Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Περίπου σαν τότε

Ήταν 2004 όταν έγινε ένα από τους μεγαλύτερους ημιτελικούς όλων των εποχών σε διεθνή διασυλλογική διοργάνωση. Ένας ημιτελικός που ακόμα και τώρα επισκιάζει τον τελικό εκείνης της διοργάνωσης. Κόπα Λιμπερταδόρες, Μπόκα-Ρίβερ και Ρίβερ-Μπόκα στους 4″. Δυο αγώνες αξέχαστοι για τη Ν. Αμερική, χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς καθώς το πάθος είχε πιάσει ταβάνι και υπήρχαν φόβοι για μεγάλα επεισόδια. Τότε που οι ομάδες είχαν ποιότητα που ξεχείλιζε. Αμποντανσιέρι, Λεντέσμα, Σκιάβι, Βάργκας, Τέβες και Σκελότο από την μία. Σάλας, Μασκεράνο, Λούτσο Γκονζάλες, Καβενάγκι, Γκαγιάρδο, Μάξι Λόπες από την άλλη.

patogalla0266404b

Το πρώτο ματς στο Μπομπονέρα κρίνεται με ένα γκολ του Ρονάλντο Σκιάβι, αλλά το πάθος και οι καβγάδες ξεχωρίζουν. Κλωτσιές, αγκωνιές, μπινελίκια. Ο διαιτητής Κλαούντιο Μαρτίν προσπαθεί να είναι φειδωλός σε κάρτες γιατί ξέρει ότι στο τέλος δεν θα μείνει κανείς. Σε μια φάση σε ένα φάουλ του Γκαγιάρδο στον Κασίνι, οι δυο παίκτες κοκορομαχούν. Ο διαιτητής τους αποβάλλει και τους δύο, ο Κασίνι του λέει “Αποβάλεις εμένα ηλίθιε;” και αποκαλεί τον Γκαγιάρδο “γαμημένο νάνο”. Ο “Πάτο” Αμποντανσιέρι φεύγει από τα γκολπόστ να χωρίσει τον κόσμο. Τραβάει τον Γκαγιάρδο με τα ευγενικά λόγια: “Τι κάνεις ζητιάνε; Πού νομίζεις ότι είσαι; Στο Μονακό; Φύγε κουράδα“. Στον χαμό μπλέκονται κι άλλοι, πέφτουν ψιλές κι ο Γκαγιάρδο με τα νύχια του γρατζουνάει το πρόσωπο του τερματοφύλακα. Εκείνος με τα αίματα στο πρόσωπο ορμάει. Στιγμές βγαλμένες από τις πιο γνήσιες ιστορίες της μπάλας της Αργεντινής. Το ματς συνεχίζεται με επέμβαση της αστυνομίας και τελικά λήγει 1-0 με τη Ρίβερ να έχει 9 παίκτες.

tevez

Στον επαναληπτικό στο Μονουμεντάλ η Ρίβερ κάνει το 1-0 με τον Λούτσο και με αυτό το σκορ στέλνει το ματς στα πέναλτι. Η Μπόκα παίζει με 10 εξαιτίας της αποβολής του “δικού μας” Φαμπιάν Βάργκας, αλλά σύντομα μένει κι η Ρίβερ με 10 παίκτες. Στο 89′ ο Κάρλος Τέβες ισοφαρίζει σε 1-1 πανηγυρίζει κάνοντας την κότα για να πικάρει ακόμα περισσότερο τους οπαδούς της Ρίβερ. Αποβάλλεται κι αυτός. Κι ενώ όλα μοιάζουν χαμένα, ο Κριστιάν Νασούτι βάζει το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του κάνοντας το 2-1. Με τα εκτός έδρας να μην μετρούν το παιχνίδι πάει στα πέναλτι. Οι εκτελέσεις αγγίζουν την τελειότητα στα πρώτα 8, με τους τερματοφύλακες να κάνουν υπερπροσπάθεια αλλά να μην τα καταφέρνουν. Το 90 και μοιραίο εκτελεί ο Μάξι Λόπες και είναι μια εύκολη υπόθεση για τον “Πάτο”. Η Μπόκα εκτελεί κάνει το 5-4 και προκρίνεται στον τελικό. Μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες στην κόντρα των δυο ομάδων γράφεται. Η Μπόκα χάνει στον τελικό από την Όνσε Κάλντας, αλλά ακόμα και σήμερα θεωρείται σαν επιτυχία μόνο και μόνο το γεγονός ότι αποκλείστηκε έτσι ο αντίπαλος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια Καριέρα Την Έχουμε

Θυμάμαι όταν πήγα στην Γαλλία και με την Μπορντώ πρωταθλήτρια να έχει σπάσει την κυριαρχία της Λυών, πολλά αφιερώματα στο Λοράν Μπλαν. Εκείνο που προέβαλαν τότε τόσο η Εκίπ όσο και το Φρανς Φουτμπόλ είναι ότι ο ‘Πρόεδρος’ είχε φτιάξει μια περιουσία περίπου 25 εκατομμυρίων στην καριέρα του την οποία διαχειριζόταν με σύνεση. Ο Μπλαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακούω την αγάπη

Την προπερασμένη Κυριακή ο Μαρτίν ξύπνησε γεμάτος προσμονή. Ήταν βλέπεις το τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν. Ο Μαρτίν δεν χάνει παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας. Όταν η ώρα έφτασε, έβαλε τη φανέλα της ομάδας. Δε νοείται να πηγαίνεις στο γήπεδο χωρίς αυτή. Μια που αυτή τη περίοδο έχει και κρύο, έβαλε από πάνω και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *