Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποιος θα είναι ο τυχερός;

Στο πιο κρίσιμο σημείο έφτασε το Τορνέο Ινισιάλ της Αργεντινής, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε απόσταση τριών βαθμών. Πρωτοπόρος είναι η Βέλεζ που φαινόταν μέχρι πρόσφατα μεγάλο φαβορί, λόγω εμπειρίας. Παρ’ όλα αυτά μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπόκα με 0-1 (με γκολ του παλιού της παίκτη Σίλβα που δεν πανηγύρισε) έχει και συγκάτοικο στην κορυφή. Η Βέλεζ ίσως πληρώνει το γεγονός ότι έχει κάπως χειρότερη άμυνα από τους υπόλοιπους. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να δείχνει ότι έχει πολλές πιθανότητες για τον τίτλο.

http://www.youtube.com/watch?v=HK0dDLCdSWs

Μαζί της είναι η Λανούς, μια ομάδα με δυο “δικούς μας” που είναι βασικούρες και σημαντικά στελέχη της ομάδας. Μιλάμε για τον Μάριο Ρεγκέιρο και τον Κάρλος Αραούχο. Η ομάδα του Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο έχει κάνει ένα επικό ντεμαράζ με σερί νίκες και δείχνει ότι φορμαρίστηκε στο κατάλληλο σημείο, όπως φάνηκε και με την μεγάλη νίκη επί της Μπελγκράνο που είχε κι αυτή πιθανότητες για τον τίτλο μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική. Η Λανούς φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση και δείχνει ικανή για το μεγάλο κόλπο.

Δυο ακόμα ομάδες με ελληνικό (και κυρίως ΑΕΚτζήδικο) χρώμα ακολουθούν, τρεις βαθμούς μόλις πίσω από τους πρωτοπόρους. Η Νιούελ’ς του Νάτσο Σκόκο δείχνει να χάνει έδαφος με συνεχή στραβοπατήματα. Ειδικά η εντός έδρας ήττα από την Ολ Μπόιζ ήταν τεράστια έκπληξη για τους “Λεπρούς” και για τον κόσμο τους που είχε κατακλύσει το στάδιο Μαρσέλο Μπιέλσα. Η άριστη άμυνα της ομάδας φαίνεται να κάνει νερά, στην επίθεση πλην του Νάτσο δεν υπάρχει κάποιος άλλος να τραβήξει το κουπί και η ομάδα του Ροζάριο μοιάζει να χύνει την καρδάρα λίγο πριν το τέλος. Το θετικό είναι πάντως ότι έχει πολύ σοβαρό προπονητή που πιθανότατα μπορεί να στρώσει τα πράγματα στο τέλος.

Τέλος είναι η Ράσινγκ. Η Ακαδημία από την πόλη Αβεγιανέδα, η ιστορικότερη από τις ομάδες που πάνε για το πρωτάθλημα, αλλά και η μεγαλύτερη underachiever. Η ομάδα των Σεμπαστιάν Σάχα, Αγκουστίν Πελετιέρι και Χαβιέρ Κάμπορα με το καταπληκτικό κοινό, αλλά και τη συνήθεια να απογοητεύει τον κόσμο της. Με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, έμοιαζε χαμένη πριν λίγο καιρό αλλά με τις ήττες Βέλεζ και Νιούελ’ς έφτασε πλέον κι αυτή στους τρεις βαθμούς μετά τη χθεσινή της τεσσάρα επί της Κίλμες.

Την επόμενη αγωνιστική η Λανούς παίζει μόνο εντός με την Εστουδιάντες, ενώ οι άλλοι τρεις εκτός και ειδικά η αποστολή της Ράσινγκ στο Μπομπονέρα μοιάζει ζόρικη. Την 18η αγωνιστική Βέλεζ και Νιούελ΄ς έχουν τα πιο εύκολα εντός παιχνίδια, η Ράσινγκ ίσως λίγο πιο δύσκολο και η Λανούς δοκιμάζεται στο Μονουμεντάλ. Τελευταία αγωνιστική και η Λανούς έχει πάλι εντός παιχνίδι με την Σαν Λορένσο, ενώ οι άλλοι τρεις παιχνίδια εκτός έδρας. Με λίγα λόγια, τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν τελειώσει και αντιμετωπίζουν κυρίως ομάδες από την μέση και κάτω του πίνακα με εξαίρεση τις εξόδους σε Μπομπονέρα και Μονουμεντάλ. Η Βέλεζ λόγω προγράμματος και βαθμολογίας μοιάζει ισχυρό φαβορί, ενώ η Λανούς με τα δυο εντός θα πρέπει να τα δώσει όλα στο ματς με τη Ρίβερ. Η Νιούελ’ς θα εύχεται για διπλό στραβοπάτημα, ενώ η Ράσινγκ θα πρέπει πρώτα να κερδίσει τα δικά της παιχνίδια. Όπως φαίνεται τίποτα δεν θα έχει κριθεί πριν την τελευταία αγωνιστική και για μια ακόμα φορά ο πρωταθλητής θα βγει στο τέλος…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το πέναλτι με τα δύο πόδια

Υπήρξε ένας από τους ιστορικότερους παίκτες της Μπόκα. Ο Μαρτίν Παλέρμο μπορεί να μην είχε ποτέ την ποιότητα άλλων φορ της Αργεντινής, αλλά έγραψε τη δική του ιστορία. Κι η ιστορία αυτή είναι γεμάτη διάφορες περίεργα συμβάντα, λες και οι συμπτώσεις και τα περίεργα γεγονότα τον κυνηγούσαν πάντα. Όπως η ιστορία με τα πόσα γκολ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αγοροκόριτσο που σκόραρε στο Μπομπονέρα

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, κυκλοφόρησε μια από τις κλασικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με το αγαπημένο ζευγάρι της τότε καλλιτεχνικής σκηνής. «Η αρχόντισσα και ο αλήτης»  του 1968 έχει πρωταγωνιστή το φτωχόπαιδο Δημήτρη Παπαμιχαήλ να χορεύει γυμνόστηθο στο λιμάνι συρτάκι χωρίς να χαμπαριάζει από τις κακουχίες της ζωής. Την ίδια στιγμή, η κόρη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Ποιος θα είναι ο τυχερός;”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Θα ήθελα να δω πρωταθλήτρια τη Lanús για χάρη του Guille αλλά μου αρέσει πολύ και η racing του zubeldía με πρωταγωνιστές τα νέα αστέρια,wachiturro centurión και vietto. Δε θα ήθελα να δω τη vélez πρωταθλήτρια για να είμαι ειλικρινής.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Κατά σειρά προτίμησης:
    Νιούελς για τον αγαπημένο Νάτσο
    Ράσινγκ γιατί την συμπαθώ και γιατί παίζει και αγαπημένος Πελετιέρι
    Λανούς και Βέλεζ ψιλοαδιάφορες, αλλά προτιμώ Λανούς

  3. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    O Nacho πραγματικά έκλεψε την παράσταση φέτος και αποδείχθηκε η πιο σημαντική επιστροφή για τους newell’s, για να μη μιλήσω για το καταπλήκτικό golazo εναντίον της san martín. H vélez παρά τις επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια, είναι ”μικρό” club, επίσης θα θυμάμαι πάντα την clausura του 2009, ήθελα να κερδίσουν οι άγγελοι του Cappa.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Και το πήραν και με σπρώξιμο, γι’ αυτό ακριβώς με χάλασε.
    Επίσης παίκτες μου άρεσαν π.χ. Σίλβα και άλλοι δεν είναι πια στην ομάδα.

  5. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Ακριβώς, παρόλα αυτά η Huracán πέρασε στην ιστορία ακόμα και χωρίς τον τίτλο. Εμένα μου άρεσε πολύ ο Álvarez από τη vélez.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *