Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λιονέλ Μέσσι για νέος Πάπας

115 εκλέκτορες κλειδωμένοι, εκατομμύρια αγωνιούντες πιστοί, μια ψηφοφορία, ένας μόνο νικητής, ένα μεγάλο ματς την ίδια ώρα, μια φανταστική ροή έκτακτων ειδήσεων.

Τρίτη:

  • 20:30: Έκλεισαν οι πόρτες στην Καπέλα Σιξτίνα. Οι οδηγίες από τους εκλέκτορες που θα ψηφίσουν για τον νέο Πάπα ήταν σαφείς: Να μη μπει κανείς εκτός από τον ντελιβερά που θα φέρει τα σουβλάκια στο ημίχρονο.
  • 21.15: Μαύρος ο πρώτος καπνός στο Βατικανό. “Θέλημα Θεού” αναφώνησαν όλοι οι εκλέκτορες, πέταξαν τα καμμένα παϊδάκια και παραγγείλανε κι άλλα σουβλάκια.
  • 23.40: Άνοιξε η πόρτα της Καπέλα Σιξτίνα, έβγαλε το κεφάλι ένας αρχιεπίσκοπος και ρώτησε τους παρευρισκόμενους πιστούς, για ξεκάρφωμα, “συγγνώμη, ξέρετε μήπως πόσο ήρθε το ματς;”

Τετάρτη:

  • 08.30: Φήμες μέσα από την Καπέλα Σιξτίνα λένε πως χάνει έδαφος ο αρχιεπίσκοπος Μιλάνου γιατί στο δοκάρι του Νιανγκ τσίριξε “βάλτο αγορίνα μου, όχι, ΟΧΙ, ΟΧΙ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!”
  • 10.50: Ήρεμο το κλίμα μέσα στην Καπέλα Σιξτίνα. Οι αρχιεπίσκοποι Μιλάνου και Βαρκελώνης σταμάτησαν τους αφορισμούς μεταξύ τους και τώρα απλά δε μιλιούνται.
  • 11.10: Σημείωμα κάτω από την πόρτα έστειλαν οι εκλέκτορες ρωτώντας αν μπορεί να βρεθεί ένα DVD του αγώνα γιατί κάποιοι υπερήλικοι καρδινάλιοι δεν άντεξαν και αποκοιμήθηκαν στο ημίχρονο.
  • 12.05: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη ψηφοφορία μέσα στην Καπέλα Σιξτίνα. MVP του χθεσινού ματς ψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά ο Λιονέλ ο Μέσσι. Ακολούθησε ο Άλμπα ενώ 4 εκλέκτορες ψήφισαν “ο Θεός” δίχως να διευκρινίσουν αν εννοούν τον Μέσσι.
  • 12.20: Σύγχυση επικρατεί στους κόλπους των πιστών μετά από την ερώτηση καρδινάλιου σ’ έναν απ’ τους φύλακες στην είσοδο: “Βγάλαμε MVP, για ποιο άλλο θέμα έχουμε να ψηφίσουμε;”
  • 13.10: Άνοιξε η πόρτα της Καπέλα Σιξτίνα και ένας καρδινάλιος ρώτησε “επειδή μπορεί να αργήσουμε λιγάκι, ξέρετε πότε είναι η Eurovision;”
  • 14.05: Ανέβηκαν οι πιθανότητες επικράτησης του Βραζιλιάνου αρχιεπισκόπου αφού υποσχέθηκε VIP εισιτήρια για τον τελικό του Μουντιάλ στο Ρίο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Πίτσα, μπύρα, καναπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Ζέκα δεν τα παρατά ποτέ

«Ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Ήταν ένα φοβερό συναίσθημα όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο και όταν μπήκα στο γήπεδο. Η πρώτη εμφάνιση με την εθνική Ελλάδος σε αγώνα προκριματικών Μουντιάλ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μια μαγική στιγμή». Τίποτα περίεργο σε αυτές τις δηλώσεις. Κάθε παίκτης που παίζει στην εθνική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσο καλοί (ή κακοί) ήταν οι τερματοφύλακες στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Την τελευταία δεκαετία η θέση του τερματοφύλακα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για το νούμερο-1 της κάθε ομάδας. Σε ένα ποδόσφαιρο που έχει γίνει υπερβολικά γρήγορο, με τις καλές ομάδες να θέλουν να έχουν συνεχώς τη μπάλα στα δικά τους πόδια πιέζοντας τον αντίπαλο με τρομερή ένταση και δημιουργώντας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *