Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Εκτός έδρας προβάδισμα

Ελάχιστα έως καθόλου έχουμε ασχοληθεί με το φετινό Κόπα Σουνταμερικάνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο διασυλλογικό θεσμό της Ν. Αμερικής. Αυτό μάλλον δεν έχει γίνει τυχαία, καθώς πλέον αγωνίζονται ομάδες που καταλαμβάνουν χαμηλότερες θέσεις στα πρωταθλήματά τους και δεν έχουμε το φαινόμενο να παίζουν οι ίδιες ομάδες με το Λιμπερταδόρες. Το σύστημα αυτό (κυρίως για χώρες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή) δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, από την άλλη όμως ρίχνει κάπως το επίπεδο του θεσμού.

http://www.youtube.com/watch?v=LmermwZEpLo

Φτάσαμε πλέον στα ημιτελικά και αυτή την εβδομάδα είχαμε τους δυο πρώτους αγώνες με τις εκτός έδρας ομάδες να παίρνουν προβάδισμα. Στον έναν ημιτελικό είχαμε βραζιλιάνικο εμφύλιο με την Σάο Πάολο να υποδέχεται την Πόντε Πρέτα και να ανοίγει το σκορ στο 28′. Η συνέχεια όμως αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη, καθώς η 8η φέτος Σάο Πάολο (και περσινή νικήτρια του θεσμού) δέχτηκε τρία γκολ από την 19η Πόντε Πρέτα που είναι με το 1,5 πόδι στη Β’ Εθνική. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τεράστιο σοκ για τους οπαδούς της ομάδας που είχαν πάει στο Μορουμπί για να δουν μια εύκολη πρόκριση και έφερε μεγάλες αντιδράσεις. O αρχηγός Ροζέριο Σέντι πάντως παρ’ ότι δεν μπόρεσε να γιορτάσει όπως θα ήθελε την 1116η του εμφάνιση με την ομάδα (ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ του Πελέ, ως ο Βραζιλιάνος με τις περισσότερες συμμετοχές σε μια ομάδα) δηλώνει αισιόδοξος για τη ρεβάνς αν η ομάδα πιάσει τη γνωστή της απόδοση. To θέμα βέβαια είναι να έχει και λίγη τύχη παραπάνω, μια που η Πόντε Πρέτα έβγαλε μερικές φάσεις κρεμασμένη από τα δοκάρια.

Στον άλλο ημιτελικό του θεσμού, η Λιμπερτάδ υποδέχτηκε χθες το βράδυ στην Ασουνσιόν της Παραγουάης την καλή φέτος Λανούς στο γραφικό γηπεδάκι Εστάδιο Δρ Νικολάς Λεόν που θα μπορούσε άνετα να είναι γήπεδο επαρχιακής ελληνικής ομάδας. Ο υπερ-καράφλας γκολεαδόρ Σαντιάγο Σίλβα άνοιξε το σκορ για την Γκρανάτε και το 0-2 έγινε μετά από καθαρό (σχεδόν διπλό) πέναλτι. Οι Παραγουανοί κατάφεραν να μειώσουν στο 80′ και έτσι να έχουν ελπίδες για τη ρεβάνς της Αργεντινής. Το παιχνίδι πάντως είχε και μια άλλη μεγάλη στιγμή, με τον γνωστό μας Κάρλος Αραούχο να δίνει μια ψιλο-αδερφίστικη μπουνιά σε αντίπαλο που πέρασε απαρατήρητη από τον διαιτητή. Με δυο πλέον μεγάλα φαβορί, μένει να δούμε αν Σάο Πάολο και Λιμπερτάδ μπορούν να κάνουν την ανατροπή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι αθάνατοι οπαδοί

Ξεκινώντας να βλέπω το βίντεο χωρίς να έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, πίστεψα αρχικά ότι είναι ακόμα ένα από αυτά τα καλογυρισμένα κλιπάκια τα οποία χρησιμοποιούν οι σύλλογοι για να εκμεταλλευτούν την αγάπη του κόσμου οικονομικά. Είχα κάνει τελικά λάθος. Η Σπορτ Ρεσίφε ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες μια καμπάνια άξια αναγνώρισης για ένα σημαντικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιος θα πάρει τούτη τη φανέλα;

Όσοι από εμάς πηγαίνουμε ή πηγαίναμε παλιότερα στο γήπεδο έχουμε συνηθίσει μια σκηνή, ειδικά σε εκτός έδρας παιχνίδια, εκεί που είσαι στοιβαγμένος συνήθως σε ένα πέταλο.  Την στιγμή που οι ποδοσφαιριστές θα έρθουν μετά την μεγάλη επιτυχία να σε ευχαριστήσουν και κάποιος θα σου πετάξει μια φανέλα. Η φανέλα αυτή είναι ικανή να ξεκινήσει εμφύλιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *