Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο 40αρης Ράιαν Γκίγκς

Giggs

Τετάρτη βράδυ, δεύτερο ημίχρονο στο Λεβερκούζεν, η Γιουνάιτεντ προηγείται με 0-2 της Μπάγερ. Σε μια αδιάφορη φάση στο κέντρο και κοντά στη γραμμή του αράουτ ο Λαρς Μπέντερ μονομαχεί με τον Ράιαν Γκίγκς. Η διεκδίκηση κρατάει μερικά δευτερόλεπτα, ο Γερμανός στην προσπάθεια του να βγει νικητής απ’ αυτήν τραβάει τη φανέλα του Ουαλού αλλά αυτός παρά την ηλικία του και το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει βασικός το παιχνίδι και είναι φυσιολογικά κουρασμένος, δεν χάνει την ισορροπία του και συνεχίζει να πιέζει τον αντίπαλο του.

(Σ’ ένα από τα ελάχιστα αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας του Άλεξ Φέργκιουσον που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες και δεν ήταν επικριτικό για κάποιον, ο Σκοτσέζος σχολίαζε για τον Ουαλό των αμέτρητων ρεκόρ:

 Το φθινόπωρο του 2010 ο Τζόναθαν Σπέκτορ της Γουέστ Χαμ τον έριξε μέσα στην περιοχή κι έτσι εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία για να θέσω ένα κουίζ: Πόσα πέναλτι έχει κερδίσει ο Ράιαν Γκίγκς στην καριέρα του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Η απάντηση: Πέντε. Γιατί πάντα μένει όρθιος. Παραπατάει αλλά δεν πέφτει κάτω. Τον ρώτησα μια φορά μετά από ένα άσχημο φάουλ μέσα στην περιοχή γιατί αρνήθηκε να πέσει, κάτι που δικαιωματικά θα μπορούσε να κάνει. Mε κοίταξε λες και είχα κέρατα, πήρε ένα κενό βλέμμα και μου απάντησε “Εγώ δεν πέφτω”.)

Σε κάποιο άλλο σημείο του αγώνα, ένας αμυντικός της Μπάγερ θα εκμεταλλευτεί μια χαλαρή στιγμή και θα ρωτήσει τον Γουέιν Ρούνει “πως μπορεί ο Γκίγκς και παίζει σε τέτοια ηλικία”. O Ρούνει δεν έχει κάποια ξεκάθαρη απάντηση να του δώσει. Ο Γκίγκς θα ολοκληρώσει κανονικά το 90λεπτο και το κοντέρ των συμμετοχών του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ θα δείξει το νούμερο 953. Τα στατιστικά του αγώνα θα αποκαλύψουν πως έτρεξε 10.916 μέτρα, περισσότερα δηλαδή απ’ όλους τους συμπαίκτες του εξαιρουμένων δυο!

Δυο μέρες μετά, δηλαδή σήμερα, ο Ράιαν Γκίγκς θα συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής και, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους της γενιάς του, θα το γιορτάσει κάνοντας προπόνηση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Αγγλικό πρωτάθλημα, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο άνθρωπος που αγαπούσαν και μισούσαν ταυτόχρονα

Στη δεκαετία του 1990 στην ποδοσφαιρομάνα πόλη του Ροσάριο δεν υπήρχε μόνο το τοπικό ντέρμπι της Σεντράλ με τους Νιούελ’ς. Στα πιτσιρίκια υπήρχαν τα μεγάλα ματς ανάμεσα στην Αλιάνσα και την Γκραντόλι. Σε χωμάτινα γήπεδα, παιδάκια από πέντε χρονών και πάνω έδιναν μάχες ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα γίνουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Μεταξύ των αντιπάλων ήταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα αντίο που άργησε έξι χρόνια

Ήταν 9 Μαΐου του 2010 όταν η Μπόκα υποδεχόταν την Ουρακάν για την προτελευταία αγωνιστική της Κλαουζούρα. Οι γηπεδούχοι, σε μια κακή χρονιά στην οποία τελικά τερμάτισαν 16οι, ήταν αδιάφοροι. Όχι όλοι τους όμως. Έξι μέρες πιο πριν, η Μπενφίκα ανακοίνωνε μια ακόμα μεταγραφή Λατινοαμερικάνου παίκτη από αυτές που συνηθίζει. Του 22χρονου Νικολάς Γκαϊτάν, ενός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Ο 40αρης Ράιαν Γκίγκς”

  1. Ο/Η dimitris λέει:

    sir Ryan Giggs*

  2. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Θεός!

  3. Ο/Η kostas λέει:

    μονο εμενα μου φαινεται αφυσικο αυτο το πραγμα?δεν γινεται να μην αναγνωρισω την αξια αυτου του τεραστιου παικτη αλλα γινεται στα 40 σου να παιζεις σε τοσο υψηλο επιπεδο και με τετοιες επιδοσεις?Γιατι οσο μεγαλη και αν ειναι η καρδια και η ψυχικη σου θεληση καποια στιγμη το σωμα αδυνατει να ανταπεξελθει π.χ. πλεον ο Καραγκουνης οσο και αν το λεει η καρδια του ειναι ξεκαθαρο πως μετα το 55-60′ του ειναι πολυ δυσκολο να αποδοσει στο 100%

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Είναι σίγουρο ότι δεν είσαι ο μόνος που το έχει σκεφτεί αυτό. Από τη στιγμή πάντως που δεν υπάρχουν αποδείξεις δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι παραπάνω να συζητήσει κανείς.

    Προσωπικά προτιμώ να τον έχω αμόλυντο στο μυαλό μου και να δικαιολογώ όλο αυτό που συμβαίνει με το “είναι απλά Ο ένας στους 1000”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *