Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η Τέχνη του Δρόμου

Μια παιδική φαντασίωση είναι να πάρεις τη μπάλα στο δρόμο, να περάσεις το φιλαράκο σου που σε μαρκάρει με σπόντα στον τοίχο ή στο φτερό του πιο κοντινά παρκαρισμένου αυτοκινήτου και να σουτάρεις προς το τέρμα. Όσο η μπάλα κατευθύνεται στη δόξα έχεις λίγα δευτερόλεπτα να ταξιδέψεις στο γήπεδο της αγαπημένης σου ομάδας, να σηκώσεις το κεφάλι και να σκεφτείς πως θα πανηγυρίσεις για να γίνεις ένα με τον κόσμο. Ο συμπαίχτης -ίνδαλμα- σου έρχεται να σε αγκαλιάσει πρώτος, ενώ πριν σε κοιτούσε από ψηλά.

Το ποδόσφαιρο είναι μια τέχνη που αναπτύσσεται στο δρόμο, στην αλάνα στην πίσω αυλή. Εκεί χρώμα δίνει μια άλλη μορφή τέχνης, το γκράφιτι. Τα συνθήματα, ο κόσμος και το χρώμα της εξέδρας είναι στο σοβά καμβά της διπλανής πολυκατοικίας. Η Pepsi προσπάθησε να δώσει χρώμα σε αυτές τις διαδρομές. Ζήτησε από 5 ποδοσφαιριστές, 5 φωτογράφους και 5 street artists να παίξουν μπάλα μαζί. Οι Μέσσι, Αγουέρο, Νταβίντ Λουίζ, Φαν Πέρσι, Σέρχιο Ράμος και Γουΐλσιρ προσφέρθηκαν να φωτογραφηθούν. Ο φωτογράφος (Danny Clinch) τράβηξε σε ασπρόμαυρο τους παίχτες σε πόζες που να δείχνουν κάτι από τον εαυτό τους. Μετά έδωσε την κάθε μία σε ένα γράφιτι αρτίστα. Η Hattie Stewart ανέλαβε ως Αγγλίδα τον Γουΐλσιρ. Οι Αργεντίνοι Ever και Jaz τους Μέσσι και Αγουέρο αντίστοιχα. Ο Merijn Hos από την Ολλανδία το Φαν Πέρσι.  Ο Σαο-Παουλένιος Ricardo AKN το Νταβίντ Λουίζ. Και ο Αργεντίνος, μεγαλωμένος στη Βαρκελώνη, Zosen το Σέρχιο Ράμος (διότι πάντα πρέπει στην ομάδα να υπάρχει κάποιος που θα γλεντάμε). Το αποτέλεσμα είναι ‘Η Τέχνη του Ποδοσφαίρου’. Απολαύστε υπεύθυνα:

wilshere-pepsi1

aguero-pepsi1

messi-pepsi1

rvp-pepsi1

luiz-pepsi1

ramos-pepsi1

Οι γραφιτίερς προσπάθησαν να βγάλουν στον καμβά κάτι από τις χώρες τους. Και ένα gif του sombrero: όσοι θέλετε να δείτε πως έγιναν τα γκράφιτις, εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα άλλα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι που δεν θα ανταλλάζαμε ποτέ

Τα είδατε, τα αγαπήσατε, σχεδόν εθιστήκατε. Κατακλύσατε το sombrero με αναρίθμητα e-mails ζητώντας κι άλλα λατρεμένα χαρτάκια της Πανίνι και ποιοι είμαστε εμείς που θα αντισταθούμε στη θέληση του κυρίαρχου λαού; Άλλοι 10+1 αγαπημένοι ποδοσφαιρικοί ήρωες έρχονται να γεμίσουν τις μέρες μας, να συντροφέψουν τα όνειρά μας. Countdown λοιπόν με, φυσικά, τυχαία σειρά αρίθμησης και ξαναδιευκρινίζοντας ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι, δε Μουντιάλ εντίσιον

Μπήκαμε κιόλας σε μήνα μουντιάλ, περνάει ο καιρός παιδιά χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μεγαλώνουμε και τι είναι αυτό που μας μένει τελικά; Οι αναμνήσεις, κάποιες παιδικές φωτογραφίες και τα χαρτάκια της Πανίνι, αυτό το λατρεμένο χόμπι κάθε ποδοσφαιρόφιλου που τόσο έχουμε και έχετε αγαπήσει μέσα και από τα αφιερώματα του sombrero. Τι καλύτερο λοιπόν ενόψει της επερχόμενης ποδοσφαιρικής […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *