Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

10 κεράκια για μια λόμπα

giovanni

Σήμερα ο Ολυμπιακός δίνει το σημαντικότερο του φετινό αγώνα εναντίον της Μπενφίκα. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα (αν ήξερα άλλωστε τα αποτελέσματα αγώνων πριν γίνουν, θα ήμουν εκατομμυριούχος ή θα μασούσα φύλλα δάφνης και θα την άκουγα με αναθυμιάσεις δίνοντας ασόδυα και άντερ/όβερ στους πιστούς παίκτες του στοιχήματος που θα συνέρρεαν στο μαντείο), αυτό για το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος όμως, είναι ότι δεν θα δω γκολ σαν αυτό του Ζιοβάνι που σήμερα έχει τα δέκατα γένεθλιά του.

Ο αγώνας εναντίον της Γαλατασαράι είχε ήδη κριθεί, με το σκορ να είναι στο 2-0, και  εκεί γύρω στο 90΄ αρκετοί από τους οπαδούς είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το γήπεδο θέλοντας να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της Ριζούπολης. Είμαι σίγουρος πως όλοι αυτοί αν είχαν μια χρονομηχανή θα τη χρησιμοποιούσαν για να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να παλουκωθούν στο κάθισμά τους για να δουν ζωντανά αυτό που ζήσαμε οι τυχεροί που ήμασταν μέσα στο γήπεδο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.  Ο Ζιοβάνι στην κόντρα με αντίπαλο μόλις έναν (αόρατο όπως αποδείχθηκε) αμυντικό και τον Μοντραγκόν να έχει κάνει έξοδο στο ύψος του πέναλτυ, προφανώς προσευχόμενος το γκολ που θα δεχθεί να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ταπεινωτικό. Η συνέχεια γνωστή. Λόμπα του Βραζιλιάνου πάνω από τον Κολομβιανό, 3-0 και ο Ζιοβάνι να πανηγυρίζει ως συνήθως δείχνοντας τον θεό, που κάτι τέτοιες στιγμές, ακόμα κι αν είσαι άθεος, πιστεύεις πως υπάρχει.

Το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα αποδείχτηκε άνευ σημασίας, καθώς ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Champions League. Παρ΄όλα αυτά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού που θα θυσίαζαν τη σημερινή πιθανή νίκη-πρόκριση εναντίον της Μπενφίκα με αντάλλαγμα έστω κι ένα 90λεπτο του αγαπημένου τους “μάγου” με την ερυθρόλευκη με το 10 στην πλάτη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, βιντεοθεραπεία, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν η Γιουνάιτεντ κατέβηκε στο Μόναχο με 12

Ήταν 18 Απριλίου του 2001 όταν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου η Μπάγερν υποδεχόταν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του Champions League. Οι Γερμανοί με ένα γκολ του Πάουλο Σέρζιο είχαν κερδίσει με 0-1 στο Ολντ Τράφορντ και η ομάδα του Σερ Άλεξ είχε το δύσκολο έργο να κάνει την ανατροπή. Ο τελικός της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο άρχοντας της παύσης

Μέσα στους διάφορους τεράστιους παίκτες που έχει βγάλει το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, ένας λιγότερο γνωστός εκτός της χώρας, αλλά θρύλος στην πατρίδα του είναι ο Ρικάρντο Μποτσίνι που πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 60 του και έτυχε να πετύχω μια συνέντευξή του στον Τζόναθαν Γουίλσον (αν δεν σας λέει κάτι το όνομά του, διαβάστε εδώ). […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *