Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κώστας Νεστορίδης, ετών 83

Την ώρα που οι κάφροι των γηπέδων κυνηγιόντουσαν στο γήπεδο της Νίκαιας, σε φιλικό παιχνίδι, υπερασπιζόμενοι ως γνωστόν το μεγαλείο των ομάδων τους όπως μόνο αυτοί ξέρουν (“ξέρεις που έχω πάει εγώ ρε;”), ένας ηλικιωμένος κυριούλης έμπαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μάζευε τα αντικείμενα. Άγνωστο πόσοι από τους σταυροφόρους των κερκίδων τον αναγνώρισαν. Πιθανότατα αρκετοί από αυτούς θα σκούντηξαν τον διπλανό τους λέγοντας: “Κοίτα αυτόν τον παππούλη ρε μαλάκα”. Ίσως να μην ήξεραν ότι ο παππούλης αυτός βγήκε τέσσερις φορές σερί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, ότι έχει σκοράρει καμιά τριακοσαριά γκολ, ότι έμεινε 2 χρονιές μακριά από το ποδόσφαιρο για να μπορέσει να πάει από τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ. Ίσως να μην ξέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός, ένας μάγος των γηπέδων από ότι λέγεται, ζει και αναπνέει για να βλέπει ποδόσφαιρο. Ότι ακόμα και σε αυτή την ηλικία ξυπνάει και κοιμάται για μπάλα. Πιθανώς θα γέλασαν με τον χαμάλη που πήγε να μαζέψει τα αντικείμενα για να ξεκινήσει ένα φιλικό Γ’ Εθνικής. Να μαζέψει τις βρωμιές τους για να αρχίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το παιχνίδι, η μπαλίτσα. Σήμερα αυτοί θα ασχολούνται με τα βίντεο των επεισοδίων και θα ετοιμάζουν καινούρια πανό για “λευτεριά στα αδέρφια” και “κανένας οπαδός στη φυλακή”. Ο κυρ-Κώστας, ετών 83, θα σκέφτεται την πρεμιέρα της αγαπημένης του ομάδας με τον Μανδραϊκό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Η φωτογραφία της εβδομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν ο Αλέφαντος παραλίγο να κόψει την μπάλα στον Μαύρο

Πέρα από τις νίκες, τα αποτελέσματα στο χορτάρι και τους τίτλους, οι ποδοσφαιρικές ομάδες κρίνονται στο βάθος του χρόνου και από πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στους μεγάλους παίκτες τους. Όχι μόνο οι σύλλογοι, αλλά ο κόσμος τους. Πόσα “αποχαιρετιστήρια” παιχνίδια σε θρύλους των ελληνικών ομάδων δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 σχόλια σχετικά με το “Κώστας Νεστορίδης, ετών 83”

  1. Ο/Η MrPinkEyes λέει:

    και δυστυχως τον κυρ-Κωστα τον εκμεταλλευται η ομαδα του οποτε ψαχνει νομιμοποιηση για το οτιδηποτε..

  2. Ο/Η Ηλίας Μάνος λέει:

    Δεν είμαι ΑΕΚ αλλά τον κ.Νεστορίδη τον συμπαθώ από τότε που πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο με τα εγγόνια του.
    Απίστευτη ψυχή και αγνός φίλος της ΑΕΚ.
    Κρίμα για αυτούς τους ανθρώπους σε όλες τις ομάδες που πρέπει να ανέχονται τους κάφρους των ομάδων τους…

  3. Ο/Η kostas λέει:

    Ε εντάξει,μιλάς για τον αγνό λαό της ΑΕΚ τώρα.Αυτόν τον αγνό και αμόλυντο λαό που έβριζε εν χορώ τον Μπάγιεβιτς και την γυναίκα του επειδή δεν μπορούσε να κάνει παιδιά,αν αυτό δεν είναι ποιότητα και διαφορετικότητα τότε τι είναι;Τον αγνό λαό που έβριζε τον (ίσως καλύτερο συγχρονο παίχτη) Τσιάρτα επειδή ο αθεόφοβος ήθελε όλα τα λεφτά του συμβολαίου του επί Μάκαρου και ο Ντέμης που μετέπειτα έγινε Βανδής,τσαντιζότανε γιατί αυτός ήταν η βεντέτα.Αυτός ο αγνός λαός που θεωρεί τον Μελισσανίδη ανώτερο και τιμιότερο του Μπάρλου,όπως διαβάζω σε πολλά κίτρινόμαυρα σάιτ ….και ΄συ αναρωτιέσαι για τον ΝΕΣΤΟΡΊΔΗ;Ποιός είναι ο κύριος,εδώ θα ΞΑΝΑΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ ΟΛΗ Η ΓΗ.

  4. Ο/Η aektzis λέει:

    Κώστα ο Τσάρτας ήταν κολλητός του Μάκαρου, το έχει δηλώσει και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του, και β’εβαια ποτέ δεν τον έβρισε κανείς εν χωρό.

  5. Ο/Η kostas λέει:

    Δεν θυμάσε καλά φίλε αεκτζή.Ήταν τότε που ο Ντέμαρος απειλούσε οτι θα φύγει επειδή είχε στραβώσει με τον Τσιάρτα.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ίσως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ισάξιος του Χατζηπαναγή κατά την γνώμη μου. Και το λέει ένας γαύρος και το αναφέρω αυτό γιατί πιστεύω ότι η αναγνώριση από τον αντίπαλο έχει μεγάλη σημασία.

  7. Ο/Η charlie λέει:

    Συγγνώμη kosta, ποιος μίλησε για τον αγνό λαό της ΑΕΚ;; τι σχέση έχει το σχόλιο με το κείμενο;;;

  8. Ο/Η corto maltese λέει:

    ο γνωστός kostas που ζει κι αναπνέει για να μπαίνει εδώ μέσα και να τη λέει σε ΑΕΚτσήδες

  9. Ο/Η kostas λέει:

    Καλά τσάρλυ κόψε κάνα ερωτηματικό.Η ουσία του κειμένου για τον ταιράστιο Νεστορίδη είναι η άγνοια του λαού.Κόρτο δεν ζω,ούτε αναπνέω για να την λέω σε αεκτζήδες.Ούτε μιλάω για την ΑΕΚ σαν ιστορία,είναι μια ομάδα που την σέβομαι πάρα πολύ,μιας και την έχω δει στην Φιλαδέλφεια περισσότερες φορές και από αεκτζήδες,λόγω γειτονιάς,όλοι οι κολλητοί μου στην σκεπαστή την έβγαζαν.Λέω απλά για όλο αυτό το παραμύθι του ‘είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ’ ,ε ΔΕΝ είνα καθόλου διαφορετικό,διαφορετικό είναι να είσαι Ολυμπιακός όπως εγώ και να αγοράζεις εισιτήριο για τη περσινή γιορτή της ορίτζιναλ στη Φιλαδέλφεια μόνο και μόνο για ενισχύσεις την προσπάθεια τους,χωρίς καν να πάω.Αλήθεια πόσοι από εσάς τις αεκάρες το κάνατε αυτό;

  10. Ο/Η corto maltese λέει:

    συνεχίζεις να προκαλείς
    η γραφικότητά σου δεν έχει όρια και ομολογώ
    δεν μπορώ να ακολουθήσω

  11. Ο/Η kostas λέει:

    Δεν πειράζει πιπίλα την καραμέλα της γραφικότητας και μάσα και το σανό του τιμωρού Μελισσανίδη και ας μην μπορείς να παρακολουθήσεις.Κλασσική περίπτωση.

  12. Ο/Η Podosfairos λέει:

    o charlie rwtaei ti sxesh exei to sxolio me to keimeno…-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *