Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το μισό λεπτό ευτυχίας του Σαν Μαρίνο

22ο λεπτό του αγώνα Σαν Μαρίνο-Πολωνία, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 0-1 και οι γηπεδούχοι εκτελούν φάουλ από τα δεξιά. Ο 31χρονος Αλεσάντρο Ντέλα Βάλε ξεφεύγει από τους αμυνόμενους και με πολύ ωραία κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ακολουθεί έκρηξη χαράς και ευτυχίας.

Είναι το πρώτο του γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα της εθνικής (επίτευγμα που έχουν καταφέρει μόλις 11 άλλοι παίκτες στην ιστορία της ομάδας), είναι το πρώτο γκολ του Σαν Μαρίνο στα προκριματικά του Μουντιάλ (μέχρι εκείνο το σημείο ο απολογισμός των γκολ έλεγε 0-39), είναι το πρώτο επίσημο γκολ της παρέας αυτής των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από αυτό το μικρό μέρος του πλανήτη, την οποία κάποτε διέσυραν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο κάποιοι ξεδιάντροποι Ολλανδοί και η οποία έχει κερδίσει ένα μόνο παιχνίδι στα 23 χρόνια παρουσίας της (κι αυτό ήταν ένα φιλικό με το Λιχτενστάιν), από τον Οκτώβρη του 2008, πέντε χρόνια πριν! Απογυμνωμένο απ’ όλα τα υπόλοιπα δεδομένα όμως παραμένει ένα γκολ. Κι αυτό έχει σημασία. Γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι σχετικά.

Πριν καν περάσουν 30 δευτερόλεπτα από το τέλος των έξαλλων πανηγυρισμών των γηπεδούχων ο Μπλαζικόφσκι βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Σαν Μαρίνο και κάνει το 1-2 για τους Πολωνούς. Όπως όλοι ξέρουμε, τα ωραία πράγματα κρατάνε λίγο. Κάποιες φορές πολύ λίγο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένας στους τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές έχει την ευκαιρία να γίνει πιάσμαν

Μια μίζερη ματιά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έριξε ο Economist σε ένα φρέσκο άρθρο του. Προετοιμάζοντας τους αναγνώστες του για μια ακόμα ποδοσφαιρική σεζόν περιληπτικά αναφέρει μερικά από τα τεράστια προβλήματα (οικονομικής περισσότερο φύσης) που αντιμετωπίζει το αγαπημένο μας άθλημα. Αναφέρει για παράδειγμα το ξέπλυμα χρήματος που γίνεται από διάφορους απατεώνες που έχουν αναλάβει τις ομάδες. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δανεικοί εργάτες χωρίς ρήτρα αγοράς

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας τελείωσε και πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο της Ρωσίας. Σαν να μην έφταναν όμως οι αμφιλεγόμενες επιλογές της ΦΙΦΑ με τη χώρα του Πούτιν, δεν ξεχνάμε και αυτό του 2022 που μπορεί μεν να αργεί, αλλά έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις για πολλούς διάφορους λόγους. Πρώτα για το σκάνδαλο δωροδοκίας με την ανάθεσή του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *