Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κάλτ ομάδες: Το στραβό γήπεδο

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει πώς είναι να υποστηρίζεις μια ομάδα που δεν κερδίζει, με το ντοκιμαντέρ για την αργεντίνική Κίλμες. Με αφορμή τα περίεργα γήπεδα ανά τον κόσμο, θα ασχοληθούμε σήμερα με μια αρκετά πιο cult ομάδα. Κυρίες και κύριοι αυτή είναι Κλουμπ Σοσιάλ υ Ντεπορτίβο Λινιέρ.

O ένδοξος αυτός σύλλογος ιδρύθηκε το 1931 με το όνομα… Σαρμιέντο. Αργότερα συγχωνεύτηκε με την Ατλέτικο Σπορτίβο Λινιέρ Σουντ, το 1947 έγινε Κλουμπ Ατλέτικο Λινιέρ και το 1948 έγινε και Σοσιάλ και Ντεπορτίβο (εμ σαμπού, εμ κοντίσιονερ). Φέτος αγωνίζεται στην τέταρτη κατά σειρά κατηγορία του αργεντινίκου ποδοσφαίρου και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά. Το 1983 βρήκε μια έκταση στην περιοχή Ματάνσα της επαρχίας του Μπουένος Άιρες (κοντά στη γειτονιά του Λινιέρ) και έφτιαξε ένα γήπεδο που την κάνει να ξεχωρίζει.

futbol-de-ascenso-2279825w620

Προφανώς το κτήμα των 8 εκταρίων που αγόρασε δεν είχε το κατάλληλο μέγεθος/σχήμα και έτσι αναγκάστηκε να κάνει μερικές ρυθμίσεις στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα το γήπεδό της να μην είναι ακριβώς παραλληλόγραμμο και το Εστάδιο Χουάν Αντόνιο Αρίας να έχει αυτή την κωμική εικόνα από ψηλά. Άγνωστο πώς αυτό επηρεάζει τους αντιπάλους. Μέχρι τώρα ξέραμε για γήπεδα σε υψόμετρο, γήπεδα με δέντρα, αυτό είναι το στραβό γήπεδο.

Παρ’ όλα αυτά η ομαδάρα δεν πτοείται και συνεχίζει να αγωνίζεται μαχητικά και να ισοπεδώνει τους αντιπάλους (λέμε τώρα). Γι’ αυτό άλλωστε και το όνομά της είναι “η μπουλντόζα της Δύσης” γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αυτή την καλτ φωτογράφιση μπροστά σε μια… μπουλντούζα (δυστυχώς δεν βρέθηκε φωτογραφία καλύτερης ανάλυσης). Και αν νομίζετε ότι τα πράγματα είναι αστεία, δεν είναι. Η Λινιέρ είναι αρκετά οργανωμένη καθώς έχει πολλές παιδικές ομάδες που αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της χώρας και φυσικά έχει και… φανατικό κοινό που τραγουδάει συνέχεια για την ομάδα:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γήπεδα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ξένες κάλτσες και η οργή του λαού

 Μια ακόμα χρυσή στιγμή γράφτηκε προχτές το βράδυ στις σελίδες του βιβλίου του ποδοσφαιρικού καλτ. Το Κόπα Αρχεντίνα έφτασε στη φάση των 32 και ανάμεσα στα σημαντικά του παιχνίδια ήταν και το αυτό μεταξύ της Κλουμπ Ατλέτικο Ουνιόν της Βίγια Κράουσε, που ανήκει στην επαρχία του Σάν Χουάν κάπου στα δυτικά της χώρας, με την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεγαλύτερη οπαδική εκδρομή όλων των εποχών

Υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες το ποδόσφαιρο λατρεύεται υπερβολικά αλλά ελάχιστες πλησιάζουν το επίπεδο της λατρείας που απολαμβάνει το παιχνίδι στη Βραζιλία. Κι αυτό είναι ένα δεδομένο που το γνωρίζουν σχεδόν όλοι, ακόμα κι αν δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στη Λατινική Αμερική, ακόμα κι αν οι γνώσεις τους για το ποδόσφαιρο περιορίζονται στα πολύ βασικά. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *