Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το κλάμα

Οι λέξεις μου για τον Άρη έχουν στερέψει εδώ και καιρό, σε αντίθεση με το κουράγιο μου να ασχολούμαι ακόμα. Ευτυχώς εμφανίζονται συχνά-πυκνά κάποιες εικόνες τόσο δυνατές που σε βγάζουν από τη διαδικασία να γράψεις οτιδήποτε, γιατί μιλάνε από μόνες τους, λέγοντας στον καθένα που τις βλέπει αυτά που θέλει να ακούσει, ανάλογα πάντα με τις οπαδικές του προτιμήσεις και την αθλητική και γενικότερη κοσμοθεωρία του. Η εικόνα του Γρήγορη Παπαζαχαρία να καταρρέει αγκαλιάζοντας τον σκόρερ Τάτο είναι μια απ’ αυτές τις εικόνες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

25 Μαρτίου 1914 – 25 Μαρτίου 2013

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη στον κόσμο – η οποία πιθανόν, κατά βάθος, να οφείλεται στην φύση της σύγχρονης κοινωνίας που προωθεί την επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων και ανυψώνει τον κοινωνικό μιμητισμό και την αποδοχή οποιασδήποτε ιδέας χωρίς ιδιαίτερο εγκεφαλικό ζόρισμα – ότι η σημαντικότερη στιγμή της οπαδικής πορείας ενός ανθρώπου, αυτή που οφείλει να μνημονεύει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νόμιμο άρα και ηθικό;

Όταν καταφέρουν να τιμωρήσουν και να αποβάλλουν από το παιχνίδι ολοκληρωτικά κάθε εκδήλωση συναισθήματος που δεν σχετίζεται μ’ αυτό και δεν εμπίπτει στους θεσμοθετημένους – και στα όρια του καθωσπρεπισμού που διέπει το φαίνεσθαι κάθε εμπορικού προϊόντος – κανόνες του, τότε το ποδόσφαιρο θα μπορεί αντικειμενικά πλέον και από όλους, φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους ή μη, να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

13 σχόλια σχετικά με το “Το κλάμα”

  1. Ο/Η kostas λέει:

    Είμαι γαύρος αλλά έχω ένα βίτσιο,βλέπω με πάθος Σούπερ Λιγκ.Από χθές και μετά το τέλος του αγώνα διαβάζω για το πόσο στημένο ήταν το ματς,πόσο πολύ κονόμησαν οι μπούκιδες και οι έξυπνοι παίκτες του στοιχήματως,πόσο βλάκες είμαστε εμείς που δεν το παίξαμε διπλό.Από χθές διαβάζω να κοροϊδεύουν τον Παπαζαχαρία και να τον αποκαλούν ασχημομούρη και κλάψα,τον Τάτο ότι έβαλε το πιό εύκολο γκολ της καριέρας του,μιας και οι αμυντικοί του Ατρόμητου τον άφησαν να σκοράρει.Από χθες διαβάζω ότι ο Σουμπίνιο έγινε αλλαγή γιατί παραλίγο να βάλει γκόλ όταν ο κεραυνός που τράβηξε πήγε δοκάρι και οτι ο αλενατόρε επίτηδες επιδίωξε την απόληση του.Από χθές διαβάζω ότι ο Αρης είναι παράρτημα του Ολυμπιακού και δεν θα πέσει στη β’ γιατί ο Βαγγέλας είναι κολλητός του Σκόρδα.Από χθες διαβάζω πόσο πουλημένη είναι η ομάδα Ατρόμητος,μια ομάδα που τα τελευταία 3 χρόνια είναι παράδειγμα προς μίμηση για άλλες πιό μεγάλες ακόμα.Από χθες διαβάζω ότι ο Αγκάνθο που θα έκαναν κρα να τον έχουν όλες οι ομάδες έκανε θέατρο όταν έφαγε την αγκωνιά-στη θέση του θα λιάνιζα στο ξύλο τον ρέφερι- στο 19′ του αγώνα.Από χθες και αφού είδα τον αγώνα έχω διαβάσει πάρα πολλά και όσα περισσότερα διαβάζω από χθες είμαι και γώ Άρης,θέλω αυτή η ομάδα να σωθεί,γιατί τα δάκρυα του Παπαζαχαρία και αυτό το ‘ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΑΜΑΤΕ-ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ’ δεν το είδα πουθενά να προσφέρετε για στοιχηματισμό.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Είδα μόνο τα στιγμιότυπα. Δύο λόγια θα πω:
    βλέποντας τον Παπαζαχαρία δάκρυσα κι εγώ γιατί πάντα πίστευα στους ποδοσφαιριστές που έχουν φιλότιμο, κι αυτός έχει μπόλικο.
    απεναντίας τέτοιο κλάμα ο ισπανός δε θα το έβγαζε ποτέ γιατί πρώτα από όλα είναι καραγκιόζης και κλέφτης.
    στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες του έπρεπε να τον πλακώσουν στο ξύλο

  3. Ο/Η corto maltese λέει:

    ξέχασα να υπογράψω το παραπάνω σχόλιο

  4. Ο/Η duendes λέει:

    @kostas, αυτό το βίτσιο θα σε καταστρέψει ολοκληρωτικά κάποια στιγμή. Πρόσεξε το.

    @corto, ας μην υπερβάλλουμε μετατρέποντας τον έναν σε μεγάλο ήρωα και τον άλλο σε εγκληματία κλέφτη. Κατ’ αρχάς αν δεν υπήρχε ο Ισπανός “που δεν θα έκλαιγε” ο Έλληνας θα είχε κλάψει εδώ και κάμποσα παιχνίδια λόγω ανικανότητας και λόγω του κυνηγητού που θα είχε φάει.
    Και δεύτερον και σημαντικότερο ο Έλληνας κλαίει σε μεγάλο βαθμό γιατί ο “κλέφτης” φεύγει από το παιχνίδι άδικα (παρά τα όσα πολύ σωστά μπορεί να του καταλογίσει κάποιος για τη συνολική συμπεριφορά του σε αντίστοιχες περιπτώσεις φέτος – στις οποίες τιμωρήθηκε φυσικά -, στη συγκεκριμένη περίπτωση τιμωρείται άδικα στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς και με τα νεύρα όλων στη τσίτα), σε μια χρονιά που παρά τα όσα εσωτερικά εγκλήματα έχουν γίνει στην ομάδα έχει αδικηθεί κάμποσες φορές από τη διαιτησία. Δεν το λέει το “μη μας γαμάτε” κλαίγοντας τυχαία.

  5. Ο/Η corto maltese λέει:

    από παίκτη που έχει παραστάσεις κι από primera θα περίμενα να έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις ως οπαδός του Άρη
    και δεν κατάλαβα, από που κι ως που αποβλήθηκε άδικα?
    την πρώτη κάρτα την αρπάει για θέατρο
    τη δεύτερη για εξύβριση διαιτητή
    προσωπικά αν ήμουν συμπαίκτης του στο ημίχρονο θα του χα χυμήξει γιατί όπως λες κι εσύ στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς τα κάνει όλα @@δέλο

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν υπάρχει καμία πρώτη κίτρινη. Πέφτει γιατί τρώει ύπουλη αγκωνιά που φαίνεται στο ριπλέι και μετά τρελαίνεται που αντί να τιμωρηθεί ο αντίπαλος, παίρνει αυτός την κάρτα και κάνει τη μαλακία και βγαίνει εκτός αυτού με αποτέλεσμα τη σωστή δεύτερη κάρτα.

    Και για άλλη μια φορά λέω ότι η όλη αντίδραση του Παπαζαχαρία που εκθειάζεις οφείλεται στο αίσθημα της αδικίας απ’ αυτή την λανθασμένη απόφαση του διαιτητή (κάτι που είπε και ο ίδιος σήμερα σε δηλώσεις, “αντί να φάει κάρτα ο αντίπαλος, την έφαγε ο Αγκάνθο” κτλ.). Δεν γίνεται να τρελαίνεσαι και να κλαις από τα νεύρα σου γιατί βλέπεις ότι για άλλη μια φορά σε κλέβουν και μετά να πας να την πέσεις πάνω στο συμπαίκτη σου που θεωρείς ότι αδικήθηκε.
    Διάλεξε.

  7. Ο/Η corto maltese λέει:

    σου λέω πως το βλέπω ΕΓΩ σαν corto
    ο ισπανός κατά τη γνώμη μου έκανε θέατρο
    κι αυτό φαίνεται από τα αμέτρητα βαρελάκια που κάνει στο χόρτο ως έτερος Γιαννακόπουλος
    και όπως είπα στο πρώτο πόστ γουστάρω παίχτες με φιλότιμο, τίμιους στρατιώτες που πονάνε τη φανέλα που φοράνε.
    αυτά.

  8. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Πάντως τα γκολ της Βέροιας στην Ξάνθη όπως κ αυτό του Τάτου πρέπει να διδάσκονται σε όλα τα τσικό, για να βλέπουν τα πιτσιρίκια πως λειτουργεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

  9. Ο/Η kostas λέει:

    @corto maltese

    Πρέπει να είσαι ο μόνος στην Ελλάδα που είδες θέατρο του Αγκάνθο,το ότι κουτρουβαλάει είναι άσχετο,ο διαιτητής κατά την γνώμη μου ήταν εκτός τόπου και χρόνου και εκτός ψυχολογίας της σημαντικότητας του ματς.Έχει κάνει τρελά λάθη σε όλο το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.Μάλλον δεν το είδες το ματς.Αν είσαι ΑΕΚ τότε σε καταλαβαίνω,με κάτι Φέτσιδες και κάτι Κωνσταντόπουλους πώς να μην ξεχάσεις το ποδόσφαιρο;

  10. Ο/Η kostas λέει:

    @Γιάννης

    Σε λίγο θα ακούσουμε ότι η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στημένη από τον Μαρινάκη για να πέσει η υπερομάδα ΑΕΚ στην β’εθνική.Έλεος.

  11. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Και στην κορφή κανέλα…ποιός μίλησε για ΑΕΚ?Μόνο εσύ που μάλλον σε κυνήγησε κανας αεκτσής και το χεις απωθημένο.Και μόνο που αναφέρεις Μαρινάκη φτάνει για να καταλάβω πολλά.

  12. Ο/Η kostas λέει:

    @Γιάννης

    Μπράβο,γάτα είσαι.

  13. Ο/Η anestis λέει:

    ελληνικος μικροκοσμος. οταν η κουβεντα δεν ειναι πλεον υπεργαλαξιακη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *