Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι διακοπές των επωνύμων στην Ελλάδα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η χώρα μας επιλέχθηκε από πολλές διασημότητες που ήρθαν να απολαύσουν τα καταγάλανα, γάργαρα νερά της, τον ήλιο που σε τσουρουφλίζει και τα παραδοσιακά εδέσματα. Ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου που η κάμερα του σομπρέρο ανακάλυψε. Σας αποκαλύπτουμε τις λεπτομέρειες της διαμονής τους στην χώρα μας.

Ζοσέ Μουρίνιο: Την Πελοπόννησο διάλεξε o Chosen One και συγκεκριμένα το 17άστερο Κόστα Ναβαρίνο για να περάσει λίγες μέρες ξενοιασιάς μακρυά από τους πάγκους. Αφού ξεπέρασε ένα επεισόδιο την πρώτη ημέρα όταν και επιτέθηκε σε γκρουπ Γιαπωνέζων που φορούσαν μπλούζες Μπαρσελόνα, μπόρεσε να απολαύσει τις υπόλοιπες διακοπές του. Αφοσιώθηκε κυρίως στο διάβασμα, αφού διάβασε για 17η φορά (τον τελευταίο μήνα) την αυτοβιογραφία του. Πήρε μέρος στο τουρνουά μπιρίμπας που διοργανώθηκε από το ξενοδοχείο, αλλά η συμμετοχή του προκάλεσε ένα σκάνδαλο αφού αποβλήθηκε από το τουρνουά μετά από ένσταση του αθλητού του Συλλόγου Μπιρίμπα Παλαιού Ψυχικού “Το Φιρφιρίκι” μια που ο Μουρίνιο βρέθηκε με 7 άσσους (σπαθί) στο χέρι θέλοντας να κάνει ατόφια μπιρίμπα με άσσους (σπαθί). Για το γεγονός ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που σχολίασε: “It’s a disgrace”. Ο Μουρίνιο πάντως πήρε το αίμα του πίσω κερδίζοντας την 1η θέση στο τουρνουά προ-junior μίνι-γκολφ που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Παρ’ ότι οι συμμετέχοντες ήταν μέχρι 10 ετών, ο σπουδαίος προπονητής παρουσίασε πιστοποιητικό γεννήσεως επικυρωμένο από την Πρεσβεία της Νιγηρίας και πήρε κανονικά μέρος. Ο Ζοσέ σκοπεύει να βάλει το έπαθλο (ένα μπαστούνι από τιτάνιο) δίπλα στο μετάλλιο του περσινού Κόπα ντελ Ρέι.

Αντρές Ινιέστα: Στο κοινωνικό έργο μοίρασε το χρόνο του αυτό το καλοκαίρι ο διεθνής χαφ με τα παράξενα φρύδια. Ο Ινιέστα πήγε στις παιδικές κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ Πεντέλης όπου και δίδαξε στα παιδιά ισπανικά, τριγωνομετρία και το ένα-δύο σε κλειστούς χώρους. Ο Αντρεσίτο που έχει πολλούς λιλιπούτειους φανς έπεσε δυστυχώς θύμα μιας σύγχρονης μάστιγας, του bullying, όταν δυο 12χρονοι τον απείλησαν και του πήραν το ρόφημα και το κολατσιό με το φυστικοβούτυρο. Ο ίδιος φρόντισε να ρίξει τους τόνους δηλώνοντας: “Δεν τρέχει τίποτα, μια φορά σε μια προετοιμασία της Μπαρσελόνα είχα μείνει 5 μέρες νηστικός γιατί μου έπαιρνε το φαΐ ο Ιμπραήμοβιτς και το πετούσε στα σκουπίδια”. Αμέσως πάντως επικοινώνησε μαζί του ο Αντώνης Κανάκης, γνωστός για τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Ο Ινιέστα τα βράδια έβαζε για ύπνο όλα τα παιδάκια, ενώ τους τραγουδούσε παραδοσιακά καταλανικά νανουρίσματα. Τις Πέμπτες υπήρχε βιντεοπροβολή με παλιές στιγμές από την Μασία.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στην Μύκονο πέρασε τις διακοπές του ο απόλυτος Πορτογάλος σταρ. Αφού άλλαξε τρία σπίτια μέχρι να βρει το οίκημα με τον σωστό αριθμό καθρεφτών ανά δωμάτιο, ο Κριστιάνο μπόρεσε να απολαύσει τις χαρές των Κυκλάδων. Ένα θερμό επεισόδιο ήρθε να επισκιάσει τη διαμονή του 2ου καλύτερου παίκτη του κόσμου, όταν κλιμάκιο της Γκρινπις απέκλεισε μια παραλία στην οποία θα πήγαινε ο ποδοσφαιριστής. Ο λόγος ήταν ότι η έκταση της λαδοκηλίδας που θα άφηνε το κορμί του Κριστιάνο μέσα στην θάλασσα θα απειλούσε την αναπαραγωγή του σπάνιου ριγέ σαργού του Αιγαίου. Ο Ρονάλντο για να ξεπεράσει το σοκ αποφάσισε να κάνει ένα σούπερ πάρτι και να ξεπεράσει τα κατορθώματα των παικτών του ΝΒΑ που λίγες μέρες πιο πριν πήδησαν κάθε πικραμένη του νησιού και ξόδεψαν 100.000 δολάρια σε μπουγελώματα με σαμπάνια. Για τον λόγο αυτό γέμισε μια πισίνα (Ολυμπιακών διαστάσεων) με Belvedere για να κάνει το πιο χιπ πάρτυ της σεζόν και το 2ο καλύτερο όλων των εποχών μετά από ένα του Γαλάτη του 1977. Δυστυχώς όμως ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να χαρεί το πάρτι του, καθώς το άτριχο, φρεσκοξυρισμένο κορμί του έτσουξε φριχτά μετά την πρώτη βουτιά (που συνοδεύτηκε από την αρχαιοελληνική φράση: “Μυκονόοοοοοοοοος!!!”) και αναγκάστηκε να μείνει όλο το βράδυ εκτός μάχης φορώντας το μπουρνούζι με το χρυσοκέντητο CR7.

Γιούργκεν Κλοπ: Ο Γερμανός παραλίγο πρωταθλητής Ευρώπης πέρασε τις διακοπές του στο φοιτητικό κάμπινγκ στο Ποσείδι της Χαλκιδικής μια που λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους είναι φοιτητής Εράσμους από το 1987. Πολύ ευχάριστος και προσηνής ο Κλοπ γρήγορα έκανε παρέες και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στον θηλυκό πληθυσμό παίζοντας παλιά αγαπημένα κομμάτια των Σκόρπιονς στην κιθάρα του. Έδειξε μεγάλη έφεση στα ελληνικά μαθαίνοντας βασικές λέξεις όπως: “Μαλάκα”, “Γεια σου φίλε” και “Οπορτουνισμός”, ενώ εντύπωση έκανε ότι για 15 μέρες περίπου δεν αποχωρίστηκε την καρώ βερμούδα του 3/4 και τα αγαπημένα του γερμανικά σανδάλια. Παρ’ όλα αυτά, τον τρώει το μαράζι του χαμένου τελικού και πολλές φορές ρώτησε τους ειδικούς (φοιτητές που έχασαν εξεταστικές παίζοντας Football Manager) τι έκανε λάθος, για να μπερδευτεί ακόμα περισσότερο αφού κάθε Έλληνας έχει και μια διαφορετική άποψη. Συνηθισμένος σε δύσκολες συνθήκες, ο Κλοπ έπιανε μόνος του το φαγητό του και αποδείχθηκε σπουδαίος χταποδάς αφού έπιασε πολλά στα παρακείμενα βραχάκια.

Για το σομπρέρο, Τοσοδούλι Βλεφαράκι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Papariazzi, Θέλω διακοπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο λατρεμένος προπονητής του τοπικού πρωταθλήματος

Το τοπικό (ερασιτεχνικό) ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι κάτι το οποίο όσο και να προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει και να το καταλάβει πλήρως δεν θα τα καταφέρει. Είναι εντελώς διαφορετικό άθλημα από το σύγχρονο ποδόσφαιρο που παίζεται στο εξωτερικό και φυσικά αλλάζει από περιοχή σε περιοχή. Άλλο ποδόσφαιρο θα συναντήσεις στην Αθήνα, άλλο στη Θεσσαλονίκη και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οκτώ μεγάλες αλήθειες για το 5×5

Αν και οι μεγαλύτεροι πρόλαβαν μόνο τις εποχές της αλάνας και του πάρκου, εδώ και αρκετά χρόνια το 5×5 είναι η μοναδική ποδοσφαιρική διέξοδος για πολύ κόσμο. Παρ’ ότι το θεωρώ κάτι σαν ποδόσφαιρο του δοκιμαστικού σωλήνα και… ημίμετρο, δεν παύει να είναι δημοφιλές. Η δημοσιογραφική ομάδα του σομπρέρο συγκέντρωσε τις εμπειρίες της και μέσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Οι διακοπές των επωνύμων στην Ελλάδα”

  1. Ο/Η nearxos λέει:

    To “Φιρφιρίκι” είναι Σύλλογος Κυριών Φίλων της Μπιρίμπας. Get your facts right

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Χαίρομαι γιατί οι αναγνώστες μας έχουν την απαραίτητη κλασσική παιδεία που χρειάζεται !

  3. Ο/Η nearxos λέει:

    Εγώ Elaith είμαι μαζί σου. Για τους άλλους δεν ξέρω, αλλά εγώ είμαι μαζί σου ρε μάγκα. Καθάρισα.

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Στο Ποσείδι λέει 🙂

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Νέαρχε, να σε δώκω τη Σαχάρα να με δώκεις το Σουέζ;
    Ποιος έριξε το πέναλτι και μου ριξε το σπίτι; (σχετικό με τα του Ροναλντίνιου)

  6. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ρονάλντο δεν θέλει καθρέφτες σε κάθε δωμάτιο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *