Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

Τα έχουμε ξαναπεί…

Είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, έχει τρομερό συνδυασμό εκτίναξης και ταχύτητας, το δεξί του πόδι είναι ‘μηχανή του γκολ’ από οποιαδήποτε θέση και απόσταση, όταν έχει την μπάλα στα πόδια (και δεν επιλέγει να χοροπηδάει ανούσια από πάνω της σαν τραγί περιμένοντας πότε θα ζαλιστεί και θα ξεράσει και ο πιο ανθεκτικός των τηλεθεατών) μπορεί να σου προσφέρει εντυπωσιακές στιγμές, έχει τρομερή έφεση στο σκοράρισμα παρ’ ότι δεν είναι καθαρός επιθετικός, έχει δουλέψει πάρα πολύ τις εκτελέσεις των φάουλ του. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αλλά άτυχος. Γιατί δεν γεννήθηκε 5-6 χρόνια νωρίτερα κι έτσι το μεσουράνημα του συνέπεσε με το αντίστοιχο ενός άλλου πολύ μεγάλου ποδοσφαιριστή.

…κι ας διαφώνησαν κάποιοι κι εδώ μέσα…

Νιώθεις πως αν πάρεις το καστ φανταστικών ποδοσφαιριστών που βρίσκονται γύρω από αυτόν σε μια ομάδα και τους αλλάξεις με άλλους, πάλι θα την οδηγήσει μακριά. Τον ίδιον, δε γίνεται να τον αλλάξεις. Στην καρδιά μιας ομάδας με άκρατα επιθετική φιλοσοφία βασισμένη σε ταχύτητα και τεχνική ως ισοδύναμα γρανάζια, ο Κριστιάνο είναι η αρχή και το τέλος. Είναι καταδικασμένος να είναι έτσι για πάντα, για όλη του την καριέρα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα Fair Play που Παραλίγο να Στοιχίσει μια Κατηγορία

Βρισκόμαστε στις 2 Νοεμβρίου του 1969 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η παντοδύναμη τότε Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την καταλανική Σαμπαδέλ. Είναι η εποχή της «Μαδρίδ γιε-γιε», λόγω της δημοφιλίας της ομάδας που έμοιαζε με εκείνη των Μπιτλς. Το ματς είναι άνευρο και έχει μείνει στο 0-0. Η Σαμπαδέλ αμύνεται μαζικά και προσπαθεί να βγει στις αντεπιθέσεις κυρίως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι μέρες που η Σεβίλλη χωρίζεται στα δύο

Κάθε οπαδός πιστεύει ότι το δικό του ντέρμπι είναι ξεχωριστό. Κάθε πόλη ότι όταν έρχονται αντιμέτωπες δυο ομάδες της, η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Είναι όμως κάποια παιχνίδια που πραγματικά διαφέρουν. Σε μια χώρα με μεγάλη ποδοσφαιρική κουλτούρα όπως η Ισπανία, δεν είναι πάρα πολλά τα μεγάλα τοπικά ντέρμπι. Στη Μαδρίτη οι οπαδοί της Ρεάλ σκέφτονται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 σχόλια σχετικά με το “Ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο”

  1. Ο/Η fobos2 λέει:

    Ιδέα μου είναι ή φέτος έχει περιορίσει σημαντικά τα καραγκιοζιλίκια, ενώ ταυτόχρονα ο Λιο τα αύξησε;

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Επειδή λογικά έχω χάσει επεισόδια, τι καραγκιοζιλίκια έκανε ο Μέσσι;

  3. Ο/Η Rasko λέει:

    Ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο είναι ο Ινιέστα.

  4. Ο/Η HulkSmash λέει:

    Χωρίς να είμαι κάνας Ρονάλντο φάνμπου,οφείλω να αναφέρω ακόμη μία φορά ότι τους Μέσι και Ινιέστα τους έχουμε δει μόνο ως γρανάζια τη υπερμηχανής που λέγεται Μπάρτσα και μόνο στην Πριμέρα. Τον καραγκιοζάκο τον έχουμε δει να κάνει παπάδες σε 2 διαφορετικές τοπ ομάδες,σε 2 διαφορετικά πρωταθλήματα.Πάντα πρέπει να του δίνουμε μερικούς πόντους παραπάνω γι αυτόν το λόγο.

  5. Ο/Η Stefanos λέει:

    Παίδες, ένα σχόλιο όπως ακριβώς το έγραψα χτες το βραδάκι στο φέησμπουκ μου. Δε με νοιάζει ποιος είναι ο καλύτερος. Με νοιάζει όμως, που μέσα σε 2 ώρες μου προσφέρουν θέαμα βάλσαμο για τα μάτια, που κάνουν όργια ασταμάτητα, που σκοράρουν από 2 γκολ ο καθένας αρνούμενοι να χάσουν*. Πραγματικά, είναι τόσο ανεκτίμητο, και όσοι διαλέγουν “μεριά”, θα το καταλάβουν αυτό όταν σε 3-4 χρόνια δε θα μπορούν πλέον τα παληκάρια αυτά να μας προσφέρουν τα ίδια.

    * για να τα λέμε και να τα γράφουμε βέβαια, τα ίδια έκαναν χτες Ζινιάκ και Ίμπρα ακριβώς την ίδια ώρα, με τον Ίμπρα μάλιστα να σκοράρει 2 εξωφρενικά γκολ μέσα σε 5 λεπτά και να πανηγυρίζει με το τρομερό του στυλ “έλα, σας γαμάω όλους και το ξέρετε, γατάκια”

  6. Ο/Η The Stig λέει:

    Ο τύπος, χθες, έπαιξε μισό ημίχρονο με βγαλμένο ώμο. Είναι τέρας.

    Επίσης πρέπει να του δώσουμε επιπλέον πόντο σε σχέση με τα πόκεμον γιατί είναι ο μόνος παίχτης που μπορεί να βάλει χατ-τρικ και να κάνει πάσες με οποιοδήποτε μέρος του σώματος στο ίδιο ματς, αλλά παρόλα αυτά οι δημοσιογράφοι θα μιλάνε για το Μέσσι την ώρα που τα κάνει.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    “Παίδες, ένα σχόλιο όπως ακριβώς το έγραψα χτες το βραδάκι στο φέησμπουκ μου. Δε με νοιάζει ποιος είναι ο καλύτερος. Με νοιάζει όμως, που μέσα σε 2 ώρες μου προσφέρουν θέαμα βάλσαμο για τα μάτια, που κάνουν όργια ασταμάτητα, που σκοράρουν από 2 γκολ ο καθένας αρνούμενοι να χάσουν*. Πραγματικά, είναι τόσο ανεκτίμητο, και όσοι διαλέγουν «μεριά», θα το καταλάβουν αυτό όταν σε 3-4 χρόνια δε θα μπορούν πλέον τα παληκάρια αυτά να μας προσφέρουν τα ίδια.”
    Έτσι, με τη διαφορά ότι έχουν παραπάνω από 3-4 χρόνια καλή μπάλας ακόμη. Thank goodness!

  8. Ο/Η duendes λέει:

    @Rasko, ο λόγος που τοποθετώ τον Ρονάλντο πάνω απ’ τον Ινιέστα βρίσκεται στο επόμενο σχόλιο απ’ το δικό σου.

  9. Ο/Η F40 λέει:

    Stig, οπου δημοσιογραφοι βαλε απλα μεγαλοι παικτες..

  10. Ο/Η Rasko λέει:

    @duendes καμιά τιτίκα δεν είναι πάνω από τον Δον Αντρές. Ο τύπος είναι πιο αντιπαθητικός και από πλούσιο τσιφλικά σε βραζιλιάνικη σαπουνόπερα.

  11. Ο/Η duendes λέει:

    O τύπος είναι αντιπαθητικός όσο λίγοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι παικταράς που έχει αποδείξει την αξία του με διάφορους τρόπους.
    Σε μια λίστα “ποιους γουστάρω” δεν θα τον είχα ούτε στην 5αδα αλλά σε μια προσπάθεια δημιουργίας αντικειμενικής λίστας (όσο μπορεί να γίνει αυτό) δεν μπορώ να μην τον βάλω δεύτερο.

    Ο Αντρεσίτο έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται θέση σε λίστες, αφού όπως έχω ξαναγράψει είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *