Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Φωτογραφίζοντας την Ρόμα

Roma Vs Juve

Όπως ακριβώς στην ‘La grande bellezza‘, μια από τις καλύτερες ταινίες της Οσκαρικής χρονιάς που διανύουμε, ο φιλόδοξος και ανερχόμενος συγγραφέας Τζεπ Γκαμπαρντέλα βρέθηκε κάποια στιγμή στη Ρώμη και αυτή τον κέρδισε κατά κράτος με τη νυχτερινή γοητεία και τη dolce vita αίσθηση της, την οποία αποτυπώνει στο φιλμ εξαιρετικά ο Πάολο Σορεντίνο, έτσι και ο ερασιτέχνης φωτογράφος Άνταμ Λόιντ από το Ρέντινγκ επισκέφτηκε κάποτε την πρωτεύουσα της Ιταλίας, μπήκε στο Ολίμπικο και αποφάσισε ότι θέλει να περάσει ένα σημαντικό μέρος της υπόλοιπης ζωής του φωτογραφίζοντας την Ρόμα.

Πηγαίνοντας στη σελίδα του στο instagram ή στο flickr μπορείς να σπαταλήσεις, χωρίς καν να το καταλάβεις, αρκετή ώρα χαζεύοντας την ιδιαίτερα αξιόλογη συλλογή του, στην οποία μπορείς να δεις φωτογραφίες από το πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Γιουβέντους (απ’το οποίο είναι και η από πάνω εικόνα), από προηγούμενα ματς της Ρόμα αλλά και από άλλα ματς του Καμπιονάτο, κάποιες εκ των οποίων πιθανόν να ζήλευαν αρκετοί επαγγελματίες και σίγουρα οποιοσδήποτε προσπάθησε έστω και μια φορά στη ζωή του να φωτογραφήσει τη μυσταγωγία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο.

Roma fan

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιταλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Εδώ είναι Βαλκάνια

Μακριά από τα «σαλόνια» του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ και των μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με τα σχεδόν αψεγάδιαστα γήπεδα τους και τις ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα, στα πανέμορφα και εξωτικά λιβάδια των Βαλκανίων χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα δοκιμάζουν κι αυτοί την τύχη τους στο πιο όμορφο παιχνίδι του κόσμου. Παρακάτω ακολουθούν μερικές επιλεγμένες φωτογραφίες που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Κυριακή με την οικογένεια

Η Πουέρτο Μοντ δεν είναι η πιο γνωστή ομάδα του κόσμου. Ο μόνος πιθανός λόγος να την ξέρετε (εκτός αν ζείτε στη Χιλή) είναι το γεγονός ότι ο 41 ετών Σεμπαστιάν “Λόκο” Αμπρέου είναι παίκτης της, ένας άρρωστος με την μπάλα ποδοσφαιριστής που θέλει να κάνει αυτό που αγαπά, ανεξάρτητα από χρήματα. Η Πουέρτο Μόντ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Φωτογραφίζοντας την Ρόμα”

  1. Ο/Η AlexCurtis21 λέει:

    Φοβερη και η ταινια του Σορρεντινο, πινακας της μοντερνας Ρωμης. Οτι καλυτερο ειδα το 2013, θα ελεγα.

  2. Ο/Η corto maltese λέει:

    αγαπησιάρα ομάδα η magica
    unico grande amore
    όπως λέει κι ο ύμνος

  3. Ο/Η Get_Carter λέει:

    Αυτή η άκρως ερωτεύσιμη πόλη, αυτή η πόλη με την τεράστια ιστορία που έχει γίνει αμέτρητες φορές θέμα για οσκαρικές ταινίες, είχε, έχει και θα έχει μια μοναδική πρέσβειρα: l’AS Roma. Όπως ο Sorrentino αναβιώνει τη Dolce Vita του δάσκαλου Felini, έτσι και η σημερινή Magica αναβιώνει το squadrone της εποχής Viola. Στο ρόλο του μαέστρου, ο αειθαλής Francesco Totti, o άνθρωπος που γεννήθηκε στα quartieri bassi και έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Il meglio deve ancora venire ή όπως θα έλεγε κανείς σε απλό romanesco, “er mejo sta per veni”. Τα καλύτερα έπονται.

  4. Ο/Η corto maltese λέει:

    να βγει ο Εlaith να μας μιλήσει για το μαγευτικό Τουρίνο

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Στο ρόλο του βουτηχτή ο αειθαλής Τοροσίδης…
    Είδα απόψε την ταινία του Σορεντίνο (όχι του Παντοφλίνο, του σκηνοθέτου) και μου άρεσε πάρα πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *