Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. XIIΙ)

Βάρναμο, Σουηδία

Με το σκορ στο 2-3 μεταξύ της τοπικής IFK και της Βάρμπεργκς, ο τερματοφύλακας Μπγιορν Άκεσσον προωθήθηκε για την απέλπιδα προσπάθεια της ισοφάρισης στο 93′. Τελικά η μπάλα του στρώθηκε στον αέρα και αυτός έγινε ο ήρωας της συνάντησης με το γκολ που σημείωσε και πανηγυρίστηκε έξαλλα. Μια από τις λίγες φορές που ένας τερματοφύλακας κλέβει τη δόξα των υπολοίπων συμπαικτών του.

Tevez-mostro-quedo-pierna-golpe_OLEIMA20130929_0112_15

Τορίνο, Ιταλία

Η Τορίνο δεν κατάφερε στο τοπικό ντέρμπι να σπάσει την παράδοση που την θέλει να μην έχει κερδίσει τη Γιουβέντους από το μακρινό 1995. Ένα γκολ του Πολ Πογκμπά έδωσε τη νίκη στους πρωταθλητές, γκολ για το οποίο υπάρχουν διαμαρτυρίες καθώς ο Τέβες ήταν οφσάιντ προηγουμένως στη φάση. Με την γκρίνια να ξεκινάει για την εύνοια της Γιουβέντους, ο Αργεντίνος έδωσε τη δική του απάντηση ανεβάζοντας το χτυπημένο του πόδι από ένα δολοφονικό τάκλιν του Ιμόμπιλε που θα μπορούσε άνετα να του είχε σπάσει το πόδι και ήταν για κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε ποτέ. Το τουίτερ του Καρλίτος πήρε φωτιά με τον επιθετικό να ειρωνεύεται λέγοντας “εμείς κερδίζουμε πάντα με τη διαιτησία”.

Corinthians_650x402.jpg_1360585586

Σάο Πάουλο, Βραζιλία

Η Κορίνθιανς που σχεδόν πριν ένα χρόνο κέρδιζε το Κόπα Λιμπερταδόρες, βρίσκεται μετά από 24 αγωνιστικές του Μπραζιλεϊράο στην 14η θέση χάνοντας από την Πορτουγκέζα με 4-0. Οι οπαδοί της ομάδας δεν το ανέχτηκαν και πήγαν και έγραψαν συνθήματα έξω από την μπουτίκ της ομάδας, βάζοντάς τα με τους παίκτες και κυρίως με τον Έμερσον και τον Πάτο τον οποίο αποκαλούν μαλάκα. Απόδειξη ότι ένας χρόνος στο ποδόσφαιρο είναι σχεδόν μια αιωνιότητα και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν ριζικά.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ένα ακόμα σούπερ κλάσικο έρχεται στην Αργεντινή και για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια Ρίβερ και Μπόκα είναι μακρυά από τον τίτλο. Παρ’ όλα αυτά το κατάλληλο κλίμα για το ντέρμπι δημιουργήθηκε χθες, όταν η Ρίβερ κέρδισε την Λανούς με γκολ στο 89′. Ένα γκολ που ξεσήκωσε αντιδράσεις, καθώς είχε προηγηθεί πεντακάθαρο φάουλ του ψυχάκια Τέο Γκουτιέρες το οποίο δεν σφυρίχτηκε, ενώ πιθανότατα ήταν και για δεύτερη κίτρινη. Αμέσως μετά έγινε το 0-1 από φάουλ που κέρδισε η Ρίβερ και ήρθε η πρώτη εντός έδρας ήττα της Λανούς μετά από ένα χρόνο. Ο αρχηγός Πάολο Γκολτζ δήλωσε ότι ήταν ντροπή αυτό που έγινε, ενώ ο κόουτς Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο (ιστορικός παίκτης της Μπόκα) φώναζε “Κλέφτης, κλέφτης” στον διαιτητή. Έτσι λοιπόν η εβδομάδα πριν το μεγάλο ματς αποκτά ενδιαφέρον, μια που ποδοσφαιρικά τουλάχιστον τα τελευταία Ρίβερ-Μπόκα ήταν κατά κύριο λόγο μέτρια.

Βέντσπιλς, Λετονία

Ο Γιούρις Ζιγάγιεβς (ή κάπως έτσι τεσπά) απέκτησε τα λεπτά δημοσιότητας που του αξίζουν με την γκολάρα που πέτυχε χθες θυμίζοντας το γνωστό γκολ του Ριβάλντο με τη Βαλένθια. Ένα υπέροχο γκολ με ψαλίδι εκτός περιοχής που αν δεν υπήρχε το ίντερνετ δεν θα είχαμε δει ποτέ και ο Γιούρις θα το έλεγε πολλά χρόνια μετά στα παιδιά του, χωρίς αυτά να τον πιστεύουν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ιταλικό πρωτάθλημα, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ωδή στον Ροζέριο Σένι

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011 η Σάο Πάουλο υποδεχόταν στο Μορουμπί την Ατλέτικο Μινέιρο. Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά μια γιορτή για τους γηπεδούχους καθώς ο Ροζέριο Σένι, αρχηγός και ‘σημαία’ της Σάο Πάουλο, συμπλήρωνε 1000 συμμετοχές με τη φανέλα της. Επειδή γιορτή χωρίς μουσική είναι σαν ποδόσφαιρο χωρίς μπάλα από τα ηχεία του γηπέδου πριν την έναρξη του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο καθηγητής Λομπανόφσκι, οι μαθητές του και μερικές γούνες: η Διναμό Κιέβου των 90s

Ήταν Σεπτέμβριος του 1995 όταν η Διναμό Κιέβου υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαιτητής σε εκείνο το ματς ήταν ο Ισπανός Λόπεθ Νιέτο που έφτασε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας με τους βοηθούς του. Δύο άνθρωποι του συλλόγου παρέλαβαν τη διαιτητική τετράδα και την πήγαν να ψωνίσει σουβενίρ. Οι Ισπανοί βρήκαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *