Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο αγέλαστος δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν η Κορίνθιανς αντιμετώπιζε την Μπόκα στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Τότε ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, με μια κίνηση που θύμισε Φερνάντο Σάντος το 2006 όταν ανακοίνωσε ότι φεύγει από την ΑΕΚ μια μέρα πριν από τελικό κυπέλλου, δήλωσε ότι εγκαταλείπει την Μπόκα. Στο ματς αργότερα ήταν ανύπαρκτος, η Μπόκα προσπάθησε να το πάει στα πέναλτι αλλά τελικά βρέθηκε να χάνει με 2-0. Ένα τέλος καθόλου ταιριαστό για τον Ρικέλμε.

Από τότε πέρασε ένας χρόνος παρά κάτι μήνες. Ο Ρικέλμε ήταν εκτός ποδοσφαίρου, αλλά ο Μπιάνκι επέστρεψε και μαζί του έφερε τον Ρικέλμε κλείνοντας ένα σίριαλ πιο βαρετό και από τον Σουλεϊμάν. Η Μπόκα σέρνεται στο πρωτάθλημα σπάζοντας τα αρνητικά ρεκόρ καθώς έκλεισε 12 αγώνες χωρίς νίκη, ενώ ο Ρικέλμε μετά από απραξία τόσων μηνών είναι λογικό να μην είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί. Κι όμως. Μετά το ισχνό 1-0 του πρώτο αγώνα στο Μπομπονέρα, ο Μπιάνκι αποφασίζει ότι έφτασε η ώρα του Ρικέλμε. Μια Μπόκα πολύ χειρότερη από πέρσι με έναν Ρικέλμε πολύ χειρότερο από πέρσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Ν. Αμερικής στο καυτό Πακαεμπού όπου η Κορίνθιανς σπάνια δεν κερδίζει στο Λιμπερταδόρες.

Χρειάστηκε ο διαιτητής Αμαρίγια (στα ελληνικά Κίτρινη [!!]) για να κρατήσει η Μπόκα το 0-0. Πρώτα μια χερούκλα του Μαρίν που δεν σφυρίχτηκε πέναλτι και λίγο αργότερα το κακώς ακυρωμένο γκολ της Κορίνθιανς για οφσάιντ. Αμέσως μετά η Μπόκα κερδίζει φάουλ κάπου κοντά στο κέντρο στο 25′. Ο Ρικέλμε αποφασίζει ότι δεν θα κάνει γιόμα στην περιοχή. Φωνάζει έναν από τους συμπαίκτες Του (τα ονόματα δεν έχουν σημασία), του δίνει να κρατήσει την μπάλα για λίγο και να Του την επιστρέψει. Δυο παίκτες της Κορίνθιανς τον κοιτάζουν, από σχετική απόσταση μια που στο σημείο που είναι δεν γίνεται να απειλήσει. Ο Ρικέλμε με τρομερή φυσικότητα σουτάρει, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο Κάσιο δεν περιμένει το σουτ και στέλνει την μπάλα στην εστία της Κορίνθιανς σημειώνοντας μια γκολάρα. Αν ήταν κάποιος άλλος θα αναρωτιόμασταν μήπως πήγε για σέντρα. Για τον Ρικέλμε δεν το αναρωτιέσαι.

Φυσικά το παιχνίδι δεν τελειώνει εκεί. Η Κορίνθιανς προσπαθεί και χάνει φάσεις, αλλά κι η Μπόκα απειλεί να καθαρίσει το παιχνίδι. Το 1-1 γίνεται  στο 2ο ημίχρονο κι ο Αλεχάντρε Πάτο χάνει τεράστια ευκαιρία για το 2-1. Το παιχνίδι τελειώνει. Οι Βραζιλιάνοι μιλάνε για τη διαιτησία, οι Αργεντίνοι για τον Ρικέλμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο ελαφροχέρης οπαδός και οι αντίπαλοι

Θα ήταν μια συνηθισμένη συνέντευξη τύπου. Προπονητές, δημοσιογράφοι και παίκτες. Το ντέρμπι Ιντεπεντιέντε-Μπόκα μόλις είχε λήξει 1-1 και στην αίθουσα τύπου του Εστάδιο Λιμπερταδόρες ντε Αμέρικα υπήρχε αρκετός κόσμος. Μεταξύ αυτών και ένας οπαδός της Ιντεπεντιέντε που έκοβε βόλτες. Αν αναρωτιέστε γιατί, θυμηθείτε τη δύναμη που έχουν οι οπαδοί στην Αργεντινή. Με τις κάμερες να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράμμα από τη Βραζιλία

Μπέλο Οριζοντε, Δευτέρα 17.06.2013 Αγαπητέ φίλε, ναι μιλάω σε εσένα που ακους Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια, υπερμεγέθεις κώλους και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Η μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Ο αγέλαστος δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος”

  1. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    What the fuck; Τι έβαλε;

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Κάτσε θα έρθει τώρα ο δουένδες να μας πει ότι δεν το ήθελε…

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Πωπω, Πάτο Καπετάνος…

  4. Ο/Η tullamore λέει:

    γιατί τέτοια σφαγή ρε παιδια…

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Φυσικά και το ήθελε. Όταν δεν είστε σίγουροι να ρωτάτε παιδιά, γι’ αυτό είμαστε εδώ πέρα.

    Επόμενη φάση παρακαλώ.

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    @tullamore υπήρχε γενικά πολύ ψου-ψου πριν το ματς για τη διαιτησία. Οι μεν λέγανε ότι οι διαιτητές στο Λιμπερταδόρες παίζουν έδρα, οι δε ότι την Μπόκα την πάνε καλά και πάει λέγοντας.
    Γενικώς τον τελευταίο καιρό στα ματς Βραζιλιάνων-Αργεντίνων σε Σουνταμερικάνα και Λιμπερταδόρες γίνονται αρκετές μανούρες λόγω διαιτησίας και όχι μόνο. Τώρα το “γιατί” στο συγκεκριμένο δεν ξέρω. Το χέρι ήταν καθαρό, το οφσάιντ ήταν ευθύνη επόπτη.

    @balkou εντελώς

    @duendes ούτε για να διαλέξω μαϊντανό στην λαϊκή δεν θα σε ρώταγα εσένανε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *