Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Φωτογραφίζω άρα υπάρχω

Messi cameras

(2/8/13 – Καμπ Νου, Μπαρτσελόνα – Σάντος)

Όταν έχεις μπροστά σου τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο μια φωτογραφία δεν είναι αρκετή για να θυμάσαι μετά από καιρό πως φαίνεται ακριβώς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο από τα πέντε μέτρα ή για να αποδείξεις ότι τον είδες από τόσο κοντά.

Χρειάζεσαι δυο φωτογραφίες της ίδιας στιγμής…

Μια νέα γενιά, μια νέα εποχή, μια νέα κοινωνία. O tempora o mores! Σημασία δεν έχει να ζεις κάτι, σημασία έχει να μπορείς να αποδείξεις ότι το έζησες.

Κανείς εδώ δεν τραγουδά – 31/7/2011

…που έτυχε να βρεθούν στο γήπεδο σαν ποδοσφαιρικοί τουρίστες που πραγματοποιούν ένα όνειρο ζωής και στη συγκεκριμένη στιγμή ψάχνουν για ένα κλικ που θα αποδεικνύει για χρόνια στους εαυτούς τους, σε φίλους και σε εχθρούς ότι ήταν εκεί και ότι τη ζούσαν έντονα, όπως της αρμόζει, λίγο από το ένα μάτι και λίγο από την οθόνη της μηχανής, γιατί πιθανόν μόνο μέσω των φωτογραφιών μπορούν να επιβεβαιώσουν την (γενικότερη) ύπαρξη τους…

Ο αντίπαλος σκόρερ – 27/2/2013

…ή πιθανόν, για να μεγιστοποιήσεις το carpe diem της περίστασης και να καλύψεις τα γούστα όλων των διαφορετικών social media, χρειάζεσαι μια φωτογραφία από τη μηχανή και ένα βίντεο από το κινητό (“The resolution on the kid is unbelievable if you just look! It’s totally HD. Why are you taping this? You’re never gonna watch it.“), τραβηγμένα ταυτόχρονα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι δυο πιο γαμάτες φωτογραφίες της σεζόν έως τώρα

Έβερτον – Τότεναμ (3/11/2013) —– (Πατώντας πάνω στις φωτογραφίες τις απολαμβάνεις σε μεγάλο μέγεθος και είτε ψάχνεις στην πρώτη τον προνοητικό μάγκα τους προνοητικούς μάγκες που φρόντισαν να πάρουν μαζί τους γυαλιά ηλίου, είτε χάνεσαι για ώρα στις απογοητευμένες φάτσες και χειρονομίες των οπαδών της Άρσεναλ στη δεύτερη εκπληκτική εικόνα, που τραβήχτηκε 12 χρόνια μετά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυο βήματα μακρυά

Όταν κάνεις τις επιλογές σου, στέκεσαι σε αυτές μέχρι τέλους. Ακόμα και αν πονάνε. Όπως έκανε χθες η Ρίβερ Πλέιτ. Μετά τον τραγικό πρώτο ημιτελικό σούπα του Κόπα Σουνταμερικάνα με την Μπόκα που ακόμα προσπαθούμε να ξεχάσουμε, ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο αποφάσισε να κατεβάσει στο ντέρμπι τίτλου τα δεύτερα ώστε να έχει όλη την ομάδα ετοιμοπόλεμη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Φωτογραφίζω άρα υπάρχω”

  1. Ο/Η johnny-Bamias λέει:

    Πρώτον θέλω να πω ότι χαίρομαι πολύ που γύρισα από διακοπές και έχει τόσα μαζεμένα άρθρα για να διαβάσω στο sobrero.
    Δεύτερον συμφωνώ απόλυτα με το link του ΠιΖήτα για το modern football. Και είναι και κάπως επίκαιρο όσον αφορά τις αμέτρητες αναφορές στην ρεβάνς της τούμπας με την σάλκε και το πόσο κακό κάνουνε οι ‘κάφροι’ που αφήνουνε την ομάδα να παίξει τέτοιας σημασίας ματς χωρίς οπαδούς.
    Πρώτον θα ήθελα να πω ότι και εγώ όπως όλοι θα ήθελα να γίνει ο αγώνας με γεμάτες τις κερκίδες. Αλλά για το περιστατικό που οδήγησε στην τιμωρία του ΠΑΟΚ δεν μπορώ παρά πω ότι αυτοί που κάνανε τα επεισόδια (ενώ είναι μεν κατακριτέα) υπερασπίστηκαν τους συνοπαδούς και συνανθρώπους τους από την καφρίλα των οπαδών της ραπιτν. Όποιος ήταν στο γήπεδο είδε ότι αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μένανε με σταυρωμένα τα χέρια μπορεί και να θρηνούσαμε θύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *