Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Φόρτισες τα παπούτσια σου;

Μέρες χαράς για την αντίντας. Εκτός του ότι επικράτησε στον γερμανικό εμφύλιο επί της αδερφούλας της Πούμα (σε έναν φουλ γερμανικό τελικό από όλες τις απόψεις), παρουσίασε και το νέο της παπούτσι. Τώρα, υπό νορμάλ συνθήκες θα ήταν κάτι εντελώς αδιάφορο για μένα προσωπικά, μόνο που την είδηση την είδα σε τεχνολογικό σάιτ (Engadget) και μου έκανε εντύπωση. Και η εντύπωση δεν μου δημιουργήθηκε επειδή το παπούτσι είναι πανάλαφρο και ζυγίζει 99 γραμμάρια σύμφωνα με την εταιρεία. Το πανάλαφρο αυτό παπούτσι συνεργάζεται πλήρως με το σύστημα miCoach Elite, το οποίο ομολογώ ότι αγνοούσα.

Και τι είναι ρε μάστορα αυτό το σύστημα; Είναι ένα σύστημα που μεταφέρει συνεχώς δεδομένα σε κάποιο λάπτοπ, τάμπλετ, πισί ή οτιδήποτε άλλο έχει το αντίστοιχο λογισμικό. Δεδομένα για τις κινήσεις, τη δύναμη, την ταχύτητα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τον προπονητή τα οποία προέρχονται από τον αισθητήρα μέσα στο παπούτσι του ποδοσφαιριστή. Το πλάνο είναι σε λίγο καιρό να μην χρειάζονται οι στατιστικές υπηρεσίες για να πάρει ο κόουτς τα δεδομένα στο χέρι, αλλά να τα έχει την ώρα του αγώνα στον πάγκο.

Σε αυτό θα συνδράμει και η… έξυπνη μπάλα που παρουσίασε η εταιρεία μαζί με το παπούτσι. Με ανιχνευτές κίνησης και με τη δυνατότητα να αναλύει γωνίες, την πίεση ακόμα και με ποιο πόδι χτυπήθηκε η νέα μπάλα, είναι το καινούριο τεχνολογικό επίτευγμα της γερμανικής εταιρείας. Όπως είναι λογικό η μπάλα έρχεται και με τον δικό της φορτιστή και γι’ αυτό κάποιος θα επωμιστεί με τον δύσκολο ρόλο της φόρτισης της μπαταρίας πριν το ματς. Ελπίζουμε μόνο η αυτονομία της μπαταρίας να είναι καλύτερη από αυτή των περισσότερων σύγχρονων σμάρτφόουνς.

Πέρα από τα ενδιαφέροντα τεχνολογικά καλούδια, βελτιώσεις έγιναν και σε πιο “μέινστριμ” τομείς. Εκτός από τη νέα τεχνολογία κατασκευής των παπουτσιών που επέτρεψε στο πατούμενο από πολυεστέρα και πολυουρεθάνη να ζυγίζει μόλις 99 γραμμάρια, η αντίντας υποστηρίζει ότι τα καινούρια της παπούτσια παρέχουν την καλύτερη προστασία από τραυματισμούς χαμηλά στο πόδι.

Και μιλώντας για τραυματισμούς, καλοί οι αισθητήρες, αλλά όταν ο ΟυρΑγουανός σέντερ μπακ έρχεται με τα δυο πόδια απλωμένα για να σε γκρεμίσει τα δεδομένα στον πάγκο δεν θα βοηθήσουν κανέναν. Για τον λόγο αυτό παρουσιάστηκαν και νέες πανάλαφρες επικαλαμίδες που ζυγίζουν μόλις 600 γραμμάρια και επιβαρύνουν λιγότερο τα γοργοπόδαρα φορ. Όλα αυτά βέβαια μην τα περιμένετε αύριο ή μεθαύριο καθώς δεν είναι έτοιμη για… λιανική.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μου λείπει το 230

Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από την τελευταία φορά που έκανα ξανά δειλά την ερώτηση στον ψιλικατζή “μήπως έχετε αυτοκόλλητα Πανίνι;” και αφού στο ενδιάμεσο άφησα το Euro σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω και φέτος τη συνήθεια που με συνόδευε πολύ συχνά στα παιδικά μου χρόνια. Η Πανίνι έχοντας κλείσει κάποιο αποκλειστικό συμβόλαιο με την ΦΙΦΑ (καμία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φοβού τους Κινέζους και δώρα φέροντας

Είναι καλό τα μικρά πρωταθλήματα να έχουν χρήματα. Να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες, να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, έτσι ώστε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές-εργαζόμενοι να δουλεύουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον, αλλά και οι θεατές-πελάτες να παρακολουθούν ένα καλύτερο προϊόν. Έτσι λοιπόν, θεωρητικά η συμφωνία της Β’ Εθνικής στην Πορτογαλία με έναν μεγάλο σπόνσορα δεν ακούγεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *