Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Κριστιάνο Λεονάρντο και ένα πανάκριβο βιβλίο

peleflauta

Η συζήτηση για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έχει πολλές διαφορετικές απόψεις. Ο Πελέ πάντως είναι νικητής με διαφορά στις πιο άκυρες δηλώσεις και γκάφες. Η τελευταία του επιτυχία ήταν μόλις χθες, όταν και σε μια μάζωξη στο Σάο Πάουλο ερωτήθηκε για τη Χρυσή Μπάλα και στην απάντησή του μεταξύ Μέσι και Ρονάλντο αποκάλεσε τον CR7 ως “Κριστιάνο Λεονάρντο”, λάθος που δεν θα έκανε ούτε η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά και σίγουρα ατάκα που θα έφερε μια γκριμάτσα απέχθειας στον Κριστιάνο όπως όταν τελειώνει το ζελέ του για τα μαλλιά Κυριακή βράδυ.

Βέβαια ο Πελέ μας έχει συνηθίσει σε διάφορες επικές δηλώσεις και προβλέψεις. Το 1993 είχε προβλέψει την Κολομβία ως το μεγάλο φαβορί του επόμενου Μουντιάλ, ένα χρόνο αργότερα η Κολομβία αποκλείστηκε από την πρώτη φάση. Φέτος στην Κολομβία κάνουν καμπάνια ώστε να μην χριστούν ξανά φαβορί από τον “Ρέι” (δεν κάνω πλάκα, ισχύει). To 2005 ο Πελέ έκανε τη δήλωση ότι ο Ρομάριο πρέπει να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Ο Ρομάριο απάντησε: “Ο Πελέ όταν σιωπά είναι ένας ποιητής. Μέσα στο γήπεδο ήταν ο πατέρας μας, έξω από αυτό πρέπει να βάζει ένα παπούτσι στο στόμα του”. Την ίδια σεζόν σημείωσε 22 γκολ και βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Το 2009 κάπου στη Δανία, ο Πελέ αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ και αποκάλεσε τον Μάικλ Τζόρνταν ως Μάικλ Τζάκσον, ενώ το 2012 σε μια γιορτή της Σάντος (της ομάδας που έπαιξε για 18 χρόνια) αποφάσισε να τραγουδήσει τον ύμνο της ομάδας με τραγικά αποτελέσματα μια που τελικά δεν ήξερε τα λόγια. Πιο πρόσφατα στην προσπάθειά του να πείσει τον Νεϊμάρ να μείνει στη Σάντος, δήλωσε ότι η Σάντος έχει 2 Διηπειρωτικά και η Μπαρσελόνα κανένα. Βέβαια η Μπάρσα έχει κατακτήσει δυο φορές τον τίτλο (το 2009 και το 2011) και τη δεύτερη μάλιστα κερδίζοντας την Σάντος με 4-0 (πιθανότατα ο Πελέ να γύριζε κάποια διαφήμιση εκείνη την μέρα). Τέλος, τις ημέρες των αναταραχών στη Βραζιλία, ο Πελέ βγήκε και παρακάλεσε να μην γίνουν ζημιές στα γήπεδα γιατί τα λεφτά έχουν ήδη πληρωθεί στους κατασκευαστές.

FBL-BRAZIL-PELE-BOOK-1283

Ο Πελέ πάντως δεν φαίνεται να πτοείται από όλα αυτά και συνεχίζει ακάθεκτος. Στα 73 του δείχνει σαν 50αρης και δεν σταματάει να ταξιδεύει και να συμμετέχει όπου τον καλούν, κάνοντας τον Πανίκα Ψωμιάδη να μοιάζει δύσκολος στο να πει το ναι για να πάει σε βαφτίσια. Τελευταία του αποστολή η προώθηση του βιβλίου του με τίτλο 1283 το οποίο για όσους ξέρετε από καλό λάδι και από σομπρέρο είναι ο αριθμός των γκολ που ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει βάλει. Ο Πελέ παρουσίασε την limited edition του βιβλίου που ζυγίζει περίπου 15 κιλά και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο μια που είναι τεραστίων διαστάσεων. Η παρουσίαση έγινε με τον Πελέ να φοράει, γάντια προφανώς για να μην μολύνει τις σελίδες. Οι εκδότες πάντως φαίνεται ότι υποστηρίζουν την άποψη ότι η αξία του βιβλίου πάει με τον αριθμό των σελίδων και το μέγεθός του, καθώς αν θέλετε ένα από τα 1283 μόλις αντίτυπα πρέπει να στάξετε περί τα 1300€ για το κάνετε δικό σας. Πιθανώς γι’ αυτό ο τεράστιος να έβαλε τα κλάματα στην παρουσίαση, αφού υπολόγισε πόσο κάνει το 1283 x 1300. Σκεφτείτε όμως πόσα γλιτώνετε αφού δεν θα χρειάζεστε γυαλιά πρεσβυωπίας. Α, ναι. Ξέχασα. Βγαίνει και ντελούξ έκδοσή που κοστίζει περίπου 2000€ στην οποία παίρνετε και μια φωτογραφία με αυτόγραφο. Πέρα από την πλάκα πάντως, το βιβλίο φαίνεται πολύ όμορφο και έχει περίπου 500 φωτογραφίες από την τεράστια καριέρα του παίκτου που σε τέτοιο μέγεθος είναι σίγουρα εντυπωσιακές. Βέβαια ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνετε οικονομία και να πάρετε την “απλή” αυτοβιογραφία του Πελέ που είχε βγει μόλις 7 χρόνια πριν και είμαι σίγουρος ότι στην παρουσίασή της ο Πελέ είχε συγκινηθεί και πάλι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Έπεα πτερόεντα

Σεπτέμβριος 2011 Η Έβερτον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μάνστεστερ Σίτι του Μαντσίνι έχοντας ένα πολύ καλό σερί εναντίον της. Είναι όμως μια χρονιά που η Σίτι έχει ξοδέψει πολλά χρήματα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες κάνει μια δήλωση που μένει ιστορική (και θυμίζει λίγο την περίφημη δήλωση Φερέρ για ποδήλατα και τανκς): “Είναι σαν να πηγαίνουμε σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το νούμερο 10 και τα 10 χρόνια μετά

  Μετά από μια καταρρακτώδη βροχή που λίγο έλειψε να ματαιώσει το παιχνίδι, οι 22 παίκτες του σούπερ-κλάσικο πάτησαν χορτάρι στο Μπομπονέρα μπροστά στους οπαδούς της Μπόκα και μόνο. Μια που οι “μετακινήσεις οπαδών” έχουν απαγορευτεί, ήταν η σειρά των παικτών της Ρίβερ να παίξουν σε ένα τέτοιο ντέρμπι χωρίς οπαδούς. Λίγο πριν οι παίκτες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ο Κριστιάνο Λεονάρντο και ένα πανάκριβο βιβλίο”

  1. Ο/Η vaskos666 λέει:

    vasika i kolomvia itan ontws megalo favori (deutero pisw apo ti vrazilia to dinane oi bookmakers).

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Ήταν καλή τότε, όπως και τώρα είναι πολύ καλή ομάδα. Το έδειξε και στα προκριματικά.

  3. Ο/Η Gia λέει:

    Η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά ξέρει τον Μπέκαμ και το Μαραντόνα. Το πολύ και τον Ζιντάν. Έκανα γκάλοπ.

    Με δύο χιλιάρικα, πάω Βραζιλία, μου υπογράφει ο Πελέ στο λεύκωμά μου και γυρνάω. Καλύτερο και για τη μέση μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *