Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το κίνητρο για ένα κύπελλο

Έχει γίνει πολύ συχνό το φαινόμενο οι προπονητές των ομάδων να δείχνουν κάποιο εμψυχωτικό βίντεο πριν από έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους. Την τακτική αυτή ακολούθησαν και τα αδέρφια Μπάρος Σκελότο πριν τον επαναληπτικό του τελικού του Κόπα Σουνταμερικάνα της Λανούς με την Πόντε Πρέτα. Το βίντεο δεν είναι κάποιο ιδιαίτερο αριστούργημα, αλλά βασίστηκε σε πολλά πλάνα από την προετοιμασία της ομάδας με πολλές ασκήσεις να είναι βγαλμένες από ταινίες του τύπου Full Metal Jacket, ενώ το δεύτερο μισό είχε την πορεία της ομάδας προς τον τελικό.

Ποτέ δεν θα μάθουμε πόση σημασία έχουν αυτές οι μέθοδοι, το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος της Λανούς δεν χρειαζόταν άλλο motivation όπως φαίνεται και στις σκηνές από την υποδοχή των ομάδων και το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους παίκτες της ομάδας. Η Γκρανάτε (φορώντας άθλιες πιτζαμοεμφανίσεις) καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο με ένα πολύ ωραίο γκολ του Αγιάλα (μετά από ασίστ του Μπλάνκο) και ένα δεύτερο κλασσικό Μπλανκικό γκολ, όταν κι ο Ισμαέλ μάζεψε ένα ακόμα σκουπίδι, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και σημείωσε πιθανότατα το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του. Η Πόντε Πρέτα δεν φάνηκε ικανή να αντιδράσει και έτσι η Αργεντινή κέρδισε διεθνή τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2010 και το Κόπα Σουνταμερικάνα της Ιντεπεντιέντε, καθώς οι ομάδες της τα τελευταία χρόνια δεν τα κατάφερναν ούτε στο Λιμπερταδόρες, ούτε στο Σουνταμερικάνα (θεσμούς στους οποίους η χώρα είναι πολυνίκης).

lanus_ponte_preta_g1

Χρόνος πολύς για πανηγύρια δεν μένει πάντως στους παίκτες της Λανούς, καθώς έρχεται η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, μια αγωνιστική που αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία καθώς όπως είχαμε πει φέρνει τέσσερις ομάδες να έχουν ελπίδες για τον τίτλο και μάλιστα να παίζουν μεταξύ τους. Τα τηλεκοντρόλ και τα ραδιοφωνάκια θα πάρουν φωτιά και οι πιθανότητες να οδηγηθούμε σε μπαράζ είναι αρκετές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα δύσκολα χρόνια του Λουίς Σουάρες στην Ουρουγουάη

Η Νότια Αμερική αποτελούσε πάντα έναν παράδεισο για τις ομάδες της Ευρώπης. Μια ανεξάντλητη πηγή ποδοσφαιρικού ταλέντου, συνήθως σε προσιτές τιμές, που γέμιζε τα ρόστερ των συλλόγων. Με τα χρόνια να περνούν, το σκάουτινγκ και τα ταξίδια να γίνονται όλο και πιο εύκολα, οι ηλικίες των παικτών που περνούσαν τον Ατλαντικό έγιναν όλο και μικρότερες. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χρυσή γενιά της Χιλής

Πώς είναι να ζεις σε μια χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο, αλλά αποτυγχάνει μονίμως;  Σε μια χώρα που ήταν από τις 4 ιδρύτριες του Κόπα Αμέρικα, αλλά δεν το κατέκτησε ποτέ; Που έβγαζε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αλλά έχει όσα Λιμπερταδόρες έχουν σηκώσει κι οι ομάδες από το Εκουαδόρ; Η Χιλή ήταν πάντα ο ορισμός της ομάδας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *