Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο άνθρωπος που δεν γερνάει

Ο καθηγητής John Oldman μαζεύει τα πράγματα του σε κούτες. Κάποιοι εκ των συναδέλφων του, που αποτελούν και τη μοναδική του παρέα, βρίσκονται εκεί δίπλα του θέλοντας να τον αποχαιρετήσουν. Κατά τη διάρκεια του μικρού αυτού άτυπου ‘αποχαιρετιστήριου πάρτι’ και μετά από πιέσεις για να ειπωθεί ο πραγματικός λόγος της μετακόμισης μετά από 10 χρόνια σ’ εκείνο το μέρος, ο καθηγητής αποκαλύπτει σιγά-σιγά στους φίλους του μια αδιανόητη, τρομακτική ιστορία. Η ηλικία του δεν είναι αυτή που φαίνεται. Γεννήθηκε πριν 14.000 χρόνια και δεν γερνάει. Κάθε 10 χρόνια αναγκάζεται να αλλάζει τόπο διαμονής για να μην προκαλεί υποψίες το γεγονός ότι δεν αλλάζει αισθητά η εμφάνιση του. Το σοκ είναι αναπόφευκτο, τα αρχικά γέλια αναμενόμενα και η αμφισβήτηση έντονη και λογική. Μέσα από μια αναλυτικότερη κουβέντα όμως που εξετάζει επιστημονικά και λογικά τις όποιες ρεαλιστικές πιθανότητες να συμβαίνει κάτι τέτοιο ο καθηγητής πείθει ως ένα σημείο τους φίλους του για την εγκυρότητα της ιστορίας του ή για την ακρίβεια, τους βάζει στη διαδικασία του προβληματισμού: “Κι αν γίνεται;”

Ανάμεσα στους ανέλπιστα ενδιαφέροντες διαλόγους ο καθηγητής αποκαλύπτει ότι στη διάρκεια της ατέλειωτης αυτής ζωής έχει συναντήσει κάποιους ακόμα ανθρώπους που ‘υποφέρουν’ από την ίδια πάθηση. Δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κανέναν αλλά στο μυαλό κάθε ποδοσφαιρόφιλου υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να προκαλέσει υποψίες.

Ο καθηγητής John Oldman είναι φανταστικός χαρακτήρας του ‘The Man From Earth’, μιας ελάχιστα γνωστής ταινίας δωματίου, απ’αυτές που δεν φτάνουν καν στους κινηματογράφους αλλά γίνονται γνωστές από στόμα σε στόμα. O Χαβιέρ Ζανέτι όμως είναι πραγματικός, είναι ένα κλικ πριν τα 40 του, είναι ολόιδιος εμφανισιακά με τότε που τον πρωτογνωρίσαμε (το μακρινό 1995), λες και έπεσε μικρός στη χύτρα με το ελιξήριο της νεότητας, και προχθές στην παράταση του κυπέλλου Ιταλίας, στο 110ο λεπτό ενός εξαντλητικού αγώνα, είχε το κουράγιο να κάνει άλλη μια κούρσα μακριά από την κανονική του θέση, προκαλώντας για μια ακόμα φορά θαυμασμό και έκπληξη για τις, ασύλληπτες για την ηλικία του, αντοχές του.

Και έχω και μια μικρή αμφιβολία για το αν τον έχει δει ποτέ κανείς σε αληθινή, παιδική φωτογραφία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ιταλικό πρωτάθλημα, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αυτός που έπεφτε, φεύγει όρθιος

Κάποια χρόνια πριν θα το σκεφτόμουν και θα γελούσα. Να νιώθω την ανάγκη να γράψω κάτι για τον Καραγκούνη και την αποχώρησή του από την εθνική. Δεν θα πω ψέματα. Τον έχω κράξει άπειρες φορές, τον έχω βρίσει πολλές όσο έπαιζε στον Παναθηναϊκό και έπεφτε συνεχώς, το ίδιο έχουν κάνει χιλιάδες ακόμα. Ο Καραγκούνης δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όπως μπορεί ο καθένας

Ο Αλεσάντρο Μάτρι είχε το όνομα και το λουκ για να κάνει μεγάλη καριέρα ως σπουδαίος Ιταλός σέντερ μπακ, στα βήματα άλλων ομορφόπαιδων τύπου Καναβάρο και Μαλντίνι. Αυτός όμως αποφάσισε να γίνει επιθετικός και παρ’ ότι δεν είναι κακός παίκτης, δεν είναι και ο διακορευτής εστιών που θα ήθελε η Γιουβέντους. Αποτέλεσμα να ψάχνει η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11 σχόλια σχετικά με το “Ο άνθρωπος που δεν γερνάει”

  1. Ο/Η HulkSmash λέει:

    Μεγάλη ταινία,μεγάλος παίχτης.

  2. Ο/Η Saint-Ex λέει:

    Ενδιαφέρον το ταινιάκι (άρα όχι ελάχιστα γνωστή :P) αλλά ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι 100% cyborg. Είμαι σίγουρος. Ή αυτό, ή έχει ανακαλύψει το άγιο δισκοπότηρο που έψαχναν στο Indiana Jones!

  3. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Σωστός ο Saint-Ex.

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Αν ήξερα ότι την έχουν δει τόσοι δεν θα έβαζα το ‘ελάχιστα γνωστής’. Είχα την εντύπωση ότι έχει κυκλοφορήσει ελάχιστα κι αυτό κυρίως μέσω φόρουμ, σαν “κάτι διαφορετικό”. Εκπλήσσομαι ευχάριστα. 🙂

  5. Ο/Η GiannisIce λέει:

    Κι εγώ την έχω δει.
    Μεγάλο κόλλημα.
    Απίθανος παραλληλισμός.

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Να πω την αλήθεια, εμένα η ταινία δεν μου άρεσε. Με κούρασε λίγο γιατί οι χαρακτήρες ήταν πολύ “ξύλινοι”.
    Ο παραλληλισμός όμως είναι φοβερός.

  7. Ο/Η Dimitrios Vouris λέει:

    Απ’ότι βλέπω, είμαι ο πρώτος στην παρέα που δεν έχω δει την ταινία.. Πάντως, όποτε ακούω το όνομά του, θυμάμαι το γκολ με την Αγγλία το ’98 και τον Diego που δεν το κάλεσε στο Mundial 2010. Σεβασμός στον Javier, που μας θυμίζει Argentina άλλης εποχής..

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Άσε τον ντουέντες να λέει. Μην την δεις.
    Χαβιέ Ζανέτι παρότι παίζει στην Ιντερ τον σεβόμαστε.

  9. Ο/Η melios λέει:

    2 λέξεςι. doctor who…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *