Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένα εορταστικό βίντεο διαφορετικό από τα άλλα

Σε μια από εκείνες τις μαγικές διαδρομές του ίντερνετ που ξεκινάς να ψάχνεις πληροφορίες για μια ταινία και καταλήγεις να βλέπεις βίντεο από συναυλίες του Νικ Κέιβ ενώ ενδιάμεσα έχεις περάσει τουλάχιστον δυο φορές, σε διαφορετικά χρονικά σημεία, από θέματα που σου δείχνουν το nip slip κάποιας διάσημης γκόμενας, είχα πέσει πριν λίγα χρόνια σ’ ένα άρθρο που, για λόγους που δεν μπορώ να ανακαλέσω, ήταν αφιερωμένο σ’ έναν τυπάκο που συνδύαζε δυο δραστηριότητες που φαινομενικά δείχνουν αταίριαστες: την κλασσική μουσική και το ποδοσφαιρικό οπαδιλίκι. Ο τύπος, που στη μοναδική φωτογραφία του άρθρου έμοιαζε αρκετά στον Χάρι Ρέντναπ αλλά στο ακόμα πιο κόκκινο, ήταν μαέστρος στη φιλαρμονική της περιοχής του και ταυτόχρονα φανατικός οπαδός της τοπικής ομάδας, απ’ αυτούς όμως που δεν πάνε στο γήπεδο απλά για να φάνε σπόρια αλλά για να βγάλουν όλο τους το Είναι από το στόμα, να ενωθεί αυτό δίπλα τους κομμάτι-κομμάτι, όπως ο Τ-1000, φτιάχνοντας ένα νέο σώμα και μαζί αγκαλιασμένοι και οι δυο να τραγουδάνε ακόμα πιο δυνατά τα συνθήματα της ομάδας.

Όπως έλεγε ο ίδιος, οι φίλοι του από το γήπεδο δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο ίδιος άνθρωπος σε κάποια άλλη φάση της ημέρας ασχολείται με κάτι τόσο βαρετό όπως η κλασσική μουσική και αντίστοιχα οι υπόλοιποι μουσικοί της ορχήστρας αδυνατούσαν να δεχτούν ότι ο εκλεπτυσμένος μαέστρος τους στο γήπεδο μπορεί να επισκιάσει με το γκάρισμα του για μια μπάλα που μπαίνει σε ένα τέρμα μια μέση σοπράνο. Δυστυχώς κανένας δεν σκέφτηκε να μετατρέψει το αφιέρωμα αυτό σε βίντεο ώστε να αποτυπωθεί και σε εικόνα αυτή η εντυπωσιακή αντίθεση, με τον ίδιο άνθρωπο να κινεί με χάρη τα χέρια του κάτω από απόλυτη σιγή απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, προς το μέρος ενός ηλικιωμένου τύπου με γυαλάκια που παίζει όμποε και μιας μεσήλικης κυρίας που χτυπάει με μια μπαγκετούλα ένα ξυλόφωνο και ένα κάδρο μετά να τσιρίζει ακατάληπτες φράσεις προς τον διαιτητή την ώρα που τα μάτια του είναι έτοιμα να πεταχτούν έξω και η μπύρα από το ποτήρι του χοροπηδάει σαν παιδί σε τραμπολίνο.

Όπως και να’χει, αν ο συγκεκριμένος τύπος έβλεπε το πρωτότυπο βίντεο που έφτιαξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντόρτμουντ για τα γενέθλια του συλλόγου το πιθανότερο είναι ότι θα ερεθιζόταν για περισσότερους από έναν λόγο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Γερμανικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα καλύτερα του 2015

Πάντα στο τέλος του χρόνου βομβαρδιζόμαστε με ανασκοπήσεις με τα καλύτερα. Καλύτερες ταινίες, δίσκοι, τραγούδια και φυσικά καλύτερα γκολ. Μόνο που τα ευρωπαϊκά γκολ τα είδαμε αρκετές φορές, τα θυμόμαστε, τα βλέπουμε σε πολλά σάιτ, πολλά τα είδαμε και λάιβ. Οπότε ας δούμε τι μπήκε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εκεί που συνήθως έχουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Mία αλλά Λεόν

https://www.youtube.com/watch?v=Dc6PkNJZtCc Ένα αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα που δεν έχει αρκετή δημοσιότητα είναι αυτό στο Μεξικό. Το σύστημα είναι εξοργιστικά απλό από το 2011 και μετά (τόσο που σε ξενερώνει, αλλά κάποια στιγμή θα ασχοληθούμε με παλιότερες σεζόν) χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι διαφορετικό και λίγο παράλογο. Έχουμε δυο πρωταθλήματα (Απερτούρα και Κλαουζούρα) ενός γύρου που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ένα εορταστικό βίντεο διαφορετικό από τα άλλα”

  1. Ο/Η antwnis λέει:

    Είναι καταπληκτικό το πως με αφορμή ένα ωραίο βιντεάκι προκύπτει ένα κείμενο – ποταμός περιγραφικό και απολαυστικό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *