Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένα (μεγάλο;) ταξίδι ξεκινάει με δυο απίστευτα γκολ

Όπως όλοι, σχεδόν, θα γνωρίζετε η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει την έδρα της στο Σαν Σεμπαστιάν. Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του ηλιακού μας συστήματος κι ένα από αυτά τα μέρη που όταν τα επισκεφτείς εισχωρούν τόσο βαθιά μέσα στο μυαλό σου που δεν φεύγουν από εκεί ούτε με σφαίρα με Αλτσχάιμερ. Σ’ ένα δίκαιο κόσμο η περιοχή αυτή δεν θα έπρεπε να έχει ομάδα καλύτερη του Οδυσσέα Κορδελιού, αφήνοντας τις ποδοσφαιρικές μικρές απολαύσεις της ζωής σε λιγότερο τυχερές κοινωνίες, όπως αυτή της Θεσσαλονίκης ή της Θήβας. Ο κόσμος μας όμως δεν είναι δίκαιος κι αυτό σίγουρα δεν το ακούς πρώτη φορά.

Έτσι στο (θέλω-να-πάω-να-γεράσω-στα-γραφικά-στενάκια-και-τις-υπέροχες-παραλίες-του) Σαν Σεμπαστιάν από πέρσι έχουν μαζευτεί αρκετοί ταλαντούχοι άνθρωποι που σε συνδυασμό με αυτούς που προϋπήρχαν έφτιαξαν μια θεαματική και άκρως επιθετική – για τα δεδομένα της – ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή διεκδικεί πανάξια την είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Ένας από αυτούς που περιφερόταν στη περιοχή από παλιά είναι ο αρχηγός Τσάμπι Πριέτο, που στο παραπάνω διαφημιστικό, που δημοσιοποίησε προχθές η Σοσιεδάδ, προσπαθεί με τη βοήθεια ενός πιτσιρικά να κάνει κάτι που απειροελάχιστοι Ισπανοί έχουν προσπαθήσει. Να μάθει Αγγλικά. Μια γλώσσα που λογικά θα του χρειαστεί στο φετινό μεγάλο Ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας του και πιθανόν και αργότερα αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσει να διηγηθεί μια ωραία ιστορία σε κάποιον τυχαίο ξένο τουρίστα. Ή στη Σώτη Τριανταφύλλου.

Ένας άλλος που βρίσκεται αρκετά χρόνια στο Σαν Σεμπαστιάν και σίγουρα έχει ακούσει τις διάφορες ηρωικές ντόπιες ιστορίες των Βάσκων είναι ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν, που μαζί με τον 24χρονο Μεξικανό Κάρλος Βέλα (του οποίου το όνομα σου είχαμε ζητήσει να μην ξεχάσεις πριν πέντε χρόνια και αν το ξέχασες είναι δικό σου πρόβλημα) και την φετινή (έως τώρα) αποκάλυψη, τον 21χρονο Ελβετό Χάρις Σεφέροβιτς αποτελούν μια από τις πιο θεαματικές και ελπιδοφόρες επιθετικές τριπλέτες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Κάτι που επιβεβαίωσαν αρχικά το Σάββατο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όταν Βέλα και Σεφέροβιτς πέτυχαν δυο πολύ όμορφα γκολ και τα δυο με γλυκιά, τεχνική λόμπα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά και εχθές το βράδυ στη Λιόν, όταν συνδυάστηκαν τόσο άψογα σε δυο περιπτώσεις που τα αποτελέσματα των δυο αυτών προσπαθειών τους μπορούν άνετα και δίχως δεύτερη σκέψη να χαρακτηριστούν “το καλύτερο και το δεύτερο καλύτερο γκολ της σεζόν μέχρι σήμερα”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Joga bonito, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αν ο Ντιέγκο Σιμεόνε σου πει ότι σε συγχώρεσε, μην τον πιστέψεις

Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι στο Σαν Μαμές στις 8 Δεκεμβρίου του 1996. Η τοπική Αθλέτικ και η Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο έδιναν μάχη σε ένα πρωτάθλημα που κατέληξαν κι οι δύο να κερδίζουν την έξοδό τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μόλις στο 5ο λεπτό, η μπάλα φεύγει προς το πλάγιο. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρίτς Αντούριθ, ο παίκτης που δεν καταλαβαίνει από ηλικίες

Αν έπρεπε να ξεχωρίσει κάποιος μια μόνο στιγμή από το ευρωπαϊκό τριήμερο αυτής της εβδομάδας η διαδικασία επιλογής δεν θα τον δυσκόλευε και πάρα πολύ. Το γκολ με το οποίο κέρδισε η Αθλέτικ Μπιλμπάο τη Μαρσέιγ μέσα στη Γαλλία ήταν τόσο εντυπωσιακό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού ίντερνετ. Ήταν ένα τρομερό δεξί σουτ με τη μια, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Ένα (μεγάλο;) ταξίδι ξεκινάει με δυο απίστευτα γκολ”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    O Χριστός! Τι έβαλαν πάλι;

    “Αααχ Ντονόστια” είπαμε;

  2. Ο/Η elatora λέει:

    Ο Γκριζμάν είχε βάλει και πέρσι ένα ωραιότατο γκολ στη Βαγιαδολίδ: http://www.youtube.com/watch?v=2fgnSHkNSqA#t=20

    Χτες βέβαια το τερμάτισε, όσές γαλλικές ομάδες τον θεώρησαν κοντό και δεν τον κράτησαν όταν ήταν πιο πιτσιρικάς θα τον καμαρώνουν σίγουρα.

  3. Ο/Η Stefanos λέει:

    1. Αδικείς το Σαν Σεμπαστιάν περιορίζοντάς το εντός του ηλιακού μας συστήματος! Είναι τόσο όμορφο που θα έλαμπε και μέσα σε μαύρη τρύπα (υπερβολή, ψηλέ, χαλάρωσε)
    2. Πώς στο διάλο κάθε χρόνο οι Ισπανοί παρουσιάζουν ομάδα που μπορεί να ξεφτιλίσει άλλες ευρωπαϊκές ομάδες κοντά στο επίπεδό της; Έχουνε φτάσει οι Ισπανοί μέχρι τη Βέροια και τον Πανθρακικό και μας προσφέρουν μπάλα, έχουνε βγάλει ομάδες τρίτες ή τέταρτες που φτάνουνε στο Γιουρόπα το Λιγκ ή στην 8άδα του τσουλου (από την εποχή της Βίγιας-Ρεάλ κιόλα!) και έχουνε φτιάξει και τις Ρεάλ-Μπάρσα που το παίρνουνε με 100 πόντους το πρωτάθλημα άμα λάχει. Ρε ΟΥΣΤ!
    3. Τώρα, Ελβετός φορ άγνωστος με 9 γράμματα, ανέκδοτο δεν είναι; Άμα το βάζατε φωτο-κουΐζ ποιος θα τον έβρισκε; Και πάει κάνει αυτό το πράμμα; 2ο επίσημο ματς με την ομάδα; Ρε ΟΥΣΤ κι εσύ!

  4. Ο/Η Saint-Ex λέει:

    χαχαχαχαχαχα θεϊκό! “He has no right to do that” χαχαχαχαχα

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Μάλλον πρέπει να μεταφράσουμε κάποια κείμενα και τα σχόλια τους και να τα στείλουμε στο δήμο του Σαν Σεμπαστιάν μπας και μας προσφέρουν τίποτα για την τόση προβολή που τους έχουμε κάνει.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Υπάρχουμε και κάποιοι μαζόχες που παρακολουθούμε serie b και τον Seferovic τον ξέρουμε αρκετά καλά όταν πέρσι από τον Φεβρουάριο και μετά κόντεψε να ανεβάσει την Νοβάρα μόνος του. Η Νοβάρα ήταν κάτω από την μέση πριν τον πάρει δανεικό.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Εγώ περίμενα την αντίδραση κάποιου Θηβαίου αναγνώστη αλλά φαίνεται δεν εχουμε.
    Είδα το παιχνίδι τους προχθές στο πρωτάθλημα και μου άρεσαν αρκετά. Πάντως έχουν από τα πιο ξενέρωτα γήπεδα της Ισπανίας.

  8. Ο/Η duendes λέει:

    Ανώνυμε, δεν τα λέγατε, δεν τα γράφατε.

  9. Ο/Η balkou λέει:

    Τον Χάρη τον ξέρουν όσοι παρακολουθούν διοργανώσεις εθνικών μικρών ηλικιών, ειδικά Μουντιάλ κι Ευρωπαϊκά. 1ος με την Ελβετία και 1ος σκόρερ στο Μουντιάλ Κ-17 της Νιγηρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *