Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λίγο πριν τους τελικούς

Η πρώτη ρεβάνς των ημιτελικών του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες έγινε τα ξημερώματα στην Κολομβία. Η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε που είχε χάσει με 2-0 από την Ολίμπια στην Παραγουάη κυνήγησε το θαύμα της ανατροπής. Μπήκε δυνατά, έπαιξε καλά (καμία σχέση με το πρώτο παιχνίδι), το πίστεψε και το κυνήγησε. Μόνο που είτε η ατυχία, είτε η ανικανότητα την έφεραν να χάνει εκπληκτικές ευκαιρίες όπως αυτή στο 37′ με τον Μεντίνα. Ακόμα και το γκολ στο 75′ μπήκε με αίμα και ιδρώτα για τους γηπεδούχος αφού η μπάλα πέρασε τη γραμμή μετά από διπλο δοκάρι. Οι παίκτες της Σάντα Φε είχαν άλλο ένα 20λεπτο περίπου για να καταφέρουν να φέρουν το ζευγάρι στα ίσια, αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει πέναλτι σε χέρι και τελικά το 1-0 και η προσπάθεια ήταν αυτή που έμεινε στους Κολομβιανούς. Η Ολίμπια κατάφερε έτσι να διατηρήσει την παράδοση και να βρεθεί και πάλι σε τελικό.

Η ομάδα από την Παραγουάη θα περιμένει λίγο ακόμα για να μάθει τον αντίπαλό της, αφού η ρεβάνς του Νιούελ’ς-Μινέιρο 2-0 δεν έχει γίνει ακόμα. Οι Αργεντίνοι εκδρομείς της Νιούελ’ς μπανιαρίζονται στις ακτές της Ιπανέμα πριν το ματς, αλλά αν μπουν με παρόμοια διάθεση και οι παίκτες του Μαρτίνο τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Τόσο οι παίκτες, όσοι κι οι οπαδοί της Ατλέτικο Μινέιρο ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα για όλα για τα 90 λεπτά της ρεβάνς, σε μια έδρα καυτή στην οποία η Ατλέτικο Μινέιρο ξεπέρασε τα 50 ματς χωρίς ήττα.

Το σήμα το έδωσε ο προπονητής της Ατλέτικο Μινέιρο Κούκα (καμία σχέση με την Κατερίνα) που εμφανίστηκε αλά Ομπάμα με μπλουζάκι “Yes we C.A.M.” (Clube Atletico Mineiro) σε συνέντευξη τύπου. Το μήνυμα το έλαβαν οι οπαδοί της ομάδας που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα και ο Ροναλντίνιο φρόντισε να δώσει υπόσχεση ότι οι παίκτες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ανατροπή. 90 λεπτά για τον Ροναλντίνιο και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να στενοχωρήσουν τον Μάξι Ροντρίγκες και τον Νάτσο. Όποιος ξενυχτήσει, λογικά θα αποζημιωθεί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οδηγός για ξενύχτηδες

Δυο πρωτάρες έφτασαν φέτος στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Νασιονάλ από την Ασουνσιόν της Παραγουάης και η Σαν Λορένσο από το Μπουένος Άιρες και τη γειτονιά του Μποέδο. Ο πρώτος τελικός γίνεται χαράματα της Πέμπτης στο “Ντεφενσόρες ντελ Τσάκο” της Παραγουάης και για όσους κάνουν το απονενοημένο διάβημα να παρακολουθήσουν τον αγώνα ας έχουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ό,τι πιο κοντά σε γερμανικό κλάσικο

Το γερμανικό πρωτάθλημα παρά την αρκετά καλή ποιότητα ποδοσφαίρου, τα πολύ όμορφα και πολύ γεμάτα γήπεδά του έχει ένα συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με το αγγλικό, το ισπανικό και το ιταλικό. Του λείπουν τα πολύ μεγάλα ντέρμπι. Λίγες είναι οι μονομαχίες που έχουν σημαντική ιστορία, που σε καθηλώνουν ανεξάρτητα από την κατάσταση των ομάδων. Το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *