Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το σομπρέρο απαντάει, vol 3

Sombrero sleep

Keyword: “τι πρεπει να κανει ενα αριστερος μπακ στο ποδοσφαιρο”

Η θέση του αριστερού μπακ είναι μια πολύ ιδιαίτερη θέση. Τις παλιές ρομαντικές μέρες κάποιος ο οποίος κάλυπτε εκείνο το κομμάτι του γηπέδου δεν χρειαζόταν να κάνει και πολλά, όπως μπορεί να σου επιβεβαιώσει και ο παλιός μου φίλος, ο Χρηστάκης. Κανένας δεν θα του ζητούσε εξηγήσεις γιατί δεν έκανε κάτι παραπάνω από τα βασικά κι αν το έκανε αυτός θα μπορούσε να του απαντήσει αποστομωτικά: “Είμαι αριστερό μπακ, διάολε, όταν έρχεται η μπάλα την απομακρύνω, όταν ανεβαίνει η αντίπαλη ομάδα μαρκάρω το δεξί χαφ, ούτε διανοούμενος είμαι, ούτε δεκάρι, τι παραπάνω θέλεις από μένα, δεν σου φτάνει που μπορώ και κλοτσάω τη μπάλα με το αριστερό ποδάρι;”

Τα χρόνια όμως πέρασαν, οι απαιτήσεις ανέβηκαν και γι’ αυτή τη θέση κι έτσι φτάσαμε σ’ ένα σημείο που τα καλά αριστερά μπακ ήταν τόσο δυσεύρετα που στην “καλύτερη ενδεκάδα του πλανήτη” η ΦΙΦΑ έβαζε εκεί πέρα τον Πουγιόλ. Την τελευταία διετία πάντως εμφανίστηκαν στο παγκόσμιο προσκήνιο κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα των δυο χεριών, παίκτες που μπορούν να μαρκάρουν αποτελεσματικά ακόμα και ταλαντούχους ακραίους μεσοεπιθετικούς και ταυτόχρονα να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να προωθηθούν αρκετά ψηλά στην επίθεση χωρίς να αφήσουν πίσω τους μια τρύπα μεγαλύτερη κι απ’ αυτή των Ελληνικών προϋπολογισμών, γεγονός που έριξε μερικές θέσεις τη ράτσα των αριστερών μπακ  στον κατάλογο των υπό εξαφάνιση ειδών του πλανήτη.

Keyword: “ανθρωποι που δεν αλλάζουν εμφανισιακά”

Εκμεταλλευόμενοι τις πλαστικές και τις διάφορες άλλες αισθητικές επεμβάσεις που υπάρχουν, αρκετοί ηθοποιοί φαίνονται ολόιδιοι μετά από 5-10 χρόνια. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως αν ψάχνεις ένα και μόνο ένα δυνατό παράδειγμα ανθρώπου που έμεινε σοκαριστικά απαράλλαχτος για πολλά χρόνια, ψάχνεις για τον Χαβιέρ Ζανέτι.

Τον άνθρωπο που κυκλοφορεί εδώ και 20 χρόνια στα γήπεδα του πλανήτη με την ίδια φάτσα και τα ίδια πνευμόνια, τον άνθρωπο που δείχνει να μην γερνάει παρά το γεγονός ότι έπιασε ήδη τα 40, τον άνθρωπο που λογικά θα γίνει ο πρώτος που θα προλάβει να ζήσει την αποθεωτική στιγμή της αλλαγής σε κάποιο επίσημο παιχνίδι από κάποιο από τα εγγόνια του.

Zanetti 50 years

#asksombrero (@anakop): “είσαι ρακένδυτος/άστεγος. βρίσκεται ένας καλός άνθρωπος και σου δίνει το τζιν άρσεναλ και από πάνω φανέλα l’pool. τι κάνεις;”

Του το επιστρέφεις με βλέμμα απαξιωτικό και του απαντάς “ευχαριστώ αλλά φτωχός είμαι φίλε, όχι κακόγουστος”.

Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ πριν από αρκετά χρόνια για τον Όζι (ένας είναι ο Όζι και θαυμαστά τα έργα του). Σε κάποιο σημείο μιλούσε η γυναίκα του για τα προβλήματα αλκοολισμού του άντρα της και για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ώστε να τον αποτρέψει να πιει. Σε μια από τις περιοδείες, λοιπόν, για να είναι σίγουρη ότι δεν θα ξεμυτίσει από το ξενοδοχείο για να βρει αλκοόλ, έκρυψε όλα του τα ρούχα. Φυσικά αυτό το πρόβλημα μπορεί να ήταν αποτρεπτικό για 9 στους 10 ανθρώπους αλλά ο Όζι δεν συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτούς τους εννιά, ενώ αρκετοί μπορεί να αμφισβητήσουν (με αδιάσειστα επιχειρήματα) ακόμα και το ότι συμπεριλαμβάνεται στους ανθρώπους. Έτσι, δίχως δεύτερες σκέψεις και προβληματισμούς, άνοιξε τη βαλίτσα της γυναίκας του όσο αυτή κοιμόταν, φόρεσε το πρώτο συνολάκι που βρήκε μπροστά του και χάθηκε στα μπαρ της πόλης από τα οποία αποχώρησε μόνο και μόνο για να βρεθεί τελικά στις 9 το πρωί να κατουράει το μνημείο της Ανεξαρτησίας του Τέξας.

Ακόμα και ο Όζι όμως, αυτό το 14χρονο παιδί με κρίσεις τρέλας που έχει φυλακιστεί στο σώμα ενός ηλικιωμένου, αν είχε ως μοναδική επιλογή το να φορέσει το τραγελαφικό τζιν που έβγαλε φέτος η Άρσεναλ και την δεύτερη (ή την τρίτη) φετινή φανέλα της Λίβερπουλ θα προτιμούσε να κάτσει μέσα και να μην γευτεί αλκοόλ εκείνο το βράδυ να βγει μόνο με το βρακί. Ή ολόγυμνος.

Keyword: “πως θα επικοινωνησω με ενα σειχη τηλεφωνα”

Το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουμε περιγράψει λεπτομερώς ένα τυχαίο πρωινό του Σεΐχη Μανσούρ δεν σημαίνει ότι έχουμε επαφές μαζί του ή με οποιονδήποτε Σεΐχη. Επίσης, αγνοούμε αν υπάρχει κάποιος τηλεφωνικός κατάλογος αποκλειστικά για Σεΐχηδες αλλά παρ’ όλα αυτά είμαστε σίγουροι πως αν υπάρχει θα είναι σίγουρα χρυσός και όχι μόνο κατ’ όνομα.

Υπάρχει όμως κάποιος ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει. Και μάλιστα ζει στη χώρα μας! Κάποιος ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με τη σχετική κάστα ανθρώπων. Κάποιος ο οποίος γνωρίζει περισσότερους πρίγκιπες και Σεΐχηδες κι απ’τον Χρήστο Ζαμπούνη, τόσος πολλούς που λογικά η τηλεφωνική του ατζέντα είναι τιγκαρισμένη στο ‘Π’, το ‘Σ’ και το ‘Φ’ (εκεί που είναι μαζεμένοι οι αριθμοί των ντελίβερι). Κάποιος ο οποίος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους για χάρη σου και να μιλήσει μαζί τους ως “συνέταιρος προς συνέταιρο“.

Αυτός.

Tsakas

Αν και τώρα που το σκέφτομαι…

Τώρα που το ξανασκέφτομαι…

Βλάση Τσάκα, σε καταλάβαμε! Πες την αλήθεια, τι μπίζνα ετοιμάζεις πάλι;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το σομπρέρο απαντάει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το σομπρέρο απαντάει, Vol 1

Στα σχεδόν πέντε χρόνια που υπάρχει το σομπρέρο τα μάτια μας έχουν δει άπειρες ομορφιές στην ενότητα των στατιστικών που δείχνει τι έχουν ψάξει κάποιοι πριν τους κατευθύνει η οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης Google στον άκρως φιλόξενο χώρο στον οποίο βρίσκεστε τώρα. Έτσι, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ένα σεβαστό ποσοστό (το οποίο ούτε καν μπορείτε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σομπρέρο απαντάει, vol 2

Χωρίς μεγάλο πρόλογο συνεχίζουμε την στήλη μας όπου και απαντούμε σε ανθρώπους που νομίζουν ότι το γκουγκλ είναι μια πραγματική οντότητα και το ρωτάνε, αλλά και σε ερωτήσεις που μας έχετε κάνει στο #asksombrero στο Τουίτερ , στο Facebook ή στο δρόμο όταν μας πετυχαίνετε την ώρα που γυρίζουμε από το σούπερ-μάρκετ. Με τα λόγια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Το σομπρέρο απαντάει, vol 3”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Πατώ το λινκ να θυμηθώ το παντελόνι της Άρσεναλ (σε μια έξαρση διαστροφής) και ο μπρόουζερ αρνείται να ανοίξει τη φωτογραφία!!!!

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν ξέρω γιατί δεν σου ανοίγει, εγώ (δυστυχώς) τη βλέπω κανονικά.

    Δοκίμασε κι αυτό το λινκ: https://pbs.twimg.com/media/BMjzIosCQAAOOkl.png

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *