Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ούτε στημένο να ήταν

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα της Αργεντινής να έχει πέσει πολύ, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί για το πόσο συναρπαστική είναι συνήθως η μάχη για τον τίτλο. Φτάσαμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική του Τορνέο Ινισιάλ και τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες πλέον για να σηκώσουν την κούπα. Για να γίνει αυτό έπρεπε να αυτοκτονήσουν με τη σειρά αρκετές ομάδες. Έπρεπε η Νιούελ’ς (προηγούμενη πρωταθλήτρια) να ξεκινήσει ένα σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων και να φτάσει τα εφτά ματς χωρίς νίκη. H Βέλεζ (ομάδα που είναι κάθε χρόνο στην μάχη του τίτλου) να ξεπεράσει την κρίση που ξέσπασε μετά τον αποκλεισμό από το Σουνταμερικάνα και να φτάσει και πάλι κοντά στην πρώτη θέση. Η Σαν Λορένσο να βρεθεί αγκαλιά με τον τίτλο χθες, να θέλει μόνο ένα γκολ και όμως να μένει στο 0-0 με την Εστουδιάντες (και να χαλάει τη γιορτή που είχε ξεκινήσει τουλάχιστον μια ώρα πριν το ματς). Και τέλος, η Λανούς να προσπαθεί να χωρέσει δυο καρπούζια σε μια μασχάλη (προκρίθηκε στον τελικό του Σουνταμερικάνα) και να κρατάει τελικά το 2-2 με την Μπόκα παρά το γεγονός ότι ξεκούρασε παίκτες και έπαιζε με 10 και 9 στο τέλος.

classif

Και το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι τέσσερις ομάδες παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική, λες κι η κλήρωση ήταν στημένη. Η Βέλεζ υποδέχεται την Σαν Λορένσο και στο Ροζάριο ταξιδεύει η Λανούς για να παίξει με τη Νιούελ’ς. Η Σαν Λορένσο θέλει τη νίκη για να βγει πρωταθλήτρια ή ισοπαλία και ισοπαλία στο ματς του Ροζάριο. Αν φέρει Χ και κάποια από τις άλλες δυο ομάδες κερδίσει, έχουμε μπαράζ. Η Βέλεζ θέλει μόνο νίκη και ξέρει ότι είτε θα σηκώσει την κούπα αν έρθει Χ το άλλο ματς ή θα παίξει μπαράζ με τον νικητή του. Στο άλλο ματς το Χ δεν κάνει σε κανέναν, καθώς θα θέλουν κι οι δυο τη νίκη και να μην κερδίσει η Σαν Λορένσο. Στις 15 του μήνα θα έχουμε τις απαντήσεις μας.

migliore789501

Μακρυά από την μάχη του τίτλου είχαμε το ρεσιτάλ γραφικότητας του παράφρονα τερματοφύλακα των Αρχεντίνος Τζούνιος Πάμπλο Μιλιόρε, ενός τύπου που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία μια που από ότι λέγεται είχε βοηθήσει έναν “μπαραμπράβα” που καταζητείται για τον φόνο ενός άλλου οπαδού. Ο Μιλιόρε, που είναι φανατικός οπαδός της Μπόκα πριν το παιχνίδι με τη Ρίβερ, ανέβασε φωτογραφία στο τούιτερ με την ατάκα “κάνει κρύο στο Μονουμεντάλ”, ενώ αργότερα πριν βγουν οι ομάδες στο γήπεδο εμψύχωσε τους συμπαίκτες του με ατάκες του στυλ “δείξτε σε αυτές τις πουτάνες ότι ήρθαμε να κερδίσουμε”. Τελικά η Ρίβερ κέρδισε με 1-0 και οι οπαδοί της πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα βρίζοντας τον Μιλιόρε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το μικρό γήπεδο στη βουνοπλαγιά

Τους τελευταίους μήνες ασχοληθήκαμε αρκετά με ιδιαίτερα γήπεδα: γήπεδα στην έρημο, γήπεδα που είναι… στραβά, γήπεδα πάνω σε νησάκια, γήπεδα ακόμα πιο στραβά, γήπεδα με δέντρα. Αυτή τη φορά θα πάμε σε κάτι πιο γραφικό. Κάπου εκεί ψηλά στις Άλπεις, στα 2 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας είναι το Γκσπον. Ένα χωριό στο οποίο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Ούτε στημένο να ήταν”

  1. Ο/Η kwstas λέει:

    η αρσεναλ δεν εχει καμια ελπιδα ? ουτε καν μαθηματικη ?

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Όχι γιατί θα πρέπει να χάσει η Σαν Λορένσο και να μείνει στους 32, αυτό όμως σημαίνει ότι η Βέλεζ θα έχει κερδίσει και θα πάει στους 33.

  3. Ο/Η kwstas λέει:

    ευχαριστω

  4. Ο/Η Karouzos λέει:

    αν η μποκα δεν ειχε απουσιες στις τελευταιες αγωνιστικες (γκαγκο, σαντσεζ μινο) και αν αντιμετωπιζε με λιγη σοβαροτητα παραπανω καποια ματς πιστευω θα ηταν πανηγυρικα πρωτη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *