Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Η εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά και το ποδόσφαιρο κλείνει με τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε. Οι υποψηφιότητες είναι οι εξής:

2013-04-The-Great-Gatsby-Poster-7

Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΜΑΚΗΣ

Ο Μάκης είναι πολιτικός κρατούμενος στην ταραχώδη Ελλάδα του Μνημονίου. Η αγάπη του για μια γυναίκα τον φέρνει κατηγορούμενο από την ίδια ότι την έκλεψε.  Ο Μάκης προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του, την στιγμή που το κράτος δείχνει το αδυσώπητο πρόσωπό του.

Δικαστικό ερωτικό δράμα που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την προσπάθεια ενός ανθρώπου να τα βάλει με ένα σάπιο σύστημα. Θυμίζει ταινίες της δεκαετίας του 1960 και ίσως κουράζει με τις πολλαπλές αναβολές, αλλά κερδίζει με την εντυπωσιακή ερμηνεία του Γιάννη Μπουρούση στον ρόλο του γαμπρού και το πολύ καλό μακιγιάζ στις μεταμφιέσεις του πρωταγωνιστή Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Nebraska-2013-Poster

ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣΚΑ

 Ένας Λαρισαίος ηλικιωμένος συλλέκτης ποδοσφαιρικών εμφανίσεων κερδίζει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την ιστορική μπλε φανέλα του Κώστα Νεμπεγλέρα από τα χρόνια του στον Πανηλειακό, συμπληρώνοντας έτσι όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε ο Θεσσαλός ποδοσφαιριστής. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος του θα παντρευτεί μια Βολιώτισσα αποφασίζει να πλησιάσει τον αιεθαλή έμπειρο χαφ και να ζητήσει την συμβουλή του.

Σαφώς επηρεασμένη από το Looking for Eric του 2009, η ταινία είναι ένα ριμέικ που κάνει ένα βήμα πιο μπροστά αγγίζοντας θέματα ταμπού της ελληνικής επαρχίας, πολεμώντας τις προκαταλήψεις και τον τοπικισμό. Εντυπωσιακές οι τοπικές ενδυμασίες που επιμελήθηκε ο Γιώργος Γκαλίτσιος.

BEFORE-MIDNIGHT-stills

ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Βρισκόμαστε στο 2035. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Καλαμάτας, που φιγουράρει στην 1η θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, προσπαθούν να φέρουν στην ομάδα τους τον 19χρονο Γκανέζο Πίτερ Οφορίκουε, 40 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά γήπεδα. Μόνο που η περίοδος των χειμερινών μεταγραφών λήγει ακριβώς στις 12 το βράδυ και οι παράγοντες της ομάδας δεν έχουν καταθέσει ακόμα το πιστοποιητικό γενήσεως από το ληξιαρχείο της Άκκρα. Ένας αγώνας δρόμου ξεκινάει…

 Ταινία εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στην Μεσσηνία, πραγματική διαφήμιση για τη χώρα μας. Κλείνει την τριλογία που αποτελούν οι ταινίες “Πριν το ξημέρωμα” (με πρωταγωνιστή τον Σίντνει Γκοβού) και  “Πριν το ηλιοβασίλεμα” (ταινία γυρισμένη σε καλοκαιρινό μεσημεριανό αγώνα Προοδευτικής-Ιωνικού)

Στον ρόλο του Πίτερ ο Αρμάντο Φουτσίνι, τον πρόεδρο της Καλαμάτας παίζει ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδο-oscars 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ ξένης ταινίας

Συνεχίζει το σομπρερικό αφιέρωμα με τις υποψηφιότητες ποδοσφαιρικών Όσκαρ για το 2014 με τις καλύτερες ξένες ταινίες. Οι φετινές υποψηφιότητες είναι: ΦΙΛΟΜΕΝΟ Ο Λούσιο Φιλομένο είναι ένας ομορφός νεαρός από το Μπουένος Άιρες με πλούσια… προσόντα. Γνωρίζει την Νουέβα Σικάγο μία παραγωγό ταινιών πορνό που πιστεύει στο ταλέντο του και του κλείνει συμβόλαιο. Εκεί όμως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ ειδικών εφέ

Αν κάτι τηρούμε με ευλάβεια σε αυτό το μπλογκ είναι να ξεκινάμε κάτι και να το αφήνουμε μετά γιατί δεν έχουμε χρόνο ή βαριόμαστε. Κάπως έτσι και τα ποδοσφαιρικά βραβεία Όσκαρ που τα ξεκινήσαμε το 2009 με την πρόθεση να τα κάνουμε κάθε χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε, φτάσαμε στο 2014 και δεν τα συνεχίσαμε (αν και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ καλύτερης ταινίας”

  1. Ο/Η στηβ σταροβας λέει:

    Καταπληκτικό αφιέρωμα σε τρία αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης ***** (5/5άστρα)

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν θα μπορούσες να τα είχες πει καλύτερα:

    https://www.youtube.com/watch?v=j9KvvRKKhhs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *