Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το τέλειο καλοκαίρι του οπαδού

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Ανεβήκαμε στο κρουαζιερόπλοιο. Τι να λέμε τώρα. Χλίδα αυτό το Κόστα Σερένα. Με τα καζίνα του, τις πισίνες του, τις κρεβατάρες του, το θέατρό του, το καφέ με τις τηλεορασάρες του να βλέπουμε μπαλίτσα. Πρώτος προορισμός Άνγκρα ντο Ρέις εκεί για καμιά βουτιά. Μετά Ίλια Μπέλια. Μετά Ρίο, μετά Μπούζιος και τέλος Πούντα ντελ Έστε. Με τα παιδιά θα περάσουμε ωραία. Έχει κάτι γέρους, αλλά μπανίσαμε και κάποια γκομενάκια.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου. Τα παιδιά είχαν κάτι φασαρίες. Κάτι κωλόγεροι έκαναν παράπονα. Ήταν καμιά 10αριά δικοί μας είχαν πιει λίγο παραπάνω και κολλούσαν εκεί μια γκόμενα. Μετά πετάχτηκε ένας κωλόγερος, πήγε να χωθεί. Τεσπά, φωνάξανε τον καπετάνιο. Λες και θα μασήσουμε εμείς.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου. Φτάσαμε πίσω στο Μπουένος Άιρες. Ίσα ίσα που προλαβαίνουμε να γυρίσουμε σπίτια μας και να φύγουμε για Μαρ ντελ Πλάτα. Δεν θα αφήσουμε μόνη την ομάδα στο ματς με τους Μποστέρος.

Η διήγηση είναι φανταστική, η ιστορία δεν είναι όμως. Ο Ραούλ Γκιγιέρμο Εσκομπάρ Μπάριος, για τους φίλους “Ουέβο” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ο “καρύδιας”, ο “καλαμπαλίκης”, ο “αρκιδάτος” είναι ο αρχηγός της Γκουάρδια Ιμπεριάλ, των οργανωμένων οπαδών της Ράσινγκ Κλουμπ. Το όνομά του έχει εμπλακεί στην επίθεση που έγινε στον παίκτη της ομάδας Ζιοβάνι Μορένο (όταν του την έπεσαν άγνωστοι με όπλα για να τον απειλήσουν), ενώ είναι κατηγορούμενος μαζί με άλλα 11 άτομα για τη δολοφονία ενός οπαδού της Ιντεπεντιέντε το 2002.

47768w620h450cΤο τρώει το φαϊ του

Ο Ουέβο εκμεταλλεύτηκε το κενό του καλοκαιριού και πήγε μια χλιδάτη κρουαζιέρα μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του γυρνώντας τις παραλίες της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης. Το κόστος ανά άτομο είναι περίπου 1600 αμερικάνικα ντάλαρς, κάτι που έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα των μπαραμπράβας και τα χρήματα που βγάζουν. Σύμφωνα με υπολογισμούς ανθρώπων της Ράσινγκ, η Γκουάρδια Ιμπεριάλ βγάζει περί τα 200 χιλιάδες πέσος τον μήνα από τα εισιτήρια, από τις πωλήσεις επίσημων προϊόντων της Ράσινγκ, αλλά και από την πώληση δικών της εμπορευμάτων με το brand name της.

Όπως ήταν φυσικό, τα παλικάρια δεν θα περνούσαν απαρατήρητα όταν σουρωμένα προκάλεσαν φασαρία στο μπαρ του 5ου ορόφου του Κόστα Σερένα. Το γεγονός τρομοκράτησε τόσο τους περίπου 3.000 επιβάτες, όσο και τα 1.100 μέλη του πληρώματος. Αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο καπετάνιος ο οποίος απείλησε να τους κατεβάσει στην Ουρουγουάη και να τους αφήσει εκεί. Οι φωνές δεν έπιασαν τόπο, ένα δεύτερο επεισόδιο έγινε στο κεντρικό μπαρ και ο καπετάνιος ζήτησε από τον Ουέβο να παρέμβει. Οι “κάρτες Κόστα” (που χρησιμεύουν για να αγοράζει κανείς αλκόολ) αφαιρέθηκαν από τους μπαραμπράβας και τελικά το υπόλοιπο ταξίδι κύλησε ας πούμε ομαλά.

Ο Ουέβο και οι φίλοι του πάντως μετά την ξεκούραση είχαν σοβαρή δουλειά, αφού πήγαν και είδαν την Ράσινγκ να κερδίζει την Μπόκα για το Τορνέο Βεράνο με πέναλτι του Σεμπάστιαν Σάχα. Λογικά θα ήταν και στη χθεσινή νίκη επί της Ρίβερ, που έδωσε και το φιλικό αυτό τουρνουά στην ομάδα από την Αβεγιανέδα, μια που ο σύλλογος συνεχίζει να μην του απαγορεύει το δικαίωμα στην είσοδο και μάλιστα από ότι λέγεται ο Ουέβο κόβει βόλτες σαν άρχοντας στα γραφεία της Ράσινγκ…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θέλω διακοπές, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το δέντρο της ζωής

Κάθε καλή ιστορία αποτυχημένου ποδοσφαιριστή, που τελικά έγινε κάτι άλλο στη ζωή του, τελειώνει με έναν τραυματισμό που του έκοψε την καριέρα. Ο αριστεροπόδαρος Χόρχε Σαμπάολι δεν έγινε σπουδαίος χαφ, καθώς μόλις στα 19 του εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο μετά από ένα διπλό κάταγμα κνήμης-περόνης στα ερασιτεχνικά της Αργεντινής και ενώ πέρασε από τις ακαδημίες της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το φαβορί και οι άλλοι δύο

Στην Λατινική Αμερική το ποδόσφαιρο δεν σταματά. Το Κόπα Αμέρικα είναι παρελθόν, αλλά τα πρωταθλήματα και κυρίως το Κόπα Λιμπερταδόρες συνεχίζονται κανονικά. Φτάσαμε πλέον στα ημιτελικά του μεγαλύτερου διασυλλογικού θεσμού της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο βήμα. Πρώτα η Ρίβερ Πλέιτ που την Τρίτη το βράδυ δικαιολόγησε τον τίτλο του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *