Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πώς να χαλάσει μια γιορτή

Το σκηνικό είχε στηθεί ιδανικά για τη Ρίβερ. Μόλις στο πρώτο λεπτό από το φάουλ του Πόνσιο, ο Οριόν (ο οποίος όπως έχω πει και στο παρελθόν θυμίζει τον Θεολόγη Παπαδόπουλο) δεν μπορεί να τελειώσει τη φάση, δεν μπορεί να μπλοκάρει και το 1-0 γίνεται. Ακολουθεί ένα σχετικά μέτριο ημίχρονο στο οποίο η Μπόκα δεν δείχνει ικανή να ισοφαρίσει.

http://www.youtube.com/watch?v=V6NzzbCwxMM

Το ημίχρονο είναι η ώρα της καζούρας. Ένας χρόνος ήταν πολύς και το τεράστιο φουσκωτό γουρουνάκι  με τη φανέλα της Μπόκα γεμίζει τον ουρανό του Μονουμεντάλ. “Ρικέεεελμε, Ρικέεεελμε” φωνάζουν οι Μιλλιονάριος για να πικάρουν τους φιλοξενούμενους. Ο διαιτητής Πάμπλο Λουνάτι δηλώνει ότι δεν θα ξεκίνησει το 2ο ημίχρονο αν το μπαλόνι δεν κατέβει. “Το γουρούνι δεν θα φύγει” τραγουδάνε οι οπαδοί της Ρίβερ, αλλά τελικά μετά από λίγη ώρα κατεβαίνει.

Το 2ο ημίχρονο ξεκινάει κι η Μπόκα είναι κάπως καλύτερη, με τη Ρίβερ όμως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι συνεχίζει να είναι μέτριο με δυο ομάδες που αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε μεγάλη αγωνιστική κρίση και αναζήτηση ποδοσφαιρικής ταυτότητας. Σε μια από τις αντεπιθέσεις ο Μόρα βάζει ένα ωραίο γκολ κάνει το 2-0 και το Μονουμεντάλ σείεται από τις φωνές. Όλα δείχνουν τελειωμένα. Ο Φαλσιόνι νιώθει την καρέκλα του να τρίζει πιο δυνατά από ποτέ και η γιορτή της Ρίβερ έχει ξεκινήσει.

Τα πράγματα όμως θα κυλήσουν διαφορετικά. Η Μπόκα κερδίζει στο 75′ καθαρό πέναλτι και ο Σίλβα (στη μοναδική ίσως φάση που δικαιολογεί την συμμετοχή του στον αγώνα) το εκτελεί δυνατά γράφοντας το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι αναθαρρούν, αλλά ο χρόνος περνάει. Ο Αλμέιδα αφήνει τον ωσεί παρόντα Τρεζεγκέ μέσα στο γήπεδο, με την Μπόκα να θέλει αλλά να μην μπορεί. Η Ρίβερ χάνει  ευκαιρία σε αντεπίθεση για το 3-1 και από το ριμπάουντ στο σουτ του Τρεζεγκέ η Μπόκα βγαίνει για την ίσως τελευταία επίθεσή της. Ο Ερβίτι σκοράρει το μπάζερ μπίτερ της καριέρας του, το σκορ γίνεται 2-2, οι οπαδοί της Ρίβερ μένουν αποσβολωμένοι στις κερκίδες και οι οπαδοί της Μπόκα πανηγυρίζουν σαν να κέρδισαν. Ένα κακό ποιοτικά αλλά σίγουρα όχι αδιάφορο σούπερ-κλάσικο τελειώνει.

Φυσικά οι γνωστές αφίσες του ντέρμπι βγήκαν άμεσα από τους οπαδούς της Μπόκα με ατάκες όπως “Λέτε ότι πανηγυρίσαμε μια ισοπαλία, ενώ εσείς πανηγυρίσατε μια άνοδο”, “Το γουρούνι κινήθηκε παραπάνω από τον Τρεζεγκέ”, “Η Ρίβερ δεν κερδίζει ακόμα και όταν τα γουρούνια πετάνε” και την καλύτερη κατ’ εμέ με τον Ερβίτι στη φάση του 2-2 να έχει αντικατασταθεί από το περίφημο “φάντασμα της Β” που τρομάζει τον τερματοφύλακα Μπαροβέρο:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα 18 λεπτά μαγείας του Νταρίο Μπενεντέτο

Το ποδόσφαιρο είναι σε ένα σημαντικό βαθμό παιχνίδι ψυχολογίας. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί οποιοσδήποτε έχει παίξει μπάλα, ακόμα και σε επίπεδο παρέας στα 5Χ5. Όλοι μας έχουμε ζήσει “εκείνη την κωλο-μέρα που η ρουφιάνα η μπάλα δεν πήγαινε με τίποτα μέσα”, όσο λυσσασμένα κι αν προσπαθούσαμε. Και όχι, αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε άμπαλους ερασιτέχνες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το να βλέπεις την ομάδα σου, σώζει ζωές

Αυτός ο χαρωπός τυπάκος είναι ο Φακούντο Μπούργος. Ο Φακούντο εξακολουθεί να είναι και σήμερα χαρωπός και κυρίως ζωντανός χάρη στην ομάδα του. Βλέπετε, ο Φακούντο βρισκόταν στο Βέλγιο και μάλιστα έπρεπε να βρίσκεται το πρωί της Τρίτης στον σταθμό Μάελμπεκ (τον σταθμό στόχο της επίθεσης των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες) για να συνεχίσει την πορεία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11 σχόλια σχετικά με το “Πώς να χαλάσει μια γιορτή”

  1. Ο/Η corto maltese λέει:

    o σπήκερ στο βίντεο με τα στιγμιότυπα του αγώνα είναι όλα τα λεφτά
    αλήθεια στο άλλο βιντεάκι, πως γίνεται να ναι οι οπαδοί της μπόκα πάνω από κείνους της ρίβερ?
    δεν φοβούνται για ρίψεις αντικειμένων από πάνω προς τα κάτω?

  2. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    O Erviti νομίζω έγραψε ιστορία μετά από αυτό το γκολ! Νικητής πραγματικός αυτού του Superclásico είναι ο επίκαιρος (Halloween),Falcioni, ο οποίος έίχε δηλώσει ότι δε θα ανανέωνε το συμβόλαιο του σε περίπτωση που έχανε η boca. Αυτή η τυχερή ισοπαλία ήταν αρκετή για να κοπάσει λίγο το αρνητικό κλίμα εναντίον του.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Εκεί είναι πάντα οι φιλοξενούμενοι. Στο παρελθόν έχουν γίνει διάφορα σκηνικά.

    Βερόνικα καιρό έχουμε να σε δούμε. Ο Ερβίτι είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης που μου αρέσει σε αυτή την Μπόκα.

  4. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Εμένα μου αρέσει και ο Sánchez Miño, γενικά όμως αυτή η boca αντικειμενικά δε βλέπεται. Η αποκάλυψη αυτού του torneo inicial είναι η Newell’s και ο Scocco o οποίος κατάφερε να επισκιάσει το maxi rodriguez. O Menotti πρόσφατα είπε ότι είναι η μοναδική ομάδα που βλέπει ευχάριστα αυτή τη σαιζόν.

  5. Ο/Η Touristas λέει:

    Στη φωτο με τους οπαδους της ριβερ να φαινονται σα να δινουν αποτυπωματα τι συμβαινει???

  6. Ο/Η panagos λέει:

    Kαι στη φιλαδελφεια μια φορα ειχανε δωσει εισιτηρια πανω απο τη σκεπαστη,αλλα την εγκαταλειψανε την ιδεα σχετικα γρηγορα…δεν ειναι μονο τα εκτοξευομενα αντικειμενα το προβλημα,υπαρχουν και πιο “φυσικες” μεθοδοι ενοχλησης του αντιπαλου οταν ειναι απο κατω…

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    @Veronica, ναι κι ο Σάντσες Μίνιο είναι αρκετά καλός.

    @Τουρίστας, εγκαινιάστηκαν νέα μέτρα ασφαλείας στο παιχνίδι. Mάλιστα ο αρχηγός της “Λα 12” βρέθηκε έτσι και του απαγορεύτηκε η είσοδος. Αυτός φυσικά αρνήθηκε ότι ήταν ο Μάουρο Μαρτίν, αλλά τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν.

    @Πανάγος, ναι έχουν… κατουρηθεί αρκετές φορές οι από κάτω.

  8. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    O Cantona πάντως παρακoλούθησε το παιχνίδι με τη La 12.

  9. Ο/Η tre1926 λέει:

    κριμα για τα επεισοδια στο τελος με τους σεκιουριτι, εμαθα οτι ειχε πολυ ξυλο και οτι καποιοι κινδυνεψαν.

    για τα αγωνιστηκα τι να πω. να φαει τετοιο γκολ και μαλιστα στο 90+ δεν το περιμενα 🙁

  10. Ο/Η corto maltese λέει:

    αυτό ακριβώς εννοούσα με το “ρίψεις αντικειμένων”…

  11. Ο/Η makattacks λέει:

    Ινδιάνα με το καυτό σορτσάκι και το κολλητό μπλουζάκι έλα στον παππού να σου μάθει μερικά κόλπα πειραιώτικα 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *