Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το παπούτσι του οπαδού και η οργή του κόουτς

lombardi4dcee563610_657x0

Είναι κάποιες συνήθειες που γίνονται λατρεία. Μια από αυτές για μένα είναι η ασχολία μου με τον Καρούσο Λομπάρντι, τον άνθρωπο που λατρεύει να κάνει τα πάντα για να κερδίζει, τον άνθρωπο που τα βάζει με όλους και όλα, τον Αργεντίνο εξάδερφο του Σούλη Παπαδόπουλου (χωρίς βέβαια να έχει να καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα τουρμποκίνητη όπως ο περσινός Άρης του Σούλη). Ο Λομπάρντι έχει επιστρέψει στους Αρχεντίνος Τζούνιορς, ομάδα στην οποία είχε κάνει σημαντικά πράγματα. Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα των “Μπίτσος” (ξεκίνημα που αρχές Σεπτεμβρίου τον είχε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καβάλα στο άλογο να δηλώνει “πάντα κάποιος ονειρεύεται το πρωτάθλημα”*) οι Αρχεντίνος άρχισαν ένα σερί κακών αποτελεσμάτων που τους έφερε πλέον στην μέση της φετινής βαθμολογίας και μέσα στις θέσεις του υποβιβασμού στη γενική κατάταξη.

Το αποκορύφωμα ήταν η ήττα αυτής της αγωνιστικής εντός έδρας από την Μπελγκράνο που έφερε την έκρηξη του αγαπημένου κόουτς. Έκρηξη που προκλήθηκε από τις αποφάσεις του διαιτητή Σαούλ Λαβέρνι και από ότι φαίνεται και από το βίντεο μάλλον δικαιολογημένα μια που στο 1-1 σφυρίχτηκε μαϊμού πέναλτι υπέρ της Μπελγκράνο και στο 1-3 δεν δόθηκε καθαρό υπέρ των Τζούνιορς. Έκρηξη που ήρθε και στις κερκίδες αφού μια ακόμα στιγμή γραφικότητας καταγράφηκε στο Πατερνάλ, μετά την πεταμένη μασέλα (!!!) λίγους μήνες πριν, κατά διαβολική σύμπτωση και πάλι στο Αρχεντίνος-Μπελγκράνο που τελείωσε και πάλι με το σκορ 1-3. Αυτή τη φορά ένας οπαδός των Αρχεντίνος Τζούνιορς έφυγε μεν με τα δόντια του, αλλά με ένα παπούτσι λιγότερο:

Ο Καρούσο πέρα από την οργή του συνόδευσε τις διαμαρτυρίες του αργότερα και με δηλώσεις στις οποίες ζήτησε να μην ξαναδιαιτητεύσει ο Λαβέρνι καθώς τύποι σαν αυτόν προκαλούν τη βία και απαίτησε από τους δημοσιογράφους να δείξουν ότι έχουν καλαμπαλίκια και να πουν την αλήθεια. Ότι δηλαδή ο διαιτητής ήρθε με πρόθεση να βλάψει την ομάδα του.

*οι δηλώσεις αυτές συνοδεύτηκαν και με συνέντευξη στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό περιοδικό της χώρας, από την οποία είναι και η παραπάνω φωτογραφία. Το μαγικό της φωτό είναι γιατί κρατάει ο Λομπάρντι το μηχάνημα του καπνού και η εξήγηση είναι ενδιαφέρουσα. Στην Αργεντινή υπάρχει η έκφραση “αυτός πουλάει καπνό” (vende humo) και η οποία λέγεται για ανθρώπους που μιλάνε πολύ και κάνουν λίγα, για αυτούς που δεν έχουν τις απαραίτητες ικανότητες για τις οποίες πλασάρουν τον εαυτό τους κ.ο.κ. Στα ελληνικά ίσως το πιο κοντινό είναι το “πουλάει παπά”. Η έκφραση για τον καπνό έχει ακουστεί πολλές φορές για τον Λομπάρντι από δημοσιογράφους και οπαδούς και ο ίδιος δεν μάσησε να φωτογραφηθεί με το αντίστοιχο μηχάνημα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στο μυαλό του Κλαούντιο Ρανιέρι και όχι μόνο

Είναι γνωστό ότι στο sombrero κάνουμε πρώτα απ’όλα ρεπορτάζ, αλλά αυτή τη φορά ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Υπερβαίνοντας τα καθιερωμένα, αυτή τη φορά μπήκαμε στο μυαλό 8 μεγάλων προσωπικοτήτων της εγχώριας και της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής και σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τις (ίσως όχι και τόσο) ενδόμυχες σκέψεις τους. Ξεκινάμε λοιπόν και ιδού: Ο επιτυχημένος Κλαούντιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φωτογραφίζοντας την Ρόμα

Όπως ακριβώς στην ‘La grande bellezza‘, μια από τις καλύτερες ταινίες της Οσκαρικής χρονιάς που διανύουμε, ο φιλόδοξος και ανερχόμενος συγγραφέας Τζεπ Γκαμπαρντέλα βρέθηκε κάποια στιγμή στη Ρώμη και αυτή τον κέρδισε κατά κράτος με τη νυχτερινή γοητεία και τη dolce vita αίσθηση της, την οποία αποτυπώνει στο φιλμ εξαιρετικά ο Πάολο Σορεντίνο, έτσι και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Το παπούτσι του οπαδού και η οργή του κόουτς”

  1. Ο/Η corto maltese λέει:

    “Στην Αργεντινή υπάρχει η έκφραση «αυτός πουλάει καπνό» (vende humo) και η οποία λέγεται για ανθρώπους που μιλάνε πολύ και κάνουν λίγα, για αυτούς που δεν έχουν τις απαραίτητες ικανότητες για τις οποίες πλασάρουν τον εαυτό τους κ.ο.κ. Στα ελληνικά ίσως το πιο κοντινό είναι το «πουλάει παπά»”

    ή αλλιώς

    “πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες”

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Εγώ το ξέρω πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
    Και το φούμαρα σκέτο.
    🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *