Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ A’ Aνδρικού ρόλου

Μια μέρα πριν τις καλύτερες ταινίες ασχολούμαστε με τρεις συγκλονιστικές ερμηνείες στα καλτ βραβεία της χρονιάς. Οι υποψηφιότητες για τον Α’ Ανδρικό ρόλο είναι οι εξής:

The-Wolf-of-Wall-Street-Poster

O TIΓΡΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ ΣΤΡΙΤ

Ένας απρόβλεπτος δάσκαλος οδήγησης χάνει το δίπλωμά του όταν τρακάρει με ένα ταξί και ξεβρακώνει τον διαιτητή που ήταν επιβάτης σε αυτό. Αναγκάζεται έτσι να ανοίξει βενζινάδικο στην Λεωφόρο Δεκελείας και σύντομα καταφέρνει να δημιουργήσει μια οικονομική αυτοκρατορία. Ο ίδιος όμως δεν νιώθει ικανοποιημένος αν δεν ανοίξει βενζινάδικο με τρούλους δίπλα στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολή.

Κοινωνικό δράμα που ρίχνει άπλετο φως στον ανήθικο κόσμο των επιχειρήσεων και τον αμοραλισμό. Εντυπωσιακά κοστούμια και φουρό και μια νοσταλγική ματιά που θυμίζει “Πολίτικη Κουζίνα”. Ρεσιτάλ ερμηνείας από έναν πρωταγωνιστή που μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες επιτυχίες όπως το “Η Μπριτζίτ Μπαρντό με το ροζ βρακί” και “Ο βάτραχος κι εγώ”

AmericaHustle

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ (AMERICAN HUSTLE)

Ο Σούλης είναι οδηγός ταξί και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Σκέφτεται να πουλήσει το ταξί του, όταν δέχεται μία κλήση για κούρσα από τον Πειραιά. Πρέπει να μεταφέρει έναν ποδοσφαιριστή που πάει δανεικός σε ομάδα Α’ Εθνικής. Ο Σούλης φορτώνει τον ποδοσφαιριστή, αλλά τελικά αντί να τον πάει στα Γιάννενα τον πηγαίνει στο Χαριλάου. Την επόμενη μέρα δέχεται πάλι κλήση για άλλον ποδοσφαιριστή. Και πάλι όμως αντί να τον πάει στο λιμάνι να πάρει το πλοίο για Κρήτη τον πηγαίνει στο Χαριλάου. Όταν αυτό γίνεται και τρίτη φορά ο Σούλης έρχεται αντιμετώπος με την σκληρή πραγματικότητα.

Περιπέτεια δράσης που κόβει την ανάσα με φοβερές σκηνής καταδίωξης και ένα πούλμαν παρκαρισμένο μπροστά στην εστία. Η επιστροφή του σπουδαίου σκηνοθέτη Λάμπρου Σκόρδα γνωστού για τις επιτυχίες “Ζero-Dark-Thirty Οne” (με πρωταγωνιστή έναν τηλεφωνητή που ψάχνει τον κωδικό για να πάρει τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη) και “The Artist” που χάρισε το Όσκαρ στον Ανδρέα Τάτο.

captainphillips3

ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ

Ο καπετάν Γιώργης πλέει με το γκαζάδικό του “Μότορ Όιλ” από Ελούντα για το λιμάνι της Παιανίας. Λίγο έξω από το Φάληρο όμως πέφτει θύμα επίθεσης από τους διαβόητους Σομαλούς πειρατές του Ελ Αλαφούζ. Ο αρχιπειρατής τουιτάρει «Πολυμετοχικότητα ή ο γέρος πεθαίνει» και η κυβέρνηση αρνείται να συνομιλήσει με τρομοκράτες. Ο καπετάν Γιώργης πρέπει να σώσει τον εαυτό του με τη βοηθεία μόνο ενός κρητικού μαχαιριού που έχει μαζί του.

Περιπέτεια για γερά νεύρα, βασισμένη σε αληθινή ιστορία που συγκλόνισε πριν μερικά χρόνια την κοινή γνώμη. Στο ρόλο του ακίνητου φάρου ο Κουτρουμπής. Συγκλονιστική ερμηνεία από τον βετεράνο του είδους Βαρδή Νογιάννη που βγάζει την λεβεντιά ενός Ζορμπά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδο-oscars 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ σκηνοθεσίας

Τρίτη μέρα του αφιερώματος και περνάμε στα πιο σοβαρά βραβεία πλέον, με τις υποψηφιότητες για τις ταινίες με την καλύτερη σκηνοθεσία: VOLOS BUYERS CLUB Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο Αχιλλέας, αποφασίζει να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στην αγαπημένη του πόλη, τον Βόλο. Όταν μαθαίνει ότι το αποτέλεσμα του Β’ γύρου είναι στημένο ώστε να χάσει με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Η εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά και το ποδόσφαιρο κλείνει με τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε. Οι υποψηφιότητες είναι οι εξής: Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΜΑΚΗΣ Ο Μάκης είναι πολιτικός κρατούμενος στην ταραχώδη Ελλάδα του Μνημονίου. Η αγάπη του για μια γυναίκα τον φέρνει κατηγορούμενο από την ίδια ότι την έκλεψε.  Ο Μάκης προσπαθεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ποδο-oscars 2014: Όσκαρ A’ Aνδρικού ρόλου”

  1. Ο/Η james majstorovic λέει:

    Mou aresan polly ayta erga! Nomizo Soulis einai apocalypse pragmatika sto rolo kai Kapetan Yorgios san palio krasi, kalitero oso pio megalos. Para poly enthusiastika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *