Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα άλλα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι που δεν θα ανταλλάζαμε ποτέ

Τα είδατε, τα αγαπήσατε, σχεδόν εθιστήκατε. Κατακλύσατε το sombrero με αναρίθμητα e-mails ζητώντας κι άλλα λατρεμένα χαρτάκια της Πανίνι και ποιοι είμαστε εμείς που θα αντισταθούμε στη θέληση του κυρίαρχου λαού; Άλλοι 10+1 αγαπημένοι ποδοσφαιρικοί ήρωες έρχονται να γεμίσουν τις μέρες μας, να συντροφέψουν τα όνειρά μας. Countdown λοιπόν με, φυσικά, τυχαία σειρά αρίθμησης και ξαναδιευκρινίζοντας ότι οι φωτογραφίες δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.

Στο Νο 10 ο Όλιβερ Καν. Ο τερματοφύλακας που πήγε την θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ένα βήμα παραπέρα. Ο άνθρωπος κατάγεται από τον Όλιβερ Καν. Απλά, ξεκάθαρα και ξηγημένα Κάρολε.

kahn

Στο Νο 9 ο Πολ Άτκινσον. Ο άνθρωπος κουΐζ. Απαντήστε σωστά αν στη φωτογραφία βλέπετε 4 φρύδια ή 3 μουστάκια και κερδίστε μια υπέροχη συλλεκτική φανέλα της Γουότφορντ.

atkinson

Στο Νο 8 ο Μπερτ Ζούρμαν ή γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ το σαμπουάν δίπλα στη χλωρίνη. Δεν εντυπωσίασε ποτέ με την καριέρα του  στο ποδόσφαιρο, καθήλωσε κοινό και κριτικούς στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

zuurman

Στο Νο 7 ο Γκούτι. Ξανθό γουέτ λουκ στα όρια του πριν λίγο με κατούρησε πτερόσαυρος και δεν πρόλαβα να λουστώ. Ας μην επεκταθούμε στο σχολιασμό γιατί είναι προφανές πως στο συγκεκριμένο ενσταντανέ είναι ανήλικο.

guti

Στο Νο 6 ο Άντονιν Πανένκα. Ναι, ο “έχω δώσει το όνομά μου σε εκτέλεση πέναλτυ” Πανένκα. Βλέποντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία φαντάζεσαι ήδη το διάλογό του με τον τερματοφύλακα λίγο πριν την εκτέλεση. “Αγαπούλα στο κέντρο και σιγά θα το σουτάρω. Μπορείς να το αποκρούσεις αν θες αλλά δεν είναι κρίμα να μην έχεις τα χεράκια σου στον επόμενο αγώνα;”

Panenka

Στο Νο 5 ο Κιμ Σέλστρεμ ή όπως τον φωνάζουν στη φυλή του “αυτός που μόνο ο Αλέξης Σπυρόπουλος μπορεί να προφέρει σωστά το όνομά του”.  Φωτογραφία από την εποχή που του φώναζαν “Έι Κάλστρομ” και απαντούσε “Are you talking to me?”

kallstrom

Στο Νο 4 ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Καδένα, φράτζα και χαμόγελο. Για όλους εμάς που θαυμάσαμε γκολ όπως αυτό στον τελικό του Euro 88, το κενό που άφησε είναι πιο δυσαναπλήρωτο κι απ΄αυτό ανάμεσα στα δόντια του.

van-basten

Στο Νο 3 ο Κλοντ Ντεπλάνς. Μοναδική μπούκλα, χαμόγελο που παιχνιδίζει οριακά κάτω από το τροφαντό μουστάκι, απομεινάρι της εποχής που ανέμελα σαλαγούσε γιδοπρόβατα στα απέραντα γαλλικά βοσκοτόπια. Στον ελεύθερό του χρόνο φορούσε μαύρο κοστούμι και καπέλο και ντουμπλάριζε τους Ντιπόν και Ντιπόν στις περιπέτειες του Τεν Τεν.

delplanche

Στο Νο 2 ο Εστεμπάν Καμπιάσο. Στερνή μου χαίτη να σ΄είχα τώρα. Κοιτώντας τη φωτογραφία είναι πλέον προφανές. Δεν έπεσαν τα μαλλιά του Εστεμπάν, κρύβονται απ΄ την ντροπή τους.

cambiasso

Στο Νο 1 ο Γιαν Φαν Οσενμπρούγκεν. Όσοι παίζαμε μικροί με το playmobil-πειρατής δεν μπορούμε παρά να συγκινηθούμε με το playmobil-ποδοσφαιριστής. Απαράμιλλο αρρενωπό στυλ, με μαλλί-κράνος, μούσια και τερηδόνα. Respect.

vanosenbruggen

Και last but not least, όπως θα λέγαμε και στο χωριό, ο Αντόνιο Μπόργκες. Ο θείος που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει ξεχασμένος σε έναν καφενέ αλλά ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε. Ο επιθετικός που στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα θα προτιμούσε αντί να σκοράρει, να ξεκινήσουν μια παρτίδα πρέφα.

borges

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κάτι παραπάνω από ένα ζευγάρι παπούτσια

Μπορεί να μην άντεξε στην κορυφή του κόσμου για αρκετά χρόνια, μπορεί η πτώση του να ήταν κατακόρυφη και λίγο θλιβερή, μπορεί να κατάφερε να τοποθετήσει το όνομα του στην ίδια πρόταση με τα ονόματα του Βέρτη, του Ρέμου και του Σεφερλή, μπορεί πλέον να μοιάζει μερικές φορές με πρόωρο παλαίμαχο που βρίσκεται στον αγωνιστικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία και ο Μαραντόνα ο Θεός της”

Δυο αδέρφια απ’το “όμορφο Ροζάριο”, μια υπέρμετρη λατρεία – στα όρια της τρέλας – για τον μεγάλο Ντιέγκο και κάποιες εκδηλώσεις στις οποίες δεν θα ήθελες να βρεθείς και να πεις “για να πω την αλήθεια, εγώ νομίζω ότι ο Πελέ ήταν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών“.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Τα άλλα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι που δεν θα ανταλλάζαμε ποτέ”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    O Καν είναι Ματ Ντέιμον, τέλος…
    Ο δε Νο9 μοιάζει με έναν κακό από κάτι κινούμενα σχέδια. Νομίζεις του το έχουν ζωγραφίσει το μουστάκι.

  2. Ο/Η Sotiris λέει:

    Να σαι καλά γέλασα πολύ.

  3. Ο/Η Gia λέει:

    Ένα θα σου πω, πάτησα pause σε horror movie για να μπω στο site να δείξω το Νο9 στους παριστάμενους.

    Κο-ρυ-φαί-ος σχολιασμός.

  4. Ο/Η θοδωρης λέει:

    τι συγκινηση διαολε !!!

  5. Ο/Η Greg λέει:

    Καδένα, φράτζα και χαμόγελο.

    Τιτλος βιντεοκασσετας των 80’s;;;

  6. Ο/Η Μπαμπαγιόκο Τσόκο λέει:

    Ο Κλοντ Ντεπλάνς ενέπνευσε τη δημιουργία του Αστερίξ; Όσο για τον ξάδερφο του Τρίτση που παίζει στη Μπράγκα αν έχεις αυτό το χαρτάκι το πας για μεγέθυνση και γιγαντοαφίσα.

  7. Ο/Η Γατόνι λέει:

    Κοινοποιηση μεχρι και στις μανας μου το facebook για να το δουν τα παιδια μου οταν μεγαλωσουν.

  8. Ο/Η Κώστας λέει:

    Ενταξει, Μποργκες μυθικη θεοτητα beyond μυθικοτητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *