Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ζωή κάνει κύκλους

1η Απριλίου 2006. Το ποδοσφαιρικό στάδιο της Παλαιστίνης στη Γάζα χωρητικότητας κάπου μεταξύ 10.000 και 15.000 θεατών βομβαρδίζεται από τον ισραηλινό στρατό. Η συνήθως διακριτική σε τέτοια θέματα ΦΙΦΑ παίρνει θέση και καταδικάζει την επίθεση, γεγονός που ενοχλεί φιλο-ισραηλινούς αναλυτές στις ΗΠΑ που κατηγορούν για μεροληψία την ΦΙΦΑ μια που πριν λίγες μέρες πριν παλαιστινιακή ρουκέτα έχει πέσει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο κάπου στο Ισραήλ. Το Ισραήλ διαρρέει αρχικά ότι το γήπεδο χρησιμοποιείται για γυμναστικές ασκήσεις από Ισλαμιστές και ως χώρος εκτόξευσης ρουκετών, αλλά στην επίσημη θέση του φανερώνει ότι ήταν απλά εκδίκηση: “Η τρομοκρατία έρχεται από αυτούς και πρέπει να ξέρουν ότι θα υποφέρουν γι’ αυτή” λέει αξιωματούχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

28η Οκτωβρίου 2008. Οι Παλαιστίνιοι παίζουν μετά από καιρό φιλικό μέσα στην πατρίδα τους. Αντιμετωπίζουν την Ιορδανία σε φιλικό αυτή τη φορά στο ανακαινισμένο στάδιο που υπάρχει στη Δυτική Όχθη.

11 Ιουλίου 2012. Η Παλαιστίνη γιορτάζει την απελευθέρωση του ποδοσφαιριστή Αλ-Σαρσάκ μετά από φυλάκιση τριών ετών χωρίς δίκη.

Σήμερα. Η φωτογραφία θα μπορούσε να είναι το 2006, δεν είναι όμως. Το στάδιο της Γάζας (αυτό που η ΦΙΦΑ είχε υποσχεθεί το 2006 ότι θα χρηματοδοτήσει ώστε να διορθωθεί) βομβαρδίζεται ξανά από τους Ισραηλινούς. Έξι χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Σχετικά:
Ένας Τούρκος κι ένας Ισραηλινός συμπαίκτης του
Το πρόστιμο στον Κανουτέ
Το φιλικό στη Γαλικία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όλα είναι σχετικά

Μπορεί να θυμίζουν το ανέκδοτο με την ομάδα πόλο των Ποντίων που πανηγύριζε μετά από μια συντριβή γιατί δεν πνίγηκε κανείς, μπορεί σ’ έναν άσχετο η εικόνα μερικών εκστασιασμένων ποδοσφαιριστών που πανηγυρίζουν σαν τρελοί ένα γκολ που απλά μείωσε το σκορ σε 1-3 να φαίνεται αστεία, μπορεί στα επόμενα δυο παιχνίδια με τους Ισπανούς και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εβδομάδα του Πολ Πογκμπά

Γεια σας, είμαι ο Πολ Πογκμπά. Μπορεί να με έχετε ακουστά από το καλοκαίρι όταν διάφορες ομάδες ενδιαφέρονταν για μένα και έδιναν δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ. Τελικά έμεινα εδώ γιατί μου αρέσει. Ο μάνατζέρ μου λέει όμως ότι δεν θα μείνω εδώ για καιρό. Δεν με πειράζει. Ο στόχος μου είναι να εκνευρίζω τον κόσμο με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *