Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ ειδικών εφέ

Αν κάτι τηρούμε με ευλάβεια σε αυτό το μπλογκ είναι να ξεκινάμε κάτι και να το αφήνουμε μετά γιατί δεν έχουμε χρόνο ή βαριόμαστε. Κάπως έτσι και τα ποδοσφαιρικά βραβεία Όσκαρ που τα ξεκινήσαμε το 2009 με την πρόθεση να τα κάνουμε κάθε χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε, φτάσαμε στο 2014 και δεν τα συνεχίσαμε (αν και για να είμαι ειλικρινής το 2011 τα είχαμε σχεδόν έτοιμα αλλά τελικά δεν ανέβηκαν ποτέ). Με ταπεινότητα και σεμνότητα λοιπόν σας παρουσιάζουμε τα ποδο-oscars του 2014. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι οι κακές επιδόσεις μας στο φώτοσοπ. Ξεκινάμε με τις υποψηφιότητες σε μια τεχνολογική κατηγορία, αυτή των ειδικών εφέ:

her-movie-poster

HIM

Ο Μήτσος είναι ένας μυστακοφόρος ποδοσφαιρόφιλος φοιτητής που βλέπει κάθε μέρα αγώνες. Λόγω της κρίσης δεν έχει χρήματα να βγει έξω και παρακολουθεί ανελλιπώς ξένο ποδόσφαιρο από live streaming. Ο Μήτσος όμως νιώθει ότι κάτι του λείπει από τη ζωή του, μέχρι που κερδίζει μια δωρεάν συνδρομή στον ΟΤΕ TV. Μόλις βλέπει αγώνα σε περιγραφή Αλέξη Σπυρόπουλου ερωτεύεται τη φωνή του. Δεν θέλει τίποτα άλλο πλέον αφού αυτή η φωνή τού γεμίζει κάθε κενό και του λύνει κάθε απορία. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα των γονιών του που παίρνουν από την Άρτα, δεν ανοίγει την πόρτα στην γκόμενά του, τρώει μόνο πίτσες με κουπόνι από την πίτσα Φαν και δεν κάνει μπάνιο. Το μόνο που θέλει είναι να ακούει τον Σπυρόπουλο να λέει άγνωστες λέξεις όπως Μπάεβιτς, ΜπαρτζάΛΛι, Λλιάι(λ)τς, Μόις και να εξηγεί γιατί οι συμπαίκτες στην Εσπανιόλ του 2007 λέγονται ο ένας Λουίς Γκαρθία και ο άλλος Νταβίντ Γκαρσία.

Αλληγορική ταινία που μας προειδοποιεί για τα κακά της σύγχρονης τεχνολογίας, της HD εικόνας και της κακής συνήθειας να χρησιμοποιούμε ξένες εκφράσεις που δεν υπάρχουν στα ελληνικά όπως το «να κάνει πράγματα να συμβούν». Στον ρόλο του Μήτσου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Gravity-1

ΓΚΑΒΙΤΙ

Ο Τάσος έχει ένα όνειρο. Να γίνει διεθνής διαιτητής. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα, είναι γκαβός. Και όχι από τους μαϊμού για να παίρνουν από τα επιδόματα. Υπάρχει χώρος για έναν ονειροπόλο στο αδυσώπητο επαγγελματικό ποδόσφαιρο του σήμερα; Και αν ναι, τι πρέπει να θυσιάσει για να τα καταφέρει; Το ταξίδι από την Κέρκυρα στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μακρύ και δύσκολο.

Μια ελεγεία για τις χαμένες αξίες και τη δύναμη της θέλησης σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Μαρινάκη γνωστού για την μεγάλη επιτυχία του “I screwed you”. Ξεχωρίζουν τα σκηνικά και τα όμορφα πλάνα από τον Πειραιά και την περιοχή του Σταδίου Καραϊσκάκη. Για πρώτη φορά σε ελληνική ταινία χρησιμοποιήθηκαν CGI εφέ στις φάσεις των οφσάιντ και των πέναλτι.

Rush-jpg

RUSH

Ο Κώστας κι ο Γιούρκας είναι δυο πιτσιρικάδες στην Αθήνα του 2013. Ο Κώστας πιο λαϊκό παιδί δουλεύει στο συνεργείο του πατέρα του και έχει έρωτα για τις μηχανές. Έκοψε την πρώτη του εξάτμιση σε παπί στα 8 του, ενώ έκανε την πρώτη σούζα του στα 6. Ο Γιούρκας γόνος πλούσιας οικογένειας προτιμάει να πηγαίνει για ρακέτες στον Αστέρα και να οδηγεί την Λαμποργκίνι του. Μέχρι που η μοίρα τους φέρνει να συγκρούονται σε μια διασταύρωση τα ξημερώματα καθώς γυρίζουν από ξενύχτι. Το αποτέλεσμα είναι ο Κώστας να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί να του ανακοινώνουν ότι θα χάσει και τα δυο του φρύδια του και θα πρέπει να κουρεύεται με γελοίο τρόπο εφ’ όρου ζωής. Η εκδίκηση θα έρθει όταν οι δυο τους συναντηθούν ξανά σε ένα φανάρι στην Κηφισίας…

Υπέροχη ταινία ταραντινικής σχολής που δανείζεται στοιχεία από τις αντίστοιχες βιντεοταινίες της δεκαετίας του 1980. Σκηνές δράσης και non-stop αγωνία σε μια ταινία που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε εφήβους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδο-oscars 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ A’ Aνδρικού ρόλου

Μια μέρα πριν τις καλύτερες ταινίες ασχολούμαστε με τρεις συγκλονιστικές ερμηνείες στα καλτ βραβεία της χρονιάς. Οι υποψηφιότητες για τον Α’ Ανδρικό ρόλο είναι οι εξής: O TIΓΡΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ ΣΤΡΙΤ Ένας απρόβλεπτος δάσκαλος οδήγησης χάνει το δίπλωμά του όταν τρακάρει με ένα ταξί και ξεβρακώνει τον διαιτητή που ήταν επιβάτης σε αυτό. Αναγκάζεται έτσι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ ξένης ταινίας

Συνεχίζει το σομπρερικό αφιέρωμα με τις υποψηφιότητες ποδοσφαιρικών Όσκαρ για το 2014 με τις καλύτερες ξένες ταινίες. Οι φετινές υποψηφιότητες είναι: ΦΙΛΟΜΕΝΟ Ο Λούσιο Φιλομένο είναι ένας ομορφός νεαρός από το Μπουένος Άιρες με πλούσια… προσόντα. Γνωρίζει την Νουέβα Σικάγο μία παραγωγό ταινιών πορνό που πιστεύει στο ταλέντο του και του κλείνει συμβόλαιο. Εκεί όμως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ ειδικών εφέ”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Μιχαλόπουλος-Γαρδέλης λέει.ΑΧΑΧΑΧΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *