Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η άνοιξη των Γερμανών

Μπορεί το Μπάγερν-Μπαρτσελόνα να ήταν το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας νέας. Μπορεί και όχι. Ποιος νοιάζεται να προβλέψει; Χαβαλές να γίνεται…

  • Ο πρόεδρος της Μπάγερν είχε κρυφές καταθέσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία. Σε τι κόσμο μεγαλώνουν τα παιδιά του Αχιλλέα του Μπέου
  • Γιούργκεν Κλοπ: “Ο Γκέτσε ήθελε τον Πεπ. Εγώ δεν μπορώ να κοντύνω και να μιλήσω Ισπανικά”! Ατάκα για να τη βγάλεις βόλτα και να χαμογελάς ασταμάτητα για χάρη της.
  • Μια Τρίτη με αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ από μια κοινή Τρίτη, 2000 θερμίδες απόσταση.
  • Κάθε λεπτό που περνάει η παρουσία του Μέσσι στο ματς θυμίζει όλο και περισσότερο εκείνη του Ρονάλντο στον τελικό του Μουντιάλ της Γαλλίας.
  • Ο Άριεν ο Ρόμπεν δεν ‘πασάρει’ με τη μια ούτε το αλάτι στο γιο του, σε οικογενειακό τραπέζι.
  • Κάθε φορά που κερδίζει η Μπάγερν κόρνερ οι στοιχηματικές κόβουν το live ποντάρισμα.
  • Δουλεμένο στην προπόνηση το τρίτο γκολ της Μπάγερν, συνήθως με τη συμμετοχή του Ντιρκ Νοβίτσκι και όχι του Μίλερ.
  • Το χειρότερο με τις διαιτησίες του Τσάμπιονς Λιγκ τον τελευταίο μήνα είναι ότι κάπου, κάποιοι Έλληνες διαιτητές θα σχολιάζουν “κοίτα τους ερασιτέχνες”.
  • Όταν ακούω τον σπίκερ του Αλιάνζ Αρίνα να ουρλιάζει μετά από γκολ της Μπάγερν βγαίνω συνήθως στο μπαλκόνι να δω αν κυκλοφορούν τίποτα τανκς.
  • Κρίνοντας πάντως από τις φετινές διαιτησίες της Ρεάλ και της Μπάρτσα, ο Μουρίνιο λογικά έχει απαγάγει κάποιο παιδάκι της UNICEF.
  • Οι Γερμανοί είναι τόσο δυνατοί και φορμαρισμένοι που για να χάσουν θα πρέπει στον επαναληπτικό να κατέβουν αντίπαλοι τους οι Σύμμαχοι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Πίτσα, μπύρα, καναπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πως είπαμε είναι το ‘πελάτες’ στα Ισπανικά;

10 σχόλια που προέκυψαν στο twitter μας από την παρακολούθηση του αγώνα Λεβάντε – Ολυμπιακός, που ξεκίνησε με ένα αθώο αστείο για το όνομα του Χοσέ Χολέμπας το οποίο και αποδείχτηκε προφητικό από μια οπτική την οποία δεν περιμέναμε. 29 κατασκευαστές λογοπαίγνιων στα αθλητικά ΜΜΕ παρακαλάνε απόψε για ένα γκολ Χολέμπας ώστε να γράψουν επιτέλους το “Έρωτας στα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα έβαλαν 12 γκολ μεταξύ τους σε 2 παιχνίδια

Κάποτε η ΟΥΕΦΑ ήταν πιο δίκαια ή πιο αθώα ή δεν ξέρω πώς να το πούμε, αλλά δεν είχε ένα Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο όλες οι ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων έπρεπε πάση θυσία να βρίσκονται στη φάση των ομίλων. Δεν έμπαιναν ένα σωρό δικλίδες για να εμποδίσουν τους μικρούς να παίξουν στους ομίλους. Δεν αντιλέγω, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 σχόλια σχετικά με το “Η άνοιξη των Γερμανών”

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Δεν ημουν ποτε ιδιαιτερα φανατικος με την Μπαρτσελονα (αντε,να χω καποιο απωθημενο απο τις ποχες Ερικ Καστελ,αλλα ως εκει…)αλλα μετα το χθεσινο σφυροκοπημα (διαχρονικη ιδιοτης τους) των αχωνευτων (επισης)Φλαχφλουχτεν με καργα αβαντα διαιτησιας (ομοιως),ΠΑΡΑΚΑΛΩ οι διαφοροι δημοσιογραφοι=στατιστικολογοι να μην πιασουν συγκρισεις με παλιοτερες ‘Τεσσαρες’.Τοσο η Μιλαν του τελικου του 94 οσο κι η Δυναμο Κιεβου του μεγαλου Λομπανοφσκι του 97 ας μεινουν στην ησυχια τους.Τουλαχιστον εκεινες ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ.

  2. Ο/Η Stefanos λέει:

    Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα έχασε ματς με 4 γκολ διαφορά, σε επίσημη διοργάνωση; Και πότε αυτό έγινε στην Ευρώπη;

    Σοβαρά ρωτάω.

  3. Ο/Η mitsmanen λέει:

    1997-98 φαση ομιλων,0-4 απο Δυναμο Κιεβου με 3 του Σεφτσενκο…

  4. Ο/Η Aenima λέει:

    “Κρίνοντας πάντως από τις φετινές διαιτησίες της Ρεάλ και της Μπάρτσα, ο Μουρίνιο λογικά έχει απαγάγει κάποιο παιδάκι της UNICEF.”

    Σιγά μην έλειπε το κλασικό κόμπλεξ από τέτοια απολαυστική βραδιά! 😀

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Σιγά μωρέ, ένα ανώδυνο αστειάκι είναι, τόσο τραβηγμένο μάλιστα, που δεν μπορεί να βλάψει την εικόνα του ‘επαναστάτη’ Μουρίνιο που μια ζωή τα βάζει εναντίον του οργανωμένου κατεστημένου που τον κυνηγάει.

  6. Ο/Η Aenima λέει:

    Πάντα χαίρομαι με τα αστεία σας για την Ρεάλ (δλδ είμαι πολύ χαρούμενος άνθρωπος) ακόμα και τις μέρες που δεν αγωνίζεται. Το συγκεκριμένο μάλιστα ήταν τόσο καλό, όσο η χρυσή μπάλα που θα πάρει του χρόνου ο Μέσσι. 😀

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Να εύχεσαι τότε να μη φύγει ποτέ από τη Ρεάλ ο κατατρεγμένος επαναστάτης για να συνεχίσω να σου δίνω αφορμές για να χαίρεσαι για καιρό.

    Αν φύγει θα στρέψω το κακό μου χιούμορ αλλού, “εκεί που θα πολεμάει και θα πεθαίνει ο Ζοσέ για έναν καινούριο κόσμο”, που θα σχολίαζε και ο Λειβαδίτης αν τον προλάβαινε.

  8. Ο/Η panagos λέει:

    Eντυπωσιακο παντως το οτι αν ξεκινησει μια κουβεντα για τον πυρηνικο αφοπλισμο,υπαρχει τεραστια πιθανοτητα να καταληξει στον μουρινιο…

    Για λυπηση η μπαρτσελονα χτες,ουτε περιοχη δεν πατησε,εκανε και λαθη τακτικης (πρωτη αλλαγη στο 83 με το ματς στο 4-0),την κοντραρε και λιγο ο κορακας (αν και επνιξε ενα μπενάλντι),τρεχανε-κλωτσαγανε οι γερμανοι,δεν θελει και πολυ αμα εχουν οι αλλοι ψυχολογια στο ταβανι…

    Μονη ελπιδα η ρεαλ να τους παρει τα μετρα στον τελικο (αμα περασει τα αλλα τα ντοπαρισμενα τα πιτσιρικια)

  9. Ο/Η Aenima λέει:

    naaaaah, la decima σε ένα μηνάκι και τέλος. Δεν ανησυχώ όμως, ο πόνος για Ρεάλ θα μείνει διαχρονικός.

  10. Ο/Η Stefanos λέει:

    Ένα σχόλιο πάντως, της κατηγορίας εκείνης που είναι προφανές αλλά όλοι το παραβλέπουν, είναι ότι η Μπαρτσελόνα αψηφά συστηματικά, όλα τα χρόνια της κυριαρχίας της, βασικούς ποδοσφαιρικούς κανόνες: δεν αγόρασαν έναν αμυντικό ποτέ, δε θέλουν επιθετικούς, και αν έχουν τέτοιους δε προσαρμόζονται καθόλου σε αυτούς, θέλουν μόνο κοντούς γρήγορους τικι-τάκα μέσους και πλάγιους, δεν έχουν (φέτος) προπονητή, δεν κάνουν αλλαγές (!!!), βάζουν ως βασικούς πιτσιρικάδες απευθείας σχεδόν από την ακαδημία.

    Σίγουρα δε τους έχει κοστίσει και πολύ, καθώς κατέκτησαν τα πάντα, και είναι καθομολογουμένως η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, αλλά τώρα, με τον Πουγιόλ να αργοπεθαίνει, τον Πικέ να τό ‘χει ρίξει στο σορολόπ (πιο Έλληνας πεθαίνεις Πικέ! -ήσουν φλώρος, έβγαλες λεφτά, γκόμενα και φήμη και τα παράτησες αμέσως), τον Βίγια έχει ξενερώσει με την ομάδα και αρκετούς επιθετικούς να παίζουν αλλού (ούτε για τον Φαλκάο ενδιαφέρονται -θέλουν το Νεϋμάρ οι θεούληδες!!!) δε τους βλέπω καλά. Θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν 15 χρόνια, αλλά τελικά μάλλον θα κυριαρχήσουν μόνο 5-6. Σόρι, αλλά αυτό το έκαναν και άλλες ομάδες χωρίς να είναι “η τελειότερη ποδοσφαιρική μηχανή που έχει δει μάτι ανθρώπου”. Καλή τύχη με το Μασεράνο, τον Μπαρτρά, το Μοντόγια, τον Πέδρο, το Τέγιο και όλους τους άλλους κοντοπίθαρους μέσους που έρχονται μετά τον Τσάβι και τον Αντρές.

  11. Ο/Η duendes λέει:

    Το θέμα είναι τρομερά πολυσύνθετο και δεν αναλύεται και τόσο εύκολα μέσα σ’ ένα μικρό κειμενάκι όπως συνηθίζουν να κάνουν οι Έλληνες αθλητικογράφοι.

    Σε όσα λες πάντως θα σταθώ στο ότι πιο πολύ απ’ όλα (καθαρά λόγω προσωπικού ποδοσφαιρικού γούστου) μ’έχει χαλάσει η φετινή περιθωριοποίηση του Βίγια και στο ότι δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποια ομάδα να κυριαρχήσει για 15 χρόνια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι απλά αδύνατο έτσι όπως εξελίσσεται αυτό και η κοινωνία γενικότερα.

  12. Ο/Η Stefanos λέει:

    3 εκατομμύρια έδωσε η Ατλέτικο για να πάρει το Βίγια, τον Νταβίντ, στον ίδιο πλανήτη που κάποτε ο Ολυμπιακός πλήρωσε 4 για να πάρει τον Ντάρμπισιρ, το Ματ. Για να τα λέμε όλα, η Μπάρτσα είναι ομάδα Δ’ κατηγορίας στη διαχείριση του δυναμικού της από εμπορική (σίγουρα) και ψυχολογική (ίσως -αν δεν είσαι φίλος του Μέσι δεν παίζεις, πού να ήταν και δική του η μπάλα του Μέσι, θα την έπαιρνε να φύγει) σκοπιά. Οι συγκρίσεις της με το ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά τις “αποκρατικοποιήσεις” της, είναι μάλλον άδικες για τον ελληνικό οργανισμό!

    (τά ‘λεγα πριν μερικούς μήνες, κάνω τον κόπο να τα επιβεβαιώσω σήμερα, μετά το 7-0 της πρεμιέρας μάλιστα!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *