Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μόνο η Μιμή έλειπε ή όχι;

http://www.youtube.com/watch?v=vhd2zrjrWMI

Ένα από τα πιο ιστορικά γεγονότα της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 ήταν η περίφημη επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου από το Χέρφιλντ.  Πολύς κόσμος είχε μαζευτεί κάτω από το αεροπλάνο (το ΠΑΣΟΚ ήταν μαέστρος σε τέτοια event) για να αποθεώσει τον ηγέτη του κόμματος που είχε αγαπηθεί όσο λίγοι εκείνα τα χρόνια. Ο Ανδρέας που ήξερε να απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου έμεινε όρθιος στο πλατύσκαλο του αεροπλάνου για να δεχθεί την έκρηξη αγάπης του λαού. Το γεγονός αυτό έμεινε ακόμα πιο ιστορικό από το περίφημο νεύμα του Ανδρέα προς την Δήμητρα Λιάνη (κατά κόσμο Μιμή) να κατέβει μαζί του και να επισημοποιηθεί επιτέλους η περιβόητη σχέση τους.

Αρκετά χρόνια πιο μετά ένας άλλος ασπρομάλλης καραφλός (και σωσίας του Λάρι Ντέιβιντ) επέστρεφε κάπου αλλού. Ο Κάρλος Μπιάνκι (ή Μπιάντσι για τους Αργεντίνους) είναι πλέον προπονητής της Μπόκα για τρίτη φορά στην καριέρα του (αν και η δεύτερη ήταν πιο τυπική, μια που είχε αναλάβει περισσότερο προσωρινά την ομάδα), μια ομάδα την οποία έχει οδηγήσει σε 4 πρωταθλήματα, 3 Λιμπερταδόρες και 2 Διηπειρωτικά. Η Μπόκα που περνάει μια περίοδο κρίσης έκανε την μεγάλη κίνηση να πείσει τον Βιρέι να επιστρέψει. Ήταν πρόβλημα προπονητή το πρόβλημα της Μπόκα; Η αλήθεια είναι πώς ο Φαλσιόνι τα πήγε καλά. Το κακό είναι ότι η Μπόκα έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα, όχι σούπερ υλικό και κόσμο που είναι απαιτητικός.

Κόσμο όμως που λατρεύει τον Μπιάνκι και το έδειξε και σήμερα, κόσμο που θα δείξει υπομονή και εμπιστοσύνη στο νέο προπονητή. Ο κόουτς μπήκε στο γήπεδο, αποθεώθηκε, περίμενε τον κατάλληλο χρόνο ώστε να ακουστούν τα απαραίτητα συνθήματα και μετά άρχισε να μιλάει. Ένας πραγματικός σταρ, αν και ο ίδιος δεν το επιδιώκει τόσο. Και αν φαινομενικά ο Μπιάνκι δεν έκανε νεύμα στην Μιμή να έρθει μαζί του, έκανε ανάλογη δήλωση. Στις πιέσεις των δημοσιογράφων για το αν ο Ρικέλμε θα επιστρέψει, ο ασπρομάλλης προπονητής είπε ότι ο Χουάν Ρομάν θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην Μπόκα αν επιστρέψει και ότι η απόφαση είναι του Ρικέλμε.

Μένει να δούμε αν αυτό το καλοκαίρι (καλοκαίρι είναι εκεί) θα έχουμε δυο μεγάλες επιστροφές στους Χεϊνέσες…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μέρα που οι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε έκλαιγαν και τραγουδούσαν ταυτόχρονα

Στο δικό μου ποδοσφαιρικό οπαδόμετρο το να βλέπεις την ομάδα σου να χάνει και να υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της μπροστά στα μάτια σου, μέσα στο γήπεδο σου, στο δεύτερο σου σπίτι, σ’ αυτό που μεγάλωσες και αυτό που συνδύασες με μεγάλα παιχνίδια και φημισμένους αντιπάλους, το να ακούς ήδη στα αυτιά σου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σώζουμε το Ποδόσφαιρο

Εδώ και 8 χρόνια υπάρχει στην Αργεντινή μια ΜΚΟ που ονομάζεται «Salvemos al Fúbol», δηλαδή ‘Σώζουμε το Ποδόσφαιρο’. Η οργάνωση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου της, Λιλιάνα Μάρτα Σουάρες το 2006 και ενός δικαστικού, και νυν αντιπροέδρου, του Μαριάνο Οσβάλδο Μπερχές. Η Σουάρες έχασε το 1995 το γιο της Ντανιέλ Γκαρσία από επίθεση σε γήπεδο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Μόνο η Μιμή έλειπε ή όχι;”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αντίπαλοι του Bianchi αυτή τη σαιζόν θα είναι ο Guille Barros Schelotto στη Lanús και ο San Martín Palermo στη Godoy Cruz, οι μαθητές εναντίον του δασκάλου. Πάντως πολύ νοσταλγία στην primera, bianchi, ramón díaz, gallego, περασμένα μεγαλεία.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει μια Μπόκα με μέτρια ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *