Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ σκηνοθεσίας

Τρίτη μέρα του αφιερώματος και περνάμε στα πιο σοβαρά βραβεία πλέον, με τις υποψηφιότητες για τις ταινίες με την καλύτερη σκηνοθεσία:

volos

VOLOS BUYERS CLUB

Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο Αχιλλέας, αποφασίζει να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στην αγαπημένη του πόλη, τον Βόλο. Όταν μαθαίνει ότι το αποτέλεσμα του Β’ γύρου είναι στημένο ώστε να χάσει με ανατροπή τη δημαρχία παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και αρχίζει να φτιάχνει μόνος του δρόμους και ορφανοτροφεία στην αγαπημένη του πόλη, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που συναντάει.

Πολιτικό δράμα που πορεύεται στα χνάρια του Ides of March, αλλά χωρίς του αργούς ρυθμούς του. Στο ρόλο του μπράβου ο Μάριο Μπρέσκα που για τα γυρίσματα της ταινίας πήρε 20 κιλά. Ο σκηνοθέτης, γνωστός για τις επιτυχίες του “Σοκ και Μπέος” και “Καίγεται η Σμύρνη μάνα μου” αγγίζει το θέμα πολύπλευρα και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

The-Hobbit-Desolation-of-Smaug-Poster

ΧΟΜΠΙΤ: Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

Ο Φούλης είναι ένα καλοκάγαθο χόμπιτ που ζει στο κιτρινόμαυρο χωριό του εδώ και 15 χρόνια. Μια μέρα όμως ξυπνάει και δεν βρίσκει κανέναν από τους φίλους του εκτός από τον πιστό του σκύλο Μπρούνο. Ο Μπρούνο του εξηγεί ότι το χομπιτοχωριό χρωστούσε περί τα 3 δις χρυσά νομίσματα στην Μόρντορ  και αποφάσισε να χρεωκοπήσει και να υποβιβαστεί σε καλλικρατικό δήμο. Διαβάζοντας τις αρχαίες προφητείες στην Ώρα των Χόμπιτ, ο Φούλης καταλαβαίνει ότι η μόνη λύση είναι η απελευθέρωση των ιερών χωμάτων των χόμπιτ από τους οικολόγους που τα έχουν καταλάβει και έχουν βάλει μελίσσια. Στην προσπάθειά του βρίσκει κι άλλους συντρόφους, όπως το ξωτικό Πλατέλγκολας και τον σοφό Σερβοβόσνιο μάγο Γκάνταλφ που θα τον ακολουθήσουν μέσα στις σπηλιές της Γ’ Εθνικής.

Ευχάριστη ταινία, με αδυναμίες σεναριακές αλλά καταπληκτική σκηνοθεσία. Στον ρόλο του Σμάουγκ ο Μάκης Ψωμιάδης.

Jackass_BadGrandpa_TeaserPoster-655x1024

TSAKASS PRESENTS: BAD GRANDPA

Ο Τσάκας φέρνει στην Καβάλα έναν 86χρονο Άραβα επενδυτή που γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους. Όλα αλλάζουν όμως όταν ο ηλικιωμένος αποφασίζει να αγοράσει την ομάδα και να βγάλει δελτίο στον εαυτό του διώχνοντας τον 15ο προπονητή της σεζόν.

Μία ακόμα ταινία από το τιμ του γνωστού stand up comedian, κασκαντέρ και εντερπρενερερενρούρ Τσάκα. Η ταινία έχει τα γνωστά gags στα οποία μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν και απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό που αγάπησε τον Τσάκα σε παλαιότερες επιτυχίες του όπως: “Ο εμίρης και ο κακομοίρης” και “Τα εξώδικα της συμφοράς”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδο-oscars 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ ξένης ταινίας

Συνεχίζει το σομπρερικό αφιέρωμα με τις υποψηφιότητες ποδοσφαιρικών Όσκαρ για το 2014 με τις καλύτερες ξένες ταινίες. Οι φετινές υποψηφιότητες είναι: ΦΙΛΟΜΕΝΟ Ο Λούσιο Φιλομένο είναι ένας ομορφός νεαρός από το Μπουένος Άιρες με πλούσια… προσόντα. Γνωρίζει την Νουέβα Σικάγο μία παραγωγό ταινιών πορνό που πιστεύει στο ταλέντο του και του κλείνει συμβόλαιο. Εκεί όμως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Η εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά και το ποδόσφαιρο κλείνει με τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε. Οι υποψηφιότητες είναι οι εξής: Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΜΑΚΗΣ Ο Μάκης είναι πολιτικός κρατούμενος στην ταραχώδη Ελλάδα του Μνημονίου. Η αγάπη του για μια γυναίκα τον φέρνει κατηγορούμενο από την ίδια ότι την έκλεψε.  Ο Μάκης προσπαθεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *