Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Καβάνι παν στην εκκλησιά

http://www.youtube.com/watch?v=772jMxChQcI

Προκριματικά δεν είχαμε μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Ν. Αμερική. Εκεί που γίνεται πραγματική σφαγή για την πρόκριση στο Μουντιάλ σε εναν διαφορετικό από τις άλλες φορές όμιλο. Διαφορετικό γιατί η Βραζιλία είναι απούσα (μια που έχει προκριθεί άνευ αγώνων) και γιατί η παραδοσιακή δύναμη Παραγουάη έχει πάρει έναν άνευ προηγουμένου κατήφορο και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Βολιβία. Μέσα σε όλα τα άλλα, μια ακόμα από τις αγαπημένες ομάδες μας, η Ουρουγουάη ήταν με το ένα πόδι εκτός Μουντιάλ αλλά κατάφερε να πάρει τα δυο τελευταία της παιχνίδια και να αντιμετωπίζει την εξαιρετική Κολομβία σε ένα ματς ζωής ή θανάτου. Με το πρώτο ημίχρονο μέτριο και την Ουρουγουάη να μην μπορεί να απειλήσει, οι αλλαγές του Όσκαρ “Μαέστρο” Ταμπάρες έδωσαν την απαραίτητη πνοή στην ομάδα και βελτίωσαν την εικόνα της. Ο χρόνος όμως περνούσε και το Σεντενάριο παρακολουθούσε με αγωνία. Xρειάστηκε να εμφανιστεί αυτός ο υπέροχος φορ με το όνομα Έντινσον Καβάνι, να απογειωθεί αρχοντικά και να σκοράρει ένα φορίσιο γκολ για να γράψει το 1-0 και να ηρεμήσει τους Ουρουγουανούς. Το τελικό 2-0 έφερε την Ουρουγουάη μέσα στις θέσεις πρόκρισης και από ότι φαίνεται στη χειρότερη θα είναι τουλάχιστον στα μπαράζ. Την ίδια στιγμή η Κολομβία ψάχνει τρεις βαθμούς που θα κλειδώσουν την πρόκριση σε Μουντιάλ μετά από 16 ολόκληρη χρόνια.

http://www.youtube.com/watch?v=_r-s2s6O0bk

Τρεις βαθμούς που βρήκε η Αργεντινή στην Ασουνσιόν κερδίζοντας με 2-5 την τραγική Παραγουάη και γέμισε με ελπίδες την χώρα για κάτι καλό στο Μουντιάλ. Μόνο που τα πέντε γκολ ρίχνουν στάχτη στα μάτια σε μια εθνική που αγωνίζεται με σέντερ μπακ τον Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, έχει τεράστιο ταλέντο μπροστά που δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι μαζί και αρκετές τρύπες από τα χαφ και πίσω. Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια έχει βελτιώσει αρκετά την εικόνα της ομάδας, αλλά κι αυτός συνεχίζει να υποκύπτει στο γνωστό αργεντίνικο φαινόμενο της κλήσης παικτών που παίζουν στην Ευρώπη χωρίς να κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο. Το γκολ του λατρεμένου Κουν Αγκουέρο ήταν ένα από τα καλύτερα που μπήκαν χθες.

http://www.youtube.com/watch?v=DcIcNjBVtYM

Κάπου πιο μακρυά, η Βενεζουέλα κυνηγούσε τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση ή είσοδο στα μπαράζ σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με το Περού στο οποίο βρέθηκε να χάνει νωρίς με 0-1. Mε το άγχος να κυριεύει τους γηπεδούχος, η ισοφάριση ήταν επιτακτική ανάγκη. Μετά από μια αναμπουμπούλα, η μπάλα κατέληξε στον Χοσέ Ροντόν που ντρίμπλαρε και εκτέλεσε άψογα για το 1-1. Τα πράγματα πήραν τη σειρά τους, η Βενεζουέλα τελικά κέρδισε 3-2 και δυστυχώς για τον συμπαθή Σέρχιο Μαρκαριάν το Περού αποκλείστηκε οριστικά και αμετάκλητα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

H 87η μάχη του Αρέβαλο Ρίος

Τρίτη 8 Νοεμβρίου, η εθνική ομάδα της Ουρουγουάης συγκεντρώνεται στο Μοντεβίδεο για να ξεκινήσει την προετοιμασία της εν όψει των δυο κρίσιμων αγώνων με το Εκουαδόρ και τη Χιλή. Κύριο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των αποδυτηρίων (αλλά και σε διάφορες εγχώριες ποδοσφαιρικές σελίδες) είναι η νέα εμφάνιση ενός μέσου, που μετά από πολύ καιρό κατά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλα μπαίνουν, όλα χάνονται

http://www.youtube.com/watch?v=v2tcfqeQ8-A Ένα ακόμα ποδοσφαιρικό κλισέ επιβεβαιώθηκε στον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα που έγινε στη Βραζιλία. Εκεί που η Πόντε Πρέτα (Πόντσι Πρέτα για τον Βραζιλιάνο σπίκερ) που έχει αποχαιρετίσει ήδη την Α’ Εθνική και έχει υποβιβαστεί (ενώ άλλοι ψάχνουν τη βοήθεια του Θεού) υποδεχόταν την Λανούς που είναι ακόμα μέσα στην μάχη του τίτλου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *