Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αγγλικό κύπελλο, Ελληνικές εικόνες

Σαββάτο 4 Ιανουαρίου 2014 και στη χώρα που παίζουν μπάλα ακόμα και στις 12.45 το πρωί της πρωτοχρονιάς, διεξήχθη η πρώτη μέρα της τρίτης φάσης του Κυπέλλου, ημέρα γεμάτη γεγονότα που συνήθως συναντάει κανείς στα Ελληνικά γήπεδα:

The-floodlights-fail-at-R-007

Στο παιχνίδι Σάουθεντ Γιουνάιτεντ – Μίλγουολ, το οποίο έλαβε χώρα κάπου στην κομητεία του Έσσεξ που δεν έχω ιδέα που στο διάολο είναι αλλά μ΄αρέσει τόσο το ηχητικό αποτέλεσμα που βγαίνει όταν την διαβάζεις που ακόμα και τώρα που την γράφω χαμογελάω, προσπαθώντας ταυτόχρονα να την εκστομίσω με την προφορά του Steve Coogan, οι προβολείς έσβησαν αναγκάζοντας τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι για περισσότερα από 20 λεπτά βγάζοντας πιθανόν τους θεατές εκτός προϋπολογισμού, υποχρεώνοντας τους να καλύψουν τον κενό χρόνο πίνοντας μια δυο τρεις εξτρά μπύρες.

Bournemouth

Στο Μπόρνμουθ, από την άλλη, το οποίο παρά το τραγικό, κακόηχο όνομα του απ΄ότι καταλαβαίνω είναι κάτι σαν τη Χαλκιδική της Αγγλίας (μια πρόταση που τη γράφεις και νιώθεις ακόμα και τα πλήκτρα με τα γράμματα που απαρτίζουν τη λέξη Χαλκιδική να τρέμουν από το γέλιο), έβρεξε τόσο πολύ που η αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με την Μπάρτον Άλμπιον αναβλήθηκε, ένα απροσδόκητο γεγονός που δεν επηρέασε πάντως καθόλου το κλασσικό Αγγλικό χιούμορ που βρήκε διέξοδο ακόμα και σε μια φωτογραφία στην οποία δεν απεικονίζεται ούτε ένας Άγγλος.

walcott

Στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας τέλος, στο ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ Άρσεναλ και Τότεναμ, ο Τέο Γουόλκοτ αποχωρώντας πάνω στο φορείο λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, φρόντισε να υπενθυμίσει στους οπαδούς της Τότεναμ το σκορ του αγώνα, πληροφορία που δεν φάνηκε πάντως να ενθουσιάζει τους τελευταίους οι οποίοι απάντησαν στη χειρονομία του αυτή μ΄ένα τρόπο που άνετα θα μπορούσε κάποιος να είχε ονομάσει ‘the Greek way’, πετώντας προς το μέρος του ότι αντικείμενο βρισκόταν στα χέρια τους ή στην πιο εύκολα προσβάσιμη τσέπη τους: κάμποσα κέρματα, έναν αναπτήρα, ένα πλαστικό ποτήρι κι ένα μισοφαγωμένο ψωμάκι.

walcott_coins

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ιστορία του Splash

Παρακολουθώντας – άφωνος – το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Σεμπαστιάο Σαλγκάδο θυμήθηκα μια πολύ ωραία ιστορία. Μια ιστορία για ένα εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Τον μοναδικό Τομ Φίννει. Στο ντοκιμαντέρ του ο Βιμ Βέντερς καταπιάνεται με το σπουδαίο Βραζιλιάνο φωτογράφο και μέσα απ’ τα λεγόμενα του ίδιου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τελικός του Μουρίνιο (χωρίς τον ίδιο)

Ο θεσμός του Λιγκ Καπ ξεκίνησε το 1960 και η Άστον Βίλα του Τζο Μέρσερ ήταν η πρώτη ομάδα, σε διπλούς τελικούς, που τον κατέκτησε. Από τότε, και για πολλά χρόνια, πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι «είναι ο θεσμός που δεν ενδιαφέρει τους μεγάλους και τους δυνατούς». Για κάποια χρόνια, ίσως, αυτή η προσέγγιση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Αγγλικό κύπελλο, Ελληνικές εικόνες”

  1. Ο/Η Nikos Lioliopoulos λέει:

    ποιος το περιμενε τοτε η χαλκιδικη να ειναι σημερα στην πρεμιερ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *