Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κάθε 11-12 χρόνια

Ήταν γιορτή χθες (σήμερα τα ξημερώματα για μας) στην πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν. Η Ολίμπια των θαυμάτων που απέκλεισε τη Φλουμινένσε στους 8, αντιμετώπιζε την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κόπα Λιμπαρταδόρες. Το όνειρο των Παραουγανών για έναν ακόμα τίτλο (3 Λιμπερταδόρες έχει η Ολίμπια, κατόρθωμα καθόλου μικρό) πλησίαζε, αφού το πλήρωμα του χρόνου φτάνει. 1979, 1990 και 2002. Κάθε 11-12 χρόνια το παίρνει η Ολίμπια και φέτος δείχνει ότι μπορεί. Το κατάμεστο “Ντεφενσόρες ντελ Τσάκ, το γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η Ολίμπια στο Λιμπερταδόρες (μια που το δικό της στάδιο, το “Δάσος”, είναι πιο μικρό) υποδέχτηκε τις δυο ομάδες με ένα εντυπωσιακό σκηνικό και τους Παραγουανούς να σηκώνουν χαρτιά που σχημάτισαν το “Πρωταθλήτρια κόσμου 1979”.

Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή τον έλεγχου του παιχνίδιου απέναντι σε μια Ιντεπεντιέντε που ήταν εντελώς ακίνδυνη (μία τελική σε όλο το ματς), αλλά το ματς παραλίγο να γίνει ροντέο όταν στο 45′ ο Χεράρδο Μπεντόγια και ο Χουάν Σαλγέιρο αποβλήθηκαν αφού μάλωναν σαν τα κοκόρια στο κέντρο του γηπέδου. Για τον Κολομβιανό Μπεντόγια να πούμε εδώ ότι πρόκειται περί ενός πραγματικού τιτάνα που έχει συντρίψει όλα τα ρεκόρ. Έχει το ρεκόρ περισσότερων κόκκινων καρτών στην καριέρα του (40κάτι) και το ρεκόρ να έχει αποβληθεί σε τρία σερί παιχνίδια (!!) όταν ήταν παίκτης της Μιλλιονάριος. Γιόρτασε πέρσι την 41η κόκκινη κάρτα του με αυτή την εγκληματική ενέργεια.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_DA1i8zyqQ

Η Ιντεπεντιέντε φαινόταν να αντέχει, αλλά τελικά στο 65′ βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι (“πενάλ, πενάλ, πενάλ, πενάλ” που λέει κι ο Παραγουανός σπίκερ) μετά από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων. Το 2-0 έγινε στο 81′ με τον Φερέιρα δίνοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στους Παραγουανούς. Με τη νίκη αυτή η Ολίμπια καθίσταται μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, γεγονός που θα την κάνει την μοναδική ομάδα στην Αμερική που έχει παίξει τουλάχιστον μια φορά σε τελικό Λιμπερταδόρες κάθε δεκαετία. Από το 1960 με την Πενιαρόλ μέχρι το 2002 με την Σάο Καετάνο. Οι Κολομβιανοί θα τα παίξουν όλα για όλα στη ρεβάνς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένας ωραίος τρελός

Εκτός από τους μεγάλους σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που βρίσκονται μονίμως στην επικαιρότητα, υπάρχει και μια άλλη κάστα ποδοσφαιριστών, αυτών που σταθερά και μέσα στο χρόνο αποδίδουν, βρίσκουν ομάδες, αγαπιούνται και βγάζουν το ψωμί τους τίμια. Ένας από αυτούς είναι κι ο Σεμπαστιάν “Ελ Λόκο” Αμπρέου. Ο τρελό-Αμπρέου δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι, καθώς τη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια μέρα στη δουλειά για τον Πάμπλο Εσκομπάρ

Είναι αρκετές οι ποδοσφαιρικές κόντρες μεταξύ των χωρών της Λ. Αμερικής, κάποιες αμιγώς αθλητικές, όπως για παράδειγμα το Βραζιλία-Αργεντινή, κάποιες αρκετά πιο πολιτικές όπως το Χιλή-Αργεντινή. Μια από τις όχι τόσες γνωστές διαμάχες στον πολύ κόσμο είναι αυτή μεταξύ της Βολιβίας και της Χιλής που πριν από περίπου 140 χρόνια έφτασαν σε ένοπλη σύγκρουση σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *