Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Il Capitano

Totti

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν συμπάθησα τους Ρωμαίους, πιθανότατα κατάλοιπο από την παιδική μου ηλικία και την υπερβολική ανάγνωση Αστερίξ. Όλους τους Ρωμαίους; Όχι, γιατί υπάρχει ένας τύπος σχεδόν μεσήλικας, ένας ποδοσφαιριστής που με αυστηρά ποδοσφαιρικά κριτήρια δεν μπορείς να βρεις τι θέση έχει σε μια 11άδα. Eπειδή όμως το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από συστήματα και τακτικές, ο Φραντσέσκο Τότι θα έχει για πάντα εξασφαλισμένη τη θέση του ως καπιτάνο στη συνείδηση όχι μόνο των οπαδών της Ρόμα αλλά και κάθε υγιούς ποδοσφαιρόφιλου. Γιατί ο Τότι είναι πρώτα οπαδός και μετά ποδοσφαιριστής, και η απόφασή του να συνδέσει για πάνω από 20 χρόνια την καριέρα και τη ζωή του με την αγαπημένη του Ρόμα, γνωρίζοντας ότι πολύ εύκολα θα μπορούσε με μια μεταγραφή να κερδίσει περισσότερα χρήματα και πιθανότατα περισσότερους τίτλους, ήταν μια επιλογή ζωής.

Όταν λοιπόν βλέπεις τη φετινή Ρόμα να έχει κάνει ιδανικό  ξεκίνημα με 6 νίκες σε 6 αγώνες, με τον Τότι -φυσικά- βασικό στην 11άδα, φιγουράροντας μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Serie A, εύχεσαι να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της διαδρομής και να επιβραβεύσει την αφοσίωση του αρχηγού της με άλλο ένα σκουντέτο, μετά από αυτό του 2001. Και, αν υπάρχει κάποιου είδους ποδοσφαιρικός θεός, ίσως να αξιώσει τον Τότι να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, να μπει ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στο νέο γήπεδο της Ρόμα που θα φέρει το όνομά του.

Το σίγουρο είναι ότι η φανέλα με το 10 της Ρόμα στο μυαλό μας θα έχει πάντα από πάνω το όνομα Τότι. Και όταν ο “Capitano” αποφασίσει να σταματήσει την μοναδική καριέρα του, οι ιθύνοντες της ομάδας θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρουν όχι μόνο την “τζαλορόσι” με το 10 αλλά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιταλικό πρωτάθλημα, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μεταλάς που αγαπούσε τη φανέλα

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο κάποιος ποδοσφαιριστής να μην λατρεύει το ποδόσφαιρο. Αρκετοί διάσημοι σταρ έχουν πει ότι δεν πολυβλέπουν μπάλα (πιο πρόσφατα ο Κάρλος Τέβες). Ένας ποδοσφαιριστής που δεν ήταν θαυμαστής του αθλήματος ήταν κι ο Νταρίο Ντουμπουά, ένας μέτριος Αργεντινός ποδοσφαιριστής που πέρασε την καριέρα του σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Τα ονόματά τους φολκλορικά: […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. XIIΙ)

Βάρναμο, Σουηδία Με το σκορ στο 2-3 μεταξύ της τοπικής IFK και της Βάρμπεργκς, ο τερματοφύλακας Μπγιορν Άκεσσον προωθήθηκε για την απέλπιδα προσπάθεια της ισοφάρισης στο 93′. Τελικά η μπάλα του στρώθηκε στον αέρα και αυτός έγινε ο ήρωας της συνάντησης με το γκολ που σημείωσε και πανηγυρίστηκε έξαλλα. Μια από τις λίγες φορές που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Il Capitano”

  1. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Ο αγαπημένος μου παίχτης! Παιχταράς!

  2. Ο/Η corto maltese λέει:

    ο Checco είναι πια παίκτης παλαιάς κοπής, γι αυτό και δεν χωράει σε συστήματα και δεν μπορείς να του βρείς θέση στον αγωνιστικό χώρο. Παίζει μόνο με το μυαλό κι αυτό του φτάνει.
    Όταν θα ρθει εκείνη η ώρα που θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, πρέπει αυτομάτως και να τον βαλσαμώσουμε.

  3. Ο/Η Get_Carter λέει:

    Nella testa c’ho un pensiero: che sei forte, puro e vero. Per l’Italia sei er campione con l’orgoglio e con l’onore. Per la Roma er capitano tu ce prenni pe’ la mano e ce guidi da diec’anni senza indugio e senza inganni. E pe’ questo che so fiero de Francesco er Guerriero. Da sta voce nasce n’coro: SEI TU PER ME ER PALLONE D’ORO!

    http://media.06blog.it/3/329/Totti-murales-586×447.jpg

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Ξενέρωτος alert: Η υπερβολική ανάγνωση Αστερίξ θα έπρεπε να σε κάνει να γουστάρεις τους Ρωμαίους. Όλες τις μεγάλες ατάκες στο κόμιξ οι Ρωμαίοι τις έλεγαν.

  5. Ο/Η c0n_An λέει:

    @duendes φίλε σόρι αλλά είμαι χοντρός με μουστάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *