Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η εξέλιξη της εξέλιξης

Δυο χρόνια μετά την ‘Εξέλιξη‘, ένας επαναπροσδιορισμός της κατάστασης.

Το παρελθόν:

Τα χρόνια όμως περνάνε, τα χρώματα στην τηλεόραση από δυο που ήταν, έχουν γίνει πιο εντυπωσιακά και ζωντανά από τα χρώματα στην καθημερινή σου ζωή και η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά. Έτσι λοιπόν, Γερμανοί δουλευταράδες με φαντασία και όραμα, μας προσέφεραν πριν λίγες μέρες, στον μικρό τελικό του τουρνουά που διοργάνωσε η Audi, μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Μίλαν, την πιο ‘ζωντανή’ διαδικασία πέναλτι που έχουμε απολαύσει ποτέ.

Το παρόν:

Στις 31 Ιουλίου η Ρόμα αντιμετώπισε στο Κάνσας μια ομάδα επίλεκτων του MLS. Στον αγώνα αυτόν ο Αμερικάνος διαιτητής Χιλάριο Γκραχέδα έγινε ο πρώτος που δοκίμασε την ‘Ref cam’, μια μικροσκοπική κάμερα που τοποθετημένη στο κεφάλι του, κατέγραφε όλα όσα έβλεπε και άκουγε την ώρα του αγώνα.

Με μεγάλη αγωνία αναμένουμε την εξάπλωση της συγκεκριμένης ιδέας η οποία θα γεμίσει το Ελληνικό ίντερνετ με βίντεο με καλτ στιγμές όπου ο Τάσος ο Κάκος θα ακούγεται να μιλάει στο τρίτο πρόσωπο σε γραφικές Ελληνικές φιγούρες ποδοσφαιριστών και το παγκόσμιο ίντερνετ με μικρού μήκους αγωνιώδη θρίλερ που θα θυμίζουν σκηνή καταδίωξης του Cloverfield, στα οποία διάφοροι κακόμοιροι διαιτητές σε κάτι περίεργες χώρες του πλανήτη θα τρέχουν κυνηγημένοι από λυσσασμένους παίκτες ή οπαδούς μετά από κάποια περίεργη απόφαση τους.

Το μέλλον:

Στα τέλη Μαίου η Μάντσεστερ Σίτυ βρέθηκε στην Αμερική για δυο φιλικά παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Νιού Τζέρσει η εταιρεία GoPro εφοδίασε κάποια μέλη του τεχνικού τιμ, τον τερματοφύλακα και κάποιους παίκτες με ειδικά τοποθετημένες κάμερες με σκοπό να καταγράψουν ότι ακριβώς έβλεπαν στη διάρκεια μιας τυπικής προπόνησης και λίγο πριν την έναρξη του φιλικού.

Το αποτέλεσμα σε κάποια σημεία προκαλεί μια μικρή ζαλάδα αλλά είναι οφθαλμοφανές ότι με σωστό μοντάζ και την κατάλληλη επιλογή πλάνων στο μέλλον (προφανώς όχι από τους Έλληνες σκηνοθέτες) αυτή η καταγραφή της δράσης θα αποτελέσει το αλατοπίπερο κάθε τηλεοπτικής μετάδοσης: “Βλέπουμε το ριπλέι της μεγάλης ευκαιρίας από ψηλά, το ριπλέι της φάσης από την κάμερα στην άλλη πλευρά, το ριπλέι από την κάμερα μέσα στο τέρμα, το ριπλέι από την σκοπιά του τερματοφύλακα και το ριπλέι από το κεφάλι του ίδιου του επιθετικού που όπως είδαμε επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση παρά το γεγονός ότι στιγμιαία είδε τον ελεύθερο συμπαίκτη του που του ζητούσε εναγωνίως τη μπάλα στα αριστερά του”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιστροφή ολοκληρώθηκε

https://www.youtube.com/watch?v=lw2yg6sTZqc Μετά το φιάσκο των ημιτελικών, οι τελικοί μας αποζημίωσαν. Το ζευγάρι της Ατλέτικο Νασιονάλ και της Ρίβερ Πλέιτ είχε δυο πολύ ωραία ματς, αλλά όλα μάλλον κρίθηκαν στον πρώτο αγώνα όταν κι οι Κολομβιανοί δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε νίκη. Σήμερα το ξημερώματα όσοι επέλεξαν να ξενυχτήσουν δικαιώθηκαν. Το Μονουμεντάλ του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

500 days of summer football

Δεν το λες κι αύριο, αλλά το Μουντιάλ της Βραζιλίας σιγά σιγά πλησιάζει. Οι διοργανωτές είναι κατενθουσιασμένοι και δεν μπορούν να περιμένουν για τη γιορτή του ποδοσφαίρου που επιστρέφει στην πραγματική πατρίδα του ποδοσφαίρου την Λ. Αμερική. Φτάνοντας στις 500 μέρες πριν από την έναρξη, οι Βραζιλιάνοι έφτιαξαν ένα βιντεάκι που δείχνει την πορεία των […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Η εξέλιξη της εξέλιξης”

  1. Ο/Η Stefanos λέει:

    Η χρήση της GoPro σε οτιδήποτε κάνει ο οποιοσδήποτε, επαγγελματικά ή σα hobby, δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή περιγραφή της εμπειρίας μέχρι στιγμής σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Και αμφιβάλλω αν θα ξεπεραστεί σύντομα με κάποιον τρόπο αυτό (αν και τα Google glasses ήδη ακούγονται πολύ και είναι πραγματικά κοντά!)

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Για το ‘αμφιβάλλω αν θα ξεπεραστεί σύντομα’:
    “Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες”

    Νομίζω ότι μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία κιόλας θα δούμε κι άλλα εντυπωσιακά τέτοια βήματα μιας ο τομέας της εικόνας/διασκέδασης έχει, σχεδόν, θεοποιηθεί πλέον στην κοινωνία.

  3. Ο/Η zeglis λέει:

    Vodafone CU φιλος, μας κατελαβε, μας εκλεψε το βιδεακι 🙁

  4. Ο/Η zeglis λέει:

    Νταξ, τα εβγαλε τωρα 🙂
    Η GoPro κομματακι δυσκολο να φοριεται απο ποδοσφαιριστες σε αντιθεση με τα γκουγκλ γυαλια.
    Βεβαια να τα δεχτει ολα αυτα η κυρια φιφα παει στη σφαιρα της ουτοπιας. Εδω ακομα δε βαλαν το συστημα που βαραει καμπανακι οταν περασει η μπαλα τη γραμμη.

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Ακούγεται πράγματι απίθανο να μπορεί να τοποθετηθεί καμερούλα πάνω σε ποδοσφαιριστή σε κανονικό ματς αλλά με όσα έχουμε δει στον τομέα της τεχνολογίας δεν αποκλείω τίποτα.

    Η ΦΙΦΑ πάντως δεν βρίσκω πως μπορεί να είναι εμπόδιο σε κάτι τέτοιο καθώς δεν είναι μια αλλαγή που επηρεάζει το παιχνίδι όπως η περίπτωση του hawk-eye που λες. Ίσα-ίσα προσφέρει μεγαλύτερη οπτική απόλαυση για τους τηλεθεατές-πελάτες της.

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Garmin VIRB ρε μούτρα!
    http://sites.garmin.com/virb/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *