Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τι είναι μια ομάδα;

(…) Σε κάθε περίπτωση, τι είναι μια ομάδα;

Δεν είναι οι εγκαταστάσεις ή οι διοικούντες ή οι άνθρωποι που πληρώνονται για να την εκπροσωπούν.

Δεν είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια, οι ρήτρες αποδέσμευσης, τα τμήματα μάρκετινγκ ή οι σουίτες.

Είναι ο θόρυβος, το πάθος, το αίσθημα του να ανήκεις κάπου, η περηφάνια για την πόλη σου.

Είναι ένα μικρό παιδί που ανεβαίνει για πρώτη φορά τα σκαλιά του γηπέδου, κρατώντας το χέρι του πατέρα του, και κοιτάζοντας με δέος αυτό το αγιασμένο κομμάτι χλοοτάπητα από κάτω του, ερωτεύεται, χωρίς να μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Απόσπασμα από το βιβλίο ‘Newcastle: My Kind of Toon’ του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον

Μια μέρα σαν κι αυτή του 1933 σε ένα χωριό της Βόρειο-ανατολικής Αγγλίας γεννιόταν ο Ρόμπερτ Γουίλιαμ Ρόμπσον. Εβδομήντα έξι χρόνια αργότερα, στις 31 Ιουλίου 2009, άφηνε την τελευταία του πνοή στην ίδια περιοχή, έχοντας γίνει γνωστός με το όνομα «Μπόμπι» και έχοντας προσθέσει τον τίτλο του «Σερ» μπροστά από το ονοματεπώνυμο του, απόρροια μιας τεράστιας προπονητικής καριέρας με αρκετές επιτυχίες και στο εσωτερικό αλλά και – παραδόξως για Άγγλο προπονητή – και στο εξωτερικό.

bobby_robson

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η εθνική Αγγλίας και το ποδόσφαιρο του Πεπ

Κατ’ αρχάς να ευχηθώ σε όλους μια καλή χρονιά, με υγεία και ό,τι επιθυμεί ο καθένας σε όλα τα επίπεδα. Το 2018 είναι μαζί μας εδώ και μερικές μέρες, κάτι που φυσικά και δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανένα ποδοσφαιρόφιλο που σέβεται πραγματικά το όμορφο αυτό άθλημα. Ο βασικός λόγος φυσικά και δεν είναι άλλος […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ιστορία του Splash

Παρακολουθώντας – άφωνος – το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Σεμπαστιάο Σαλγκάδο θυμήθηκα μια πολύ ωραία ιστορία. Μια ιστορία για ένα εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Τον μοναδικό Τομ Φίννει. Στο ντοκιμαντέρ του ο Βιμ Βέντερς καταπιάνεται με το σπουδαίο Βραζιλιάνο φωτογράφο και μέσα απ’ τα λεγόμενα του ίδιου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Τι είναι μια ομάδα;”

  1. Ο/Η Ramón Llul λέει:

    Ο Sir είναι μια αξιαγάπητη μορφή. Πέρα από το ποδοσφαιρικό του μέγεθος, είχε και ένα ήθος σπάνιο για ποδοσφαιράνθρωπο. Αν τον έβλεπες στο δρόμο δύσκολα θα έλεγες ‘Να μια μπαλαδόφατσα’.

    Μέσα στο υπόλοιπα, έφτιαξε και δύο σύγχρονους προπονητές κατά το ήμισυ (το άλλο μισό ανήκει στο Van Haal). Mourinho & Guardiola πήραν πολλά από το Robson όσο αυτός ήταν στη Βαρκελώνη.

    Thanks for everything, και ας μην είμαι Magpie

  2. Ο/Η Stazybο Hοrn λέει:

    Κι όπως λένε ότι το είχε πει ο Ντένις Μπέργκκαμπ:
    When you start supporting a football club, you don’t support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *