Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η κερκίδα των καπέλων

Στην ιστορική φωτογραφία από το Χάιμπουρι που είχαμε ανεβάσει πριν λίγους μήνες την παράταση κλέβουν οι προβολείς της κερκίδας, στη φωτογραφία του Ντα Λουζ που ακολούθησε λίγο καιρό μετά πρωταγωνίστριες είναι οι χιλιάδες ομπρέλες και στην εντυπωσιακή φωτογραφία από τη Σκωτία που βλέπεις παραπάνω (και η οποία κυκλοφορεί χωρίς επιβεβαιωμένες συνοδευτικές πληροφορίες, καθώς υπάρχει διχογνωμία για το αν απεικονίζεται το Σέλτικ Παρκ ή το Άιμπροξ) αυτό που ξεχωρίζει αναμφίβολα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας θεατής που να μην φοράει καπέλο.

Κι αν η φωτογραφία επανέφερε στο μυαλό σου την απορία που έχεις κάθε φορά που βλέπεις μια ταινία ή σειρά που διαδραματίζεται στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, “γιατί σταμάτησαν οι άνθρωποι να φοράνε καπέλο”, στο ίντερνετ υπάρχουν αρκετές αναλύσεις με διαφορές πιθανές αιτίες. Μια από τις πιο διαδεδομένες είναι αυτή: Η εξάπλωση των αυτοκινήτων!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρετροφωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Από ποδοσφαιριστής, παραλίγο “ποδοσφαιριστής”

Πριν μερικές μέρες σχολιάσαμε τον τελικό του αμερικάνικου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κλωτσοπατινάδας, το επονομαζόμενο και Σούπερ Μπόουλ. Κάποιοι μας έκραξαν γιατί ασχοληθήκαμε με ένα τόσο βαρετό άθλημα, κάποιοι μας έκραξαν γιατί δεν δώσαμε τον απαραίτητο σεβασμό στο άθλημα και αρκετοί συμφώνησαν ότι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα φτιαγμένο για όσους έχουν συχνοουρία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρετρό κουίζ νο32

Στην ιστορία των κουίζ έχετε κληθεί να αναγνωρίστε διάφορα πράγματα. Φάτσες, φανέλες, χρονολογίες, συγγένειες. Εξ όσων θυμάμαι είναι η πρώτη φορά που θα κληθείτε να αναγνωρίσετε έναν κώλο (και δυστυχώς για τους περισσότερους από τους αναγνώστες μας είναι ανδρικός). Το κουίζ είναι εύκολο, μια που τον κώλο συνοδεύουν καμία 20αρια ακόμα γνωστές φάτσες, συνεπώς εύκολα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η κερκίδα των καπέλων”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Ούτε ένα σομπρέρο;

  2. Ο/Η ανορθόγραφος λέει:

    Ψιλοέψαξα και το σχεδόν 90% λέει ότι είναι το Άιμπροξ,κυρίως λόγω του πίνακα του σκόρ.Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι οι καπελάδες της εποχής πρέπει να έκαναν χρυσές δουλειές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *