Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δαυίδ και Γολιάθ

Τελικά είναι κοντός ο ένας ή ψηλός ο άλλος; Η επική αυτή φωτό είναι από το τεράστιο ματς μεταξύ της κιτρινόμαυρης (που εδώ φοράει την εναλλακτική της φανέλα με το άσπρο και όχι την κανονική) Κλουμπ Ατλέτικο Αρχεντίνος – 25 ντε Μάγιο (ναι σημαίνει 25 Μαϊου και η αντίστοιχη ελληνική ομάδα θα είχε όνομα του στυλ Αθλητικός Όμιλος Ελλήνων – 25η Μαρτίου ή 28η Οκτωβρίου) και της Χουβεντούδ Ουνίδα στα πλαίσια ενός αγώνα για την 5η εθνική της Αργεντινής.

Ο κοντοπίθαρος παίκτης των Αρχεντίνος λέγεται Σεμπαστιάν Ντίες είναι το είδωλο των οπαδών και οι φήμες λένε ότι έχει σκοράρει και με κεφαλιές στην καριέρα του. Ο Γκρισίνο των αντιπάλων λέγεται (αν δεν κάνω λάθος στην αναζήτηση) Χόρχε Λιέντο, ενώ η καλτ διαφήμιση στη φανέλα της “Γιούβε” έχει όνομα: “Κρεοπωλείο η Νότια” που πιθανότατα να είναι και η κανονική δουλειά του αρχηγού Χόρχε αν κρίνουμε από το φιζίκ του. Και ενώ εσείς κοροϊδεύετε να σας ενημερώσω ότι τα παιχνίδια αυτά γίνονται με 3-4.000 οπαδούς, όσους περίπου έχουμε στα περισσότερα παιχνίδια της δικής μας Σουφρολίγκ. Σε όσους δεν αρκούν αυτές οι άχρηστες πληροφορίες, ενημερώνω ότι οι Αρχεντίνος του Δαυίδ κέρδισαν με 2-1 το συγκεκριμένο παιχνίδι και με το 0-0 στον επαναληπτικό πήγαν στον τελικό της Λίγκα Βειντισινκένια που είναι ας πούμε ένας από τους ομίλους της 5ης εθνικής.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η διαφορά τερμάτων και το μικρό Μαρακανάσο

Τα συγκλονιστικά ματς συνεχίστηκαν και χθες στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αυτή τη φορά ο χαμός έγινε στον 2ο όμιλο. Εκεί που η Ουνιόν Εσπανιόλα από τη Χιλή είχε ήδη περάσει με 9 βαθμούς και υποδεχόταν την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε από το Εκουαδόρ. Στο άλλο ματς η πρωταθλήτρια Αργεντινής Σαν Λορένσο υποδεχόταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο αγώνας των 5 λεπτών (σε 2 ημίχρονα)

Σας φαίνεται το ποδόσφαιρο λίγο βαρετό; Πιστεύετε ότι κρατάει πολλή ώρα; Μην στενοχωριέστε. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής είναι εδώ για να δώσει λύση. Όπως το έκανε στο μπαράζ ανόδου της Γ’ εθνικής. Εκεί που στον τελικό βρέθηκαν η Ντεπορτίβο Ριέστρα και οι Κομουνικασιόνες (που όπως σωστά μαντεύετε σημαίνει «Επικοινωνίες» και ήταν το όνομα που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Δαυίδ και Γολιάθ”

  1. Ο/Η fobos2 λέει:

    Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τα έβγαλες όλα από το μυαλό σου. Αν όντως κάθησες κι αφιέρωσες χρόνο για να τα βρεις όλα αυτά, καλύτερα τα ναρκωτικά.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν ξέρω αν πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι ναρκομανής ή παραμυθατζής.
    Θα πω την αλήθεια πάντως, είναι αλήθεια όλα.

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Σιγά τον χρόνο που αφιέρωσε. Αντί γι’ αυτές τις άχρηστες πληροφορίες για τα νομιστεράκια της 25 ντε Μάγιο θα έπρεπε να ασχοληθεί με την τιτανομαχία της Χουβεντούδ Ουνίδα με την Κλουμπ Σπορτίβο υ Μπιμπλιοτέκα(!!!) Ατένας (Άθληση και Μάθηση δλδ, κλασσική παιδεία και δε συμμαζεύεται) για τον 4ο γύρο του κυπέλλου Αργεντινής, που έληξε με θρίαμβο των ΕΛ-λήνων στα πέναλτυ.
    Επιτέλους δώστε προτεραιότητα στα σοβαρά θέματα.
    Μπιμπλιοτέκα και ξερό ψωμί ρε!

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Είμαστε άρρωστοι και είναι πια αργά (που λέει και το σύνθημα)

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Τίτλος αργεντίνικης εφημερίδας μετά την πρόκριση της Μπιμπλιοτέκα: “Πιο διαβασμένη η ΚΣΜΑ, πήρε την πρόκριση!”

  6. Ο/Η fobos2 λέει:

    Ναι, τον είδα και εγώ στο εξώφυλλο της “LUZ”.

    Από κάτω είχε υπότιτλο (με μεγάλα κόκκινα γράμματα):

    “ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ”

    κι ακριβώς από κάτω (με πιο μικρά μπλε γράμματα):

    “με Mauro Adelqui”

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    To ξέρετε ότι είστε χειρότεροι από μένα έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *