Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

“Είμαστε η Τότεναμ”

Για τους περισσότερους εκτός Βρετανίας το όνομα του Ρότζερ Λόιντ-Πακ είναι σχετικά άγνωστο. Πρόκειται για έναν Άγγλο ηθοποιό, γνωστό κυρίως για την συμμετοχή του σε κάποιες δημοφιλείς αγγλικές σειρές και κάποιους μικρότερους ρόλους σε ταινίες όπως ο Χάρι Πότερ και κάτι ακόμα (λυπηθείτε με, δεν τις έχω δει), Tinker Tailor Soldier Spy και στη σειρά Τhe Borgias. Ο Ρότζερ ήταν φανατικός οπαδός της Τότεναμ και όταν πριν δυο χρόνια ένα… μυστηριώδες βίντεο για την Τότεναμ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η (ωραία) φωνή του ήταν αυτή που έκανε το σπικάζ. Ένα βίντεο για το τι αντιπροσωπεύουν οι Σπερς ποδοσφαιρικά, τουλάχιστον στο μυαλό των οπαδών τους, ένα από τα βίντεο αυτά που ανεξαρτήτως ομάδας απολαμβάνεις. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα το βίντεο αυτό ήταν επίσημο, φτιαγμένο από τον ίδιο τον σύλλογο που επέλεξε τον ηθοποιό ως φωνή.

Ο Ρότζερ Λόιντ-Πακ πέθανε στις 15 του μήνα από την κωλο-αρρώστια  που έχει πάρει τόσο κόσμο. Οι οπαδοί τής ομάδας δεν τον ξέχασαν. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Σουόνσι τον τίμησαν με τον δικό τους, καθαρά αγγλικό τρόπο. Θυμήθηκαν τον διάσημο ρόλο του στη σειρά “Only Fools and Horses” όπου έπαιζε έναν “απλοϊκό” οδοκαθαριστή με το όνομα Τρίγκερ και τραγούδησαν: “He’s one of our own, he’s one of our own, sing up for Trigger, he’s one of our own” και θυμήθηκαν και μια ιστορική του ατάκα όπου έλεγε ότι έχει την ίδια σκούπα για 20 χρόνια, τραγουδώντας: “Trigger, he’s only got one broom, he’s only got one broom, he’s only got one broom“. Απλά και λιτά, έτσι όπως μόνο στην Αγγλία ξέρουν.

Η Τότεναμ σαν την ελάχιστη τιμή που θα μπορούσε να κάνει σε έναν σημαντικό οπαδό της αποφάσισε να τον αποχαιρετίσει προβάλλοντας το ιστορικό αυτό βίντεο χθες στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν στο κρίσιμο ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (που τελικά είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή των γηπεδούχων). Κάποιοι ίσως να πουν για κακό timing, ίσως όμως το καλύτερο γιατρικό για τον πόνο μιας τέτοιας ήττας είναι πάντα οι αναμνήσεις από άλλες καλύτερες στιγμές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ματ Γιάνσεν: O ποδοσφαιριστής που έχασε μια καριέρα και κέρδισε μια ήρεμη ζωή

Στις 2 Μαΐου του 2001 στο Ήγουντ Παρκ η γηπεδούχος Μπλάκμπερν υποδέχτηκε την Πρέστον σε ένα ιστορικό -για την ίδια- παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι, αν έπαιρναν το τρίποντο, θα σφράγιζαν και μαθηματικά την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, αποφεύγοντας  έτσι την, πάντα δύσκολη, διαδικασία των πλέι-οφ. Το γεγονός μάλιστα πως πριν λίγους μήνες ο λατρεμένος πρόεδρος της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα Κόμμα για να Επιστρέψουμε στο Γήπεδό μας

Το 1985 η Τσάρλτον Αθλέτικ εγκαταλείπει το γήπεδο Βάλλεϋ, την παραδοσιακή της έδρα από το 1919. Η Τσάρλτον μια μικρή ομάδα από το Νότιο-Ανατολικό Λονδίνο μεταφέρθηκε στο Σέλχαρστ Παρκ, έδρα της Κρύσταλ Πάλλας με την οποία έγιναν συγκάτοικοι. Οι οπαδοί όμως δεν είδαν με καλό μάτι αυτήν την αλλαγή και έκαναν ένα σύλλογο που απαιτούσε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το ““Είμαστε η Τότεναμ””

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Αν και δεν ημουν ποτε φαν των Εβραιοπουλων του Λονδινου,μια συγκινηση στα γκολ του Ρικυ Βιγια,του Γκαζα και του Χοντλ την ψιλοενιωσα.Κι αυτος ο Περυμαν,τι παιχτουρα.FA CUP 1981,η πρωτη φορα που ειδα τη Μυσταγωγια του τελικου στο Γουεμπλει.Ατιμες αναμνησεις.
    Ενας κολλητος μου που ειναι ψυχακιας με τα πετειναρια μια ζωη θα το χαρει ιδιαιτερως…
    Και μετα θα κανουμε πλακα ο ενας στον αλλο απο ποτε εχουν οι ”ομαδες μας” στας Ευρωπας να δουνε πρωταθλημα (η δικη μου ψυχωση,η Φιορεντινα απο πριν γεννηθω κι ειμαι και 40-φευγα..)και ποιος ειναι πιο μαζοχιστης.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Εγώ γενικά τους συμπαθούσα πάντα, όπως και την Σίτι και την Τσέλσι πριν γίνουν όπως έγιναν.
    Έπαιξε κι ο αγαπημένος Γκάρι εκεί.

  3. Ο/Η corto maltese λέει:

    στηβ άρτσιμπαλντ δεν είδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *