Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι άσφαιροι και η έκπληξη

http://www.youtube.com/watch?v=gMFpilqbbt8

Μετά από 180′ γενικά μέτριου ποδοσφαίρου και χωρίς γκολ Νιούελ’ς Ολντ Μπόιζ και Μπόκα οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Μια διαδικασία την οποία ήταν εμφανές ότι η Μπόκα κυνηγούσε από το 1ο λεπτό της ρεβάνς για δυο λόγους. Ο ένας το γεγονός ότι η “Λέπρα” είναι καλύτερη ομάδα φέτος και ο δεύτερος ότι η Μπόκα του Μπιάνκι έχει το know-how συνήθως στη διαδικασία. Ο αργεντίνικος εμφύλιος είχε ελάχιστες συγκινήσεις και στα δυο ματς και ήταν αυτό που θα έλεγε κομψά ο σπίκερ “παιχνίδια τακτικής”. Η Νιούελ’ς το ήθελε περισσότερο, αλλά δεν ήξερε τον τρόπο και η Μπόκα προσπαθούσε στα κλεφτά να φτάσει στα ημιτελικά. Παρ’ όλα αυτά τις δυο μεγαλύτερες ευκαιρίες τις είχε η Μπόκα που αμέσως μετά έμεινε με 10 παίκτες ύστερα από αποβολή του Κλεμέντε Ροντρίγκες. Από εκεί και πέρα σε μια κίνηση ποδοσφαιρικού ρεαλισμού ο Μπιάνκι έβγαλε τον Μπλάντι (τον μοναδικό του επιθετικό) και απλά περίμενε την λήξη.

Οι ομάδες έφτασαν στα πέναλτι με την Μπόκα να έχει τον αέρα του φαβορί, αλλά αυτό χάθηκε αμέσως, αφού ο Ρικέλμε έχασε το πρώτο μόλις. Ο Σκόκο σκόραρε, αλλά οι ομάδες μετά την πρώτη πεντάδα ήταν ισόπαλες. Από εκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να μοιάζουν πάρα πολύ με τον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ-ΟΣΦΠ πριν μερικά χρόνια, αυτή τη φορά όμως ο Σκόκο χαμογέλασε ανήμερα των γενεθλίων του. Αφού εξαντλήθηκαν όλοι οι παίκτες και ο τερματοφύλακας της Μπόκα Οριόν έβγαλε ένα τεράστιο πέναλτι για να σκοράρει αμέσως μετά, αρχίσαμε και πάλι και φτάσαμε στο 26ο στη σειρά πέναλτι (ρεκόρ στην ιστορία του Λιμπερταδόρες) για να πάρουν οι Λεπροί του Ροζάριο την μεγάλη πρόκριση (για τρίτη φορά στην ιστορία τους μετά το 1988 και το 1992). Θα περιμένουν λίγο ακόμα για να μάθουν τον αντίπαλό τους μια που Ατλέτικο Μινέιρο και Τιχουάνα δεν έχουν λύσει τις διαφορές τους.

http://www.youtube.com/watch?v=XMYUcbfnf_U

Και αν στον αργεντίνικο εμφύλιο έμεινε το 0-0, στο δεύτερο χθεσινό ματς τα πράγματα φάνηκε να καθαρίζουν από νωρίς. Η Φλουμινένσε μπήκε δυνατά και έβαλε γκολ μέσα στην Παραγουάη μόλις στο 9′ δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό. Μόνο που είχε λογαριάσει χωρίς τον Ουρουγουανό Σαλγέιρο που με δυο δικά του γκολ έβαλε την Ολίμπια της Ασουνσιόν μπροστά. Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ και οι Παραγουανοί πέτυχαν σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά μετά από 11 χρόνια. Μια πρόκριση που δεν τους φέρνει μόνο στα ημιτελικά, αλλά τους δίνει και αρκετές πιθανότητες για τον τελικό αφού αντιμετωπίζουν ένα άλλο αουτσάιντερ, την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε από την Κολομβία που καθάρισε με δυο νίκες την Ρεάλ Γκαρσιλάσο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ποδοσφαιρική οικογένεια Κιέζα

Το ιταλικό ποδόσφαιρο της δεκαετίας του 1990 ήταν ένας παράδεισος μεγάλων παικτών. Ό,τι κορυφαίο κυκλοφορούσε στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά περνούσε από κάποια ιταλική ομάδα και όχι αποκλειστικά μόνο από τις μεγάλες. Ένα πρωτάθλημα δύσκολο, συναρπαστικό, με πολλούς υπερ-ήρωες. Μέσα όμως σε αυτή την πλημμύρα αστεριών, πάντα υπήρχαν λιγότερο προβεβλημένοι ήρωες, μεγάλοι παίκτες που έγραφαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τζιοβάνε Έλμπερ: Ο Βραζιλιάνος που έγινε Γερμανός

Για να γίνεις μεγάλος παίκτης, θέλει ταλέντο και πολλή δουλειά. Θέλει ώρες προπόνησης, θέλει μυαλό, εργατικότητα (ή υπερβολικά πολύ ταλέντο αν είσαι λίγο τεμπελάκος). Για να γίνεις από τους κορυφαίους όλων των εποχών θέλει και λίγη τύχη. Γιατί συχνά εμφανίζονται παίκτες που δεν υστερούν σε τίποτα, που σταθερά κι αμείωτα παίζουν εξαιρετικά σε υψηλό επίπεδο, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *