Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το σομπρέρο απαντάει, vol 2

Χωρίς μεγάλο πρόλογο συνεχίζουμε την στήλη μας όπου και απαντούμε σε ανθρώπους που νομίζουν ότι το γκουγκλ είναι μια πραγματική οντότητα και το ρωτάνε, αλλά και σε ερωτήσεις που μας έχετε κάνει στο #asksombrero στο Τουίτερ , στο Facebook ή στο δρόμο όταν μας πετυχαίνετε την ώρα που γυρίζουμε από το σούπερ-μάρκετ. Με τα λόγια του μεγάλου Μάκη Ψωμιάδη: Γι’ αυτό είμαι κι εδώ ε; Για να σας φωτίσω όλους.

Sombreros

#asksombrero “Ποιος  Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι καλύτερος στο ποδοβόλεϊ;”

Η ερώτησή σου φίλε μου είναι παντελώς άτοπη. Κι αυτό γιατί ακόμα και να υπήρχε ένας καλύτερος θα ήταν και πάλι κατώτερος από τον πολυέλληνα σερβονίκη Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Ντούσαν έχει δύο, τρεις, τέσσερις αγάπες σε αυτόν τον κόσμο. Την ΑΕΚ όπως όλοι γνωρίζουμε, το τιμ Μπουρουτζίκα-Αγγελικής Αρκάδη που το κουβαλάει παντού, το τάβλι (στο οποίο δεν χάνει ποτέ, σαν τον Ανδρέα τον Παπανδρέου που είχε κερδίσει το φλουρί σε περίπου 346 βασιλόπιτες που είχε κόψει ως πρωθυπουργός) και το ποδοβόλεϊ το οποίο το παίζει από τότε που ο Μελέτης ο Περσίας φορούσε την φανέλα του Ολυμπιακού και κοντό παντελονάκι. Ο Ντούσκο έχει το όνομα “Φέντερερ του Μόσταρ” στους κύκλους του ποδοβόλεϊ και αγωνίζεται ώστε να γίνει ολυμπιακό άθλημα στους επόμενους αγώνες όπου και θα τιμήσει τη χώρα μας.

Facebook: “Εγω ακόμα περιμένω την ανάλυση για το “υπέροχο σύστημα υποβιβασμού της Α Εθνικής το 1969 στο Τορνέο Μετροπολιτάνο”

Εσένα τα θέλει ο κώλος σου. To Τορνέο Μετροπολιτάνο της Αργεντινής το 1969 διεξήχθη σε δυο ομίλους των 11 ομάδων. Οι ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους από δυο φορές όπως είναι λογικό. Επειδή 11 ομάδες δεν μπορούν να έχουν όλες αντίπαλο κάθε αγωνιστική και για να μην έχει ρεπό η 11η, αποφασίστηκε αντί για ρεπό να παίζει με μια ομάδα του άλλου ομίλου που συνήθως ήταν η αντίπαλός της στο δικό τους κλάσικο (π.χ. η Μπόκα με τη Ρίβερ) θυμίζοντας σε αυτό το σύστημα της Κολομβίας. Με τα 22 λοιπόν παιχνίδια είχαμε μια τελική βαθμολογία στους δυο ομίλους. Εμείς θα ασχοληθούμε με τον υποβιβασμό. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 και 8 στους ομίλους έπαιξαν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα. Η νικήτρια του πρωταθλήματος κέρδιζε την συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα, το Τορνέο Νασιονάλ, είχε σωθεί δηλαδή οριστικά. Οι τρεις υπόλοιπες έμπαιναν μαζί με τις ομάδες από τις θέσεις 9 ως 11 από τους δύο ομίλους σε ένα καινούριο πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα Αναβαθμολόγησης. Για να μην χάνεστε, μας έμειναν 9 ομάδες που έπαιξαν μεταξύ τους 16 αγώνες (προφανώς η 9η είχε ρεπό κάθε αγωνιστική, αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας). Οι πρώτες 7 λοιπόν από το πρωτάθλημα Αναβαθμολόγησης σώζονται και συνεχίζουν στην Α’ Εθνική. Οι δυο τελευταίες τι κάνουν; Όχι φυσικά, δεν πέφτουν. Θα ήταν πολύ απλό. Έτσι λοιπόν μετά το πρωτάθλημα Αναβαθμολόγησης, είχαμε το πρωτάθλημα Επικύρωσης. Εκεί λοιπόν οι δυο τελευταίες παίζουν με την 1η και τη 2η ομάδα της Β’ Εθνικής σε ένα μίνι πρωτάθλημα σε ουδέτερα γήπεδα. Τρία παιχνίδια όχι νοκ-αουτ αλλά πρωταθληματάκι. Ο νικητής παίζει στην Α’ Εθνική, οι άλλοι τρεις στη Β΄. Από όλη αυτή την ταλαιπωρία τελικά, παρέμεινε στην Α’ Εθνική η Μπάνφιλντ, έπεσε η Ντεπορτίβο Μορόν και τελικά η πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια της Β’ Εθνικής παρέμειναν στη Β’ Εθνική (!!). Και αν είστε λίγο προσεκτικοί θα ρωτήσετε: “Καλά ρε παιδιά, μετά από όλον αυτόν τον χαμό έπεσε μια ομάδα και δεν ανέβηκε καμία δηλαδή;”. Ναι αγαπημένε φίλε. Οι ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα έγιναν 21 από 22. Κάπου στον κόσμο του Χαϊλάντερ κάποιος σκέφτεται ότι στο τέλος θα μείνει μόνο ένας…

Terminal_Mariano_Moreno_(Rosario)_(2)

Keyword: “τι ωρα ειναι στο ροζάριο σάντα φε”

Aγαπημένε φίλε την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές η ώρα είναι 14.07 στο Ροζάριο και 20.07 στην Ελλάδα.

Keyword: “kapnogona gia tiflopontikes”

Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα πολύ με αυτή την ερώτηση. Από την μία φαντάστηκα ότι είναι κάποιος τρόπος κυνηγιού όπως ο δυναμίτης που ρίχνεις για να ψαρέψεις. Μετά όμως σκέφτηκα μια κερκίδα με χαριτωμένους τυφλοπόντικες να κρατάνε καπνογόνα στο χέρι. Ομολογώ πως η ιδέα σου είναι πολύ καλή και είναι η λύση για να γεμίσουν τα γήπεδα. Πώς βλέπαμε στην παλιά αγαπημένη ΕΣΣΔ κερκίδες γεμάτες φαντάρους. Ε, στην Ελλάδα ας βάλουμε τυφλοπόντικες. Δεν θα βλέπουν κιόλας το χάλι της ΣουπερΛίγκας και θα μπορούν οι πρόεδροι να δηλώνουν λιγότερα εισιτήρια.

Keyword: “μετατροπή μαγιο”

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω σε τι θέλεις να το μετατρέψεις και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εκτός αν θες να μετατρέψεις κάτι ΣΕ μαγιό. Οπότε τότε μπορείς να πάρεις ιδέες από τον Ροναλντίνιο που πιθανότατα πήρε κάποιο τραπεζομάντιλο από εστιατόριο και το φόρεσε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το σομπρέρο απαντάει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το σομπρέρο απαντάει, vol 3

Keyword: “τι πρεπει να κανει ενα αριστερος μπακ στο ποδοσφαιρο” Η θέση του αριστερού μπακ είναι μια πολύ ιδιαίτερη θέση. Τις παλιές ρομαντικές μέρες κάποιος ο οποίος κάλυπτε εκείνο το κομμάτι του γηπέδου δεν χρειαζόταν να κάνει και πολλά, όπως μπορεί να σου επιβεβαιώσει και ο παλιός μου φίλος, ο Χρηστάκης. Κανένας δεν θα του ζητούσε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σομπρέρο απαντάει, Vol 1

Στα σχεδόν πέντε χρόνια που υπάρχει το σομπρέρο τα μάτια μας έχουν δει άπειρες ομορφιές στην ενότητα των στατιστικών που δείχνει τι έχουν ψάξει κάποιοι πριν τους κατευθύνει η οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης Google στον άκρως φιλόξενο χώρο στον οποίο βρίσκεστε τώρα. Έτσι, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ένα σεβαστό ποσοστό (το οποίο ούτε καν μπορείτε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Το σομπρέρο απαντάει, vol 2”

  1. Ο/Η Χρηστος λέει:

    Οριστε αυτα ειναι τα ωραια.Οι δικοι μας που ψαχνουν πως θα βελτιωσουν το προιον τους γιατι δεν παραδειγματιζονται απο αυτα τα λαμπρα μυαλα της Ν.Αμερικης?

  2. Ο/Η corto maltese λέει:

    O ευθυτενής πάντως έχει άλλο χόμπυ τελευταία
    που τον χάνεις που τον βρίσκεις
    κάπου στο Πόρτο Ράφτη σε κάποιο κώρτ χύνει τον ιδρώτα του κυνηγώντας μπάλλες του τένις…

  3. Ο/Η duendes λέει:

    “Οι ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα έγιναν 21 από 22.”

    21 ομάδες; Κάτι μου λέει ότι κι αυτό το πρωτάθλημα αξίζει ανάλυσης. Αναμένουμε με αγωνία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *