Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Not too old for this shit

Μια που κάθε μέρα γιορτάζουμε κάτι, κάθε μέρα είναι αφιερωμένη σε κάτι, η σημερινή 1η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία, η μέρα των ηλικιωμένων. Για να τιμήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς θα θυμηθούμε ένα από τα συγκλονιστικότερα ποδοσφαιρικά βίντεο (αν και πάντα για μένα αυτό με τον τυφλό οπαδό της Σαν Λορένσο θα βρίσκεται στην κορυφή των βίντεο που σε κάνουν να ανατριχιάζεις) των τελευταίων ετών.

Κατά σύμπτωση, το βίντεο της τρίτης ηλικίας έρχεται από το ίδιο μέρος που κάποιο παιδάκι είχε ζήσει την πρώτη του φορά στο γήπεδο, την πόλη της Μάλαγα. Λες και εκεί στην Ανδαλουσία έπρεπε να δούμε ολόκληρο τον κύκλο ενός οπαδού. Το παιδί που παίρνει το βάπτισμα του πυρός, τον πατέρα που πηγαίνει το παιδί του στο γήπεδο και τον ηλικιωμένο που ζει μέχρι τέλους κάθε στιγμή στο γήπεδο σαν να είναι η πρώτη του φορά.

Είναι η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2009-10 και η Μάλαγα υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο και έρχεται να τις διεκδικήσει. Αντίστοιχα, οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε τετραπλή ισοβαθμία στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος και θέλουν νίκη ή συνδυασμό αποτελεσμάτων για να σωθούν. Καταφέρνουν πολύ νωρίς να προηγηθούν και προσπαθούν να κρατήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος, η Ρεάλ όμως ισοφαρίζει με τον Φαν ντερ Φαρτ. Τα ραδιοφωνάκια παίρνουν φωτιά και όταν οι ήττες των Βαγιαδολίδ και Τενερίφης ανακοινώνονται, έρχεται η ανακούφιση. Ο ηλικιωμένος οπαδός της Μάλαγα αγκαλιάζει τον εγγονό του (;) και ξεσπάει σε δάκρυα, το ίδιο κι ο πιτσιρικάς. Δάκρυα χαράς, δάκρυα ανακούφισης για έναν άνθρωπο που σε τέτοια ηλικία συνεχίζει να παθιάζεται και να ζει για το ποδόσφαιρο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η τριπλή κατάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Όλα ξεκίνησαν από το όνομα του. “Ναι, αλλά δεν είναι ο Ρονάλντο” είπαν (και λένε) αρκετοί και η αλήθεια είναι ότι έχοντας απολαύσει την ποδοσφαιρική μαγεία που πρόσφερε απλόχερα το ‘Φαινόμενο’ από τη Βραζιλία και έχοντας τοποθετήσει σε ειδική κούτα αναμνήσεων στη μνήμη σου όλες εκείνες τις τόσο γαμηστερές στιγμές που έφτανε απέναντι σ’ έναν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν η Ανδαλουσία χόρευε στους ρυθμούς του Μπίρι Μπίρι

Πολλά χρόνια προτού η παγκοσμιοποίηση κυριεύσει το ποδόσφαιρο και αποκτήσουμε ομάδες με 9 και 10 ξένους ποδοσφαιριστές, ξένο προπονητή και ξένους ιδιοκτήτες, οι μετακινήσεις παικτών από άλλες χώρες ήταν λίγες και δύσκολες. Ακόμα περισσότερο όταν ο παίκτης ήταν από την Αφρική. Πριν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ξεκινήσουν να απομυζούν την ήπειρό τους στα Νότια από ποδοσφαιρικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Not too old for this shit”

  1. Ο/Η dimitris λέει:

    Δεν έχουμε κάποιο μεγαλύτερο βίντεο με όλες τις αντιδράσεις? Όταν προηγούνται, όταν ισοφαρίζονται και όταν μαθαίνουν την κατάταξη?

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Φοβάμαι πως όχι. Γιατί είναι από εκπομπή τύπου Αθλητική Κυριακή και δεν έδειξαν κάτι παραπάνω.

  3. Ο/Η MrPinkEyes λέει:

    τετοια βιντεακια πρεπει να εχουν disclaimer NSFW. αντε να εξηγησεις γιατι δακρυσες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *