Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πίσω από μια μπάλα

Αυτή είναι μια φωτογραφία που τράβηξε τον προηγούμενο μήνα στη Μοζαμβίκη ο, βραβευμένος από το National Geographic φωτογράφος, Patrick Kelley. Δείχνει δεκάδες παιδιά να τρέχουν πίσω από μια μπάλα γεμάτα ενθουσιασμό, γιατί – σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει – αυτό και μόνο φτάνει για να κάνει ευτυχισμένο για λίγο ένα μικρό παιδί.

Μια μπάλα την οποία απέκτησαν χάρη στον Ίθαν, ένα Αμερικανάκι που δυο χρόνια πριν επισκέφτηκε τη χώρα με τον πατέρα του και συνειδητοποίησε ότι αν και δεν μπορεί να βοηθήσει τα παιδάκια, με τα οποία έπαιξε ποδόσφαιρο, να αποκτήσουν περισσότερη μόρφωση ή καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, μπορεί όμως να τους βοηθήσει να βρουν μερικές μπάλες για να παίζουν. Και τις βρήκε. Χίλιες διακόσιες!

Το πιο εντυπωσιακό όλων; Ο Ίθαν είναι μόλις 12 χρονών.

Σχετικά:
Κυνηγώντας μια μπάλα
Κάνε την διαφορά

Αμήν
Η ζωή που περνά και χάνεται

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Τα παιδία παίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ας μιλήσουμε για τη Μαδαγασκάρη (όχι την ταινία)

Αρούμπα, Τσαντ, Γκουαμ, Κουρακάο, Βανουάτου, Μοντσερά. Σε αρκετούς αυτά μπορεί να μοιάζουν με ονόματα εξωτικών χορών ή με κοκτέιλ που σερβίρουν στα πιο ψαγμένα μπιτς μπαρ. Κι όμως είναι χώρες, υπαρκτές, επίσημες, κομμάτια του πλανήτη μας. Χώρες που αν και το μέγεθος τους μπορεί να είναι αδιανόητα μικρό (το Μοντσερά για παράδειγμα είναι ένα μικρό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *